business...

Zimbrul Carpatilor - "cine n-are batrani,sa-si cumpere"

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
adiR
Junior
Junior

business...

Post by adiR »

s-ar putea sa vi se para ca acum m-am trezit din vis si va povestesc ce am visat...dar incerc sa fiu cat mai serios.
problema sta asa: ma gandeam cam cat ar costa sa faci un M de la 0. adica daca sa zicem ca as avea toate materialele pt confectionarea sasiului, arcuri, amortizoare, motor, prese pentru confectionarea elementelor caroseriei, si toate celelalte, repet, pentru construirea de la 0 a unu M, ce alte acte ar mai fi necesare? stiu ca suna cam ciudat, poate o sa ziceti ca m-am uitat prea mult la discovery, la emisiunea alora care fac hotrod-uri similare cu cele fabricate in 20-30, dar cu tehnologie moderna.(poate ca m-am uitat :) ). dar acum serios vorbind, chiar m-ar interesa o renastere a IMS-ului. imi place designul si simplitatea acestei masini foarte mult, si dupa cum stiti, s-a dovedit a fi foarte fiabila, eu zic ca mult mai fiabila decat aro. ce ziceti, nu v-ar interesa o asemenea afacere? haideti sa facem un calcul, sa vedem cam cat ar costa toate materialele, utilajele necesare...ce acte ar trebui facute, de unde ar trebui luat proiectul si cat ar costa...sau daca ar exista un nou proiect facut de noi, cat ar costa omologarea lui. ideea e sa se pastreze aspectul si utilitatea vechiului M, dar tehnologia sa fie moderna. sper sa nu va suparati, dar acum 10 minute mi-a venit ideea asta, si as vrea sa stiu si parerea voastra. as vrea sa stiu cati dintre voi ar fii interesati, fara a lua in considerare neaparat banii. chiar de maine o sa incep sa ma informez, sa vad cum sta treaba...cam cat si ce ar fii nevoie pentru o investitie ca asta.
Last edited by adiR on 14 Mar 2007, 23:05, edited 1 time in total.

George
Administrator
Administrator

Raspuns: business...

Post by George »

pai...bine ca ai spus ca nu ai cazut din pat,ca asa as fi putut crede... :)
ca sa inmatriculezi acum o masina noua,fabricata 2007,asta inseamna ca tre sa respecte normele euro4,parca. asta presupune motor gestionat electronic,airbag sofer...in dotare standard. pretul unui astfel de motor sare lejer de 5mii fara tva...euro zic,nu lei. o cutie de viteze de doamne ajuta...pune asa,un 1500+tva. un sistem complet pt airbag cred ca se duce si ala la 1mie+tva. cat am zis pana acuma? 7500?+19%?=8925 euro. o omologare individuala pt punere in circulatie,mai face si asta peste 3 miute,3500...dar asta se imparte ca si cost pe nr de bucati produse. iar cu marca,modelul si alte drepturi de autor,tre sa te intelegi cu lichidatorul judiciar,care nu cred ca te lasa fara vreo 2sute de mii.de euro...
mai pune materia prima,salarii pt cateva luni,bani de curent si de chirie...de utilaje...de scolarizarea personalului... zii asa,25-30 de meleoane,pt inceput. de euro. iar costul de productie al masinii se duce in 12mii lejer. plus marketing,transport si vanzare...zii un 15mii in piata,la client. tu ai plati banii astia? si cati ar mai plati acesti bani,in epoca "climatronicului bizonal",a xenonului,al suspensiei multilink,al stelelor multe encap,al airbagurilor perdea...pe o asemenea masina? aaa,si nu am mai zis de moficarile necesare in vederea omologarii dupa standardele actuale...pe la broastele usilor,pe la protectia la rasturnare,pe la instalatia electrica,a centurilor de siguranta(care nu exista la M), a sistemului de franare,care tre cu disc pe fata,ca nu se mai incadreaza la cerintele actuale...si cate si mai cate. cu 30 de meleoane creca am fost optimist...
ARO CLUB ROMANIA
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

PAI DA CU CONSTRUCTIA UNUI SINGUR EXEMPLAR S-AR PUTEA SA INTRI IN CEATA RAU DE TOT ,DACA FACI SERIE ALTA TREABA.
DUPA MINTEA MEA CRED CA IN JUR DE 5000 DE EURO
George
Administrator
Administrator

Post by George »

nea george,5 mii sa reconditionezi una din '67... dar el vrea sa faca masina noua. la 5mii nici motoru' si cutia nu le ai!
ARO CLUB ROMANIA

adiR
Junior
Junior

Post by adiR »

mda..cred ca ai dreptate...la noile norme nu ma gandisem...poate o varianta ar fii reconditionarea celor existente, si eventual numai reconstruirea pieselor care nu se mai gasesc si/sau sunt foarte uzate, cum ar fii elemantele de caroserie. oare ar fii cineva interesat sa cumpere M-uri reconditionate? cam cat se investeste intr-un M pt. a-l reconditiona? 5000? eu zic ca cu 5mii ii schimbi tot, adica motor, transmisie, scaune, poate si suspensia cu una mai performanta+jenti si cauciuce. oricum...a fost o idee, acum nu va suparati pe mine...
...sau poate vorbim cu "jiji" ca tot e el asa darnic si da bani la toata lumea...  ;D
Last edited by adiR on 15 Mar 2007, 08:38, edited 1 time in total.
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

adiR e o idee foarte buna, dar .... ai nevoie de bani, nu gluma! In Marea Britanie exista o adevarata industrie de "garaj", unde un garaj mare, o mana de baieti pasionati, construiest masinute unice... la preturi sub constructorii generalisti ce ofera macar ceva apropiat... de ex. Ariel Atom... si multe altele.

O banca din Germania a calculat ca Logan 1.6 MPI de top (pe vremuri, inainte sa apara 16v asta) costa sub 2000 E pentru a fi produs... Ok, se face pe banda... si ei au piese la preturi enorm de mici... dar nu cred ca e imposibil ceea ce vrei tu.... Cu multi bani.... multi multi bani...
colonelu
Membru legendar
Membru legendar

Pret reconditionare M 461

Post by colonelu »

Pretul reconditionarii unui M 461, este intre 5 si 7 mii de euro. Reconditionarea celui din imagine a costat 7.000 euro si are lucrari de "arta" facute pe el si are garantie 2 ani.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
CAELUM SERENUM
colonelu
Membru legendar
Membru legendar

M reconditionat

Post by colonelu »

Este reconditionat mai bine daca ar fi iesit din fabrica...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
CAELUM SERENUM
colonelu
Membru legendar
Membru legendar

Continuare M reconditionat

Post by colonelu »

Continuare...
CAELUM SERENUM
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

:oFrumos, dar cine l-a reconditionat?-Daca este permisa intrebarea.
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Re: business...

Post by ydaniel »

super
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita

Post Reply