sistem remorcare 320
Moderators: mariusjaz, socratee
- alex
- Membru legendar

sistem remorcare 320
vreau sa pun la 320 un carlig pentru remorca de 750kg.
in civ nu am trecut nimic la masa remorcabila.
am vazut masini iesite din fabrica cu carlig de remorcare tip papagal, dar nu am vazut actele masinilor, daca au trecuta masa d eremorcare si in civ. (baciu a primit pe 320-ul lui carlig din fabrica, dar nu are nimic scris in civ).
am intrebat la rar bucuresti si mi-au spus sa le fac o cerere scrisa si imi dau ei raspuns daca am voie sau nu. probabil nu.
aveti idee de cineva cu 320 cu masa remorcabila trecuta in acte. sau cineva care a reusit procedura la rar?
in civ nu am trecut nimic la masa remorcabila.
am vazut masini iesite din fabrica cu carlig de remorcare tip papagal, dar nu am vazut actele masinilor, daca au trecuta masa d eremorcare si in civ. (baciu a primit pe 320-ul lui carlig din fabrica, dar nu are nimic scris in civ).
am intrebat la rar bucuresti si mi-au spus sa le fac o cerere scrisa si imi dau ei raspuns daca am voie sau nu. probabil nu.
aveti idee de cineva cu 320 cu masa remorcabila trecuta in acte. sau cineva care a reusit procedura la rar?
- baciudibaciu
- Membru legendar

Re: sistem remorcare 320
intradevar nu am trecut nimic in talon si nici in carte la rubrica masa maxima remorcabila .
daca ma intreba in trafic un meletian ceva despre chestia asta ma contrziceam cu el pana deschideam certificatul de inmatriculare ,pe care apoi il inghiteam sa nu vada lumea ce fara de minte sunt !
Rugamintea mea si a lui Alex : daca cineva cu 320 are trecut in talon si in carte masa remorcabila sa faca un efort ,sa scaneze si sa puna aici sa incepem demersurile pentru a intra in legalitate
multam fain
daca ma intreba in trafic un meletian ceva despre chestia asta ma contrziceam cu el pana deschideam certificatul de inmatriculare ,pe care apoi il inghiteam sa nu vada lumea ce fara de minte sunt !
Rugamintea mea si a lui Alex : daca cineva cu 320 are trecut in talon si in carte masa remorcabila sa faca un efort ,sa scaneze si sa puna aici sa incepem demersurile pentru a intra in legalitate
multam fain
- Werner
- Aro Club Romania

Sfatul meu: monteaza un cârlig de remorcare cu "bila". Alt sistem de remorcare nu se prea gaseste. Cel putin în UE se mai gaseste decât sistemul "Knott". La sarcina de remorcare (în Germania) se procedeaza astfel: se vede cât are Automobilul tractant sarcina totala admisa si se ia diferenta pâna la aproape 5 tone pentru remorca. Asta numai la clasa în care intra ARO "mare". Deci, daca ARO 320 are sarcina totala admisa de 3.100 kg, la remorca se poate da 1.850 kg. De obicei ramâne o "rezerva de siguranta" cam de 50 kg. Masina si remorca ajung la 4.950 kg.
- alex
- Membru legendar

asa, asta intr-o tara normala.(aici vor sa le spui care e parerea uzinei, uzina care e demult apusa)
am vorbit cu cineva care are 320 si mi-a citit din talon
masa masina 1780, masa totala autorizata 2930, masa remorcabila fara frana 0, masa remorcabila cu frane 1350.
eu nu vad nici o logica in enumerarea de mai sus. interesul meu era sa pot trage o remorca simpla sub 750.
mai are cineva informatii?
am vorbit cu cineva care are 320 si mi-a citit din talon
masa masina 1780, masa totala autorizata 2930, masa remorcabila fara frana 0, masa remorcabila cu frane 1350.
eu nu vad nici o logica in enumerarea de mai sus. interesul meu era sa pot trage o remorca simpla sub 750.
mai are cineva informatii?
- Werner
- Aro Club Romania

Nasol!
Atâta am la ARO 10, cu 65CP! La ARO 328 sarcina toala admisa este de 3.100 kg. Iar la ARO 244, sarcina remorcabila nefrânata este de 750 kg, iar cea frânata de 2.300 kg
- alex
- Membru legendar

masa totala admisibila la 328 e 3100. cat are voie sa remorcheze?
328 e cotata ca utilitara? mie mi se par masini similare.
328 e cotata ca utilitara? mie mi se par masini similare.
-
pui de drac
- Membru Devotat

la mine la 324 am carlig cu bila, probabil montat din fabrica.
iata ce scrie in talon, sper sa fie valabil,ptr ca tot autoutilitara e trecuta
masa proprie: 1990
masa totala autorizata: 3100
masa remorcabila cu dispozitiv de franare: 1100
masa remorcabila fara dispozitiv de franare: 750
sunt interesat de ce concluzie reiese ptr ca o sa vreau sa imi leg si eu o telegutza de el, poate mai tractez o masina ceva...
iata ce scrie in talon, sper sa fie valabil,ptr ca tot autoutilitara e trecuta
masa proprie: 1990
masa totala autorizata: 3100
masa remorcabila cu dispozitiv de franare: 1100
masa remorcabila fara dispozitiv de franare: 750
sunt interesat de ce concluzie reiese ptr ca o sa vreau sa imi leg si eu o telegutza de el, poate mai tractez o masina ceva...
- alex
- Membru legendar

la mine 320 e trecut in civ masa proprie 1900 , masa max autorizata 3100
te doare capul de regulile rar.
te doare capul de regulile rar.
-
pui de drac
- Membru Devotat

parerea mea este ca dpdv sasiu e aceeasi treaba, doar ca difera niste urechi la bena mea iar dpdv greutate, a mea mai are 90 de kile in plus din cauza de portiere, geamuri, bancheta, etc..
dar in rest sunt convins ca poti trage legal o remorca de 750, nu vad de ce nu.
dar in rest sunt convins ca poti trage legal o remorca de 750, nu vad de ce nu.
-
Mircea Ardelean
- Membru de elita

Nu uitati ca daca nu e scrisa masa maxima in autotren( sau masa maxima remorcabila ) in talon(cert. de inmatriculare) la rubrica "mentiuni speciale" NU se poate remorca nimic, nici remorca usoara(750 kg.) degeaba ai carlig si remorca OK. Cica nu e legal(!) ...
-
pui de drac
- Membru Devotat

stiu ca pare stupid,. dar in cartea e identitate, te-ai uitat? ptr ca si acolo e trecuta. Certificatele or fi ele intocmite de idiotii de la rutiera, dar cartile stiu ca sunt facute la RAR, si ma tem ca-s mai vigilenti decat rutiera.
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Ce parere buna ai despre salariatii RAR-ului...
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- Werner
- Aro Club Romania

La 328 este asemanator ca la 324 lui "pui de drac"
:
-masa proprie: 2.200 kg (e mai greu din cauza la "pavilion" si bull-bar)
-masa totala admisa: 3.100 kg
-sarcina remorcabila nefrânata: 750 kg
sarcina remorcabila frânata: 1.500 kg.
La cea frânata putea sa-mi treaca 1.800 kg, daca discutam un pic cu inginerul, cred ca îmi si dadea, dar îmi ajunge si 1.500 kg. Oricum nu controleaza nimeni!
-masa proprie: 2.200 kg (e mai greu din cauza la "pavilion" si bull-bar)
-masa totala admisa: 3.100 kg
-sarcina remorcabila nefrânata: 750 kg
sarcina remorcabila frânata: 1.500 kg.
La cea frânata putea sa-mi treaca 1.800 kg, daca discutam un pic cu inginerul, cred ca îmi si dadea, dar îmi ajunge si 1.500 kg. Oricum nu controleaza nimeni!
- alex
- Membru legendar

am mai intrebat si eu azi si astept si alte raspunsuri.
e incredibil ca la diferite uitilitare aro, masa variaza de la un model la altul, uneori si in cadrul aceleiasi clase.
evident, vorbesc d ece e scris in civ, cei de la rar pe civ discuta.
e incredibil ca la diferite uitilitare aro, masa variaza de la un model la altul, uneori si in cadrul aceleiasi clase.
evident, vorbesc d ece e scris in civ, cei de la rar pe civ discuta.
-
pui de drac
- Membru Devotat

imi cer scuze, dar nu am citit atent primul tau post in care specificai ca citesti din civ.
nu stiu ce sa te sfatuiesc, ar trebui sa mergi sa-i tragi de urechi pe aia de la RAR pentru asta. mai departe, sincer... ma indoiesc cumplit ca nu ai avea voie cu 320 sa tractezi, sincer. consider ca e o greseala undeva.
nu stiu ce sa te sfatuiesc, ar trebui sa mergi sa-i tragi de urechi pe aia de la RAR pentru asta. mai departe, sincer... ma indoiesc cumplit ca nu ai avea voie cu 320 sa tractezi, sincer. consider ca e o greseala undeva.