Bride arcuri foi.

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
cfantana
Incepator
Incepator

Bride arcuri foi.

Post by cfantana »

Colegii apelez la voi cu o intrebare ;D
Lucrez la un 244,il inalt si as avea nevoie de niste bride de foi de arc mai lungi.
As vrea sa sudez un distantier intre punte si foile de arc de 4 cm si nu-mi mai ajung bridele.
Cele de TV sunt mai lungi,su ceva sfaturi unde as putea gasi?

alex
Membru legendar
Membru legendar

Re: Bride arcuri foi.

Post by alex »

nu sunt sigur daca cele de 320 nu sunt mai lungi. stiu ca puntea are o ranforsare, dar nu sunt sigur daca bridele vin pe ranforsare sau nu. 4cm nu cred ca obtii , desi 320 are 14 lame la arc, versus 12 la 244.
da-mi un tel maine si masor unele pe care le am in garaj.
0721 208 171.

cu tv-ul, suna-l pe george pantelimon. are tv.
happily mending an Aro 320 D127
George
Administrator
Administrator

Post by George »

costi, de ce nu apelezi la un fierar, sa iti faca arcurile? iti da o alta curbura a lor, si se inalta...cat vrei tu. b-(
ARO CLUB ROMANIA
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Este vorba de acele ,,piese" in forma de U filetate la capat care tin arcul fixat pe punte? Daca da,cea mai buna metoda este manufacturarea lor (filet la strungar,..etc..).Barele filetate ,,la metru" nu cred ca sunt dintr-un material de incredere.. Poate de la un utilaj,dar si asta implica incalzirea materialului,indreptarea si remodelarea la noile cote ...

baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

cel mai bine ar fi sa incerci -asa cum a scis si Sergei sa le faci pe la un atelier . Daca nu reusesti da-mi un telefon si poate ...
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Hai ca mi-a mai ,,flatulat" o idee.Mai fa rost de o pereche si ,,inadesti" (cu indreptat la autogen si redimensionat ..apoi in partea de sus petreci 5 cm si trage sudorul un cordon cu basic de nu mai are moarte ) faci din doua bride una mai mare ...hai ca nu esti novice in fiare ,intelegi tu prea bine ce vreau sa spun (nu ma pricep eu sa explic)..Dupa ce-i dai forma trebuie putin incalzit (in locul ,,indoiturii") si lasat sa se raceasca usor ca sa elimi tensiunile din material...
cfantana
Incepator
Incepator

Post by cfantana »

Sa le inadesti sau sa le faci din tija filetata nu prezinta incredere.
Ma gandeam ca sigur exista mai lungi de pe la ceva masina sau utilaj,poate ceva tractoare.....sunt mult mai de incredere cele facute de un producator.
Apropo de springuit arcuri stiti vre-un atelier cu preturui decente?

Eu lucrez la ARO asta si o sa iasa ceva foarte misto dar am un buget limitat si daca imi ia 5 mil sa-mi springuiasca arcurile prefer sa fac un distantier intre arc si punte.
Am nevoie de 4 cm in plus nu mai mult.
Bridele de pe masina asta au 25cm mie mi-ar trebui de 27-28 cm.

Cand termin masina va pun poze ;D

Multumesc de raspunsuri!!
cfantana
Incepator
Incepator

Post by cfantana »

alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

cum o inaltati pe fata?
happily mending an Aro 320 D127
cfantana
Incepator
Incepator

Post by cfantana »

Distantiere de duramit sub arcuri si prelungite amortizoarele.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Mai ai posibilitate sa pui arcuri de la ARO 320 pe spate, asa am avut eu. Sta foarte înalt, dar esti ca la rodeo! ;D Îti sare spatele la denivelari, pentru ca e prea usoara. La poza de jos poti sa vezi cât de mare este distanta între roata si aripa. Poza este facuta înainte de RK.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

costi, nu vrei tu sa faci un topic aci, pe tema modificarii acestui aro? nu neaparat "secretele" muncii tale, dar macar poze si detalii generale... daca tot ai inceput si cu ARO... ca s-ar putea sa te caute lumea si de pe aici. zukiuri si wranglere mai face lumea, da' la ARO nu se baga nimeni..de zici ca e avion, masina asta. deja ma gandesc sa-ti fac o vizita la pravalie, ca ma framanta niste modificari si nu stiu pe cine sa las sa umble in ea...
ARO CLUB ROMANIA
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

cfantana wrote:Sa le inadesti sau sa le faci din tija filetata nu prezinta incredere.
Ma gandeam ca sigur exista mai lungi de pe la ceva masina sau utilaj,poate ceva tractoare.....sunt mult mai de incredere cele facute de un producator.
Apropo de springuit arcuri stiti vre-un atelier cu preturui decente?

Eu lucrez la ARO asta si o sa iasa ceva foarte misto dar am un buget limitat si daca imi ia 5 mil sa-mi springuiasca arcurile prefer sa fac un distantier intre arc si punte.
Am nevoie de 4 cm in plus nu mai mult.
Bridele de pe masina asta au 25cm mie mi-ar trebui de 27-28 cm.

Cand termin masina va pun poze ;D

Multumesc de raspunsuri!!
Inadire (petrecut) de 5 cm cu cordon de sudura dat de baieti care stiu sa sudeze....nu are moarte..Intreaba-l pe .,,lupu" din Gruiu cum sudeaza baietii din ,,baza" ..ca voi ati sudat multe fiare acolo.. :)>- Au sudat ei placi pt troliu,carlige..etc si stii cate tone forta suporta fiarele alea la un soc dat sa-l scoti din noroi...

PS- daca spingluiesti arcurile va trebui sa umbli la cercei..pt ca se schimba raza ..
cfantana
Incepator
Incepator

Post by cfantana »

Pai pot sa sudez si eu bridele(sa le prelungesc) ca am tot ce-mi trebuie,vorba aia am sudat o gramada de sasie :) problema e ca nu arata ca o treaba profi.
Altfel arata cand pui niste bride noi mai lungi decat alea vechi inadite si sudate.
Ca idee eu nu o sa ma apuc de reparat si preparat ARO,asta e o exceptie pentru ca e masina unui prieten si ne-a placut de la inceput cum merge,cum arata....am avut asa un feeling ca o sa iasa ceva supermisto la final ;D

Cand termin masina o sa pun poze detaliate in topicul asta.

Post Reply