Strans chiulasa Motor D127

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Strans chiulasa Motor D127

Post by tarzy »

As dori sa fac eu treaba asta

de ce "instrumente" am nevoie?

Banuiesc cheie dinamometrica (cine imprumuta - fac cinste .... vin, bere, miere, ... etc) si ceva tubulare (de care, de cat?)

Ordinea stragerii dupa manual ar fi:

Ce sfaturi si "tips"-uri imi mai dati ptr aceasta operatiune?
Cat mai la obiect.
Primul il stiu ... sa trag 2-3 berii inainte sa-mi fac curaj ... O0
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Re: Strans chiulasa Motor D127

Post by Dan CHIRIAC »

Mai sigur cu o "jumate de coniac". Sau "RDV", pentru efecte garantate...
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

:-?? Mai intai cred ca ar trebui sa ne luminezi *-:) : De ce vrei sa strangi chiulasa ? ce ai bre cu ea :-?? , nu este -crezi matale , suficient de stransa sau care este spilul :-??
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Pai probabil merge pe ,,moda veche" cu stransul la 500 km.. :)) Da pana la urma daca omul vrea sa o stranga ajutati-l nu-l bagati in ceata ..O sti el ceva ..

Dieci: daca vrei sa-i faci a ,,doua" strangere ..inainte de strangere trebuie sa slabesti putin.Recomand inainte de strangere achizitionarea de :prezoane (suruburi) ,bucsi elicoid la cota ,un spiral ,,la cota " cu buscsa... si o daltitza (PRIETENII STIE DE CE ).Varianta asta este recomandata in cazul motoarelor care nu au fost ,,descapacite" cateva zeci de mii bune ..in cazul tau ar trebui sa mearga uns...La motorul tau de obicei se foloseste o tubulara si un prelungitor sanatos ..dinamometrica doar la case mari/ ;D

Mircea Ardelean
Membru de elita
Membru de elita

Post by Mircea Ardelean »

Partea cu prelungitoru' sanatos e ca sa fii sigur ca rupi cel putin un prezon ;D
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

eu am patit povestea cu filet distrus in bloc. nu poti sa lasi as aca iti arde garnitura de chiulasa, bla bla...
si a fost necesara majorarea si pus prezon. nu spun cat a costat...ca te iei cu mainile de cap.

cheie dinamometrica.
cheie am vazut si cu 30 euro (in germania e drept)
vezi la hornbach daca au sau la cineva cu imprumut, ca sincer, in afara de diferentiale si motor, nu prea ai nevoie de cheie dinamometrica.
aroou
Membru
Membru

Post by aroou »

din cite stiu se face o singura stringere de..11,4-12,6..da nm...la service aveam o coarba de roti cu care stringeam chiulasa..daca mai faci o stringere ..si garnitura este uscata..risci sa o arzi dupa stringere...
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Mai! acum mi-a picat fisa. Praktiker, Hornbach, astia, cel putin unii din ei, au serviciu de inchiriat scule. Eu zic ca ar fi de intrebat.
Dupa parerea mea, tarzy, daca tot ai gandul asta de a strange chiulasele, ca sa elimini orice potentiala problema, poate ar fi bine sa inlocuiesti prezoanele si garniturile cu aceasta ocazie.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

tarzy, nu stiu de ce prezoane e vorba, dar tin minte ca mai am 2 suruburi de la chiulasa de cand s-au facut prezoane.

daca ai rabdare pana marti, sunt ale tale.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

bre..de ce vrei s-o strangi, mai intai? ca aia nu se strange asa, cand te plictisesti tu pe acasa, sau ramai fara motocicleta...
daca ai dinamometrica, stii ordinea de strangere, si stii si cuplul... si toate astea, daca ai 500-1000km de cand ai avut o interventie la motor (inlocuire garnitura chiulasa). dar vezi ca dupa ce strangi chiulasa, tre sa refaci jocul la culbutori, neaparat. pe asta stii sa-l faci? ;D
ARO CLUB ROMANIA
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Pai daca are el semne de intrebare la strangerea ,,capacului" ..sa vezi distractie la culbutori.... :-j :-j

Alex,chiar si cu prelungitor ,si nu ma refer la o teava de un metru poti strange fara sa rupi.Eu asa am strans mereu si s-a dovedit ca am mana de ,,dinamometrica".Sa stii ca si cu dinamometrica poti rupe daca strangi in ,,socuri".
Nu este greu sa majorezi o gaura ,,acasa" sa bagi o bucsa helicoid si sa repari ,,stricoshenia"..Te costa mai putin sa cumperi un spiral,un tarod (sau trei..) o buscsa si un prezon decat sa te duci la atelier.Si chiar si asa cei de la Baneasa nu i-au pielea de pe tine.

PS- da vad ca baiatul asta chiar nu vrea sa spuna ce are cu motorul??!!
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

da serghei, numa' ca tu esti mai micut decat tarzy.
daca tu folosesti teava de 1 m, el trebuie sa foloseasca de 0.5 m si sa nu manance miere inainte.

daca el e mai linistit nu vad de ce sa nu folosesca dinamometrica. dupa ce o foloseste mult si bine probabil ca va strange si fara.

problema acum cred ca e jocul la culbutori ;D
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

HAI bre Tarzy !
zi ce ai in cap, ce vrei de fapt sa faci :-??
George
Administrator
Administrator

Post by George »

baciudibaciu wrote: zi ce ai in cap, ce vrei de fapt sa faci :-??
creca miere vrea sa faca...din brasov. poliflora, chiar. :P
ARO CLUB ROMANIA
cristian irimescu
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristian irimescu »

motocicletele fac miere???
de-o saptamana incerc sa aflu...daca ..... fac ceva.,..

Post Reply