Filtru aer
-
bogdan.sb
- Membru

Filtru aer
Am mai dat de una: ieri am desfacut filtrul de aer (prima data de cand am cumparat masina) si in el am garit ......ULEI si mizerie. Dar aproape un litru de ulei !!!!!
Cu naiba a ajuns acolo? Banuiesc ca nu pe cale "naturala" ....
Cu naiba a ajuns acolo? Banuiesc ca nu pe cale "naturala" ....
- Cotizo
- Membru Devotat

Re: Filtru aer
La Aro gasesti ulei in filtru, la masini mai... "mature". Aveam un amic cu un 244 si m-am mirat si eu ca avea ulei in filtru. De la ventilatia carterului, probabil, dreq stie, ca motorul era in parametrii in rest...
Asta-i tara lui Dracula/ In care ne bagam noi... banii...
- RUDY
- Membru de elita

Din cite stiu eu,e normal sa fie ulei in filtru,asa e conceput el...
-
bogdan.sb
- Membru

E normal???
Cu alte cuvinte trebuie sa bag alt ulei (pe cel vechi l-am acos)
?
Ce fel de ulei? Ce cantitate?
Cu alte cuvinte trebuie sa bag alt ulei (pe cel vechi l-am acos)
Ce fel de ulei? Ce cantitate?
- RUDY
- Membru de elita

Uleiul din filtru are rol de a opri particulele de praf...nu stiu ce cantitate trebuie pusa dar asteapta totusi parerea unuia mai cu experinenta in Aro
- Cotizo
- Membru Devotat

Daca e filtru umed e chiar necesar sa aiba ulei. Eu aveam asa ceva la VW 1200 - spalam elementul filtrant in motorina, turnam ulei in carcasa pana la semn si montam filtrul la loc. Uita-te la filtru, trebuie sa aiba un semn de umplere. Ulei, pui un ulei de vara, un M30, ceva, e OK. Pe de alta parte, e preferabil un filtru uscat - mai ales daca folosesti masina pe drumuri cu foarte mult praf - nu e foarte eficient filtrul umed pentru praf foarte fin. Cine se stie mai bine la Aro 24x, poate iti recomanda ceva...
Asta-i tara lui Dracula/ In care ne bagam noi... banii...
- George
- Administrator

daca ai motor BV asa e filtrul...adica umed. adica are ulei. se foloseste acelasi tip de ulei ca cel din motor.
intretinerea se face asa cum spunea Cotizo
intretinerea se face asa cum spunea Cotizo
ARO CLUB ROMANIA
-
bogdan.sb
- Membru

Ok, multumesc pentru raspunsuri. Deci....ulei sa fie !
- Raimondo
- Membru

800 - 1000 mililitri ulei de motor
- alex
- Membru legendar

raimondo, manualul spune 300ml daca tin eu bine minte.
si mie mi s-a parut putin 300ml, posibil sa fi pus 500ml.
da pana la litru mai e ceva....
alte [pareri?
si mie mi s-a parut putin 300ml, posibil sa fi pus 500ml.
da pana la litru mai e ceva....
alte [pareri?
happily mending an Aro 320 D127
- Dan CHIRIAC
- Administrator

In Notita Tehnica zice ca se arunca uleiul uzat, se spala cu benzina baia si elementul filtrant, apoi se alimenteaza cu ulei curat. Cantitatea este de 0,5 litri.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- sorin
- Membru legendar

-
bogdan.sb
- Membru

Eu am pus ~1l ulei si putina motorina, deoarece am avut un ulei mai vascos....
Nu am gasit niciun semn, dar am socotit in asa fel incat partea din interior a filtrului (cea care contine si plasa de sarma sa) sa stea putin scufundata in ulei. Astfel aerul trebuie sa "bulbuceasca" prin ulei ai am presupus ca asa se curata.... Dar, daca manualul specifica 500 ml, presupun ca trebuie sa mai scot din ulei....
Nu am gasit niciun semn, dar am socotit in asa fel incat partea din interior a filtrului (cea care contine si plasa de sarma sa) sa stea putin scufundata in ulei. Astfel aerul trebuie sa "bulbuceasca" prin ulei ai am presupus ca asa se curata.... Dar, daca manualul specifica 500 ml, presupun ca trebuie sa mai scot din ulei....
- cab_512
- Membru Devotat

Daca sta scufundat in ulei vezi ca transformi motorul in "racheta" o ia in ture deo sa stringi pistoanele de la vecinibogdan.sb wrote: Eu am pus ~1l ulei si putina motorina, deoarece am avut un ulei mai vascos....
Tote muștele zboară dar nu toate fac miere!
-
bogdan.sb
- Membru

Ieri am fost plecat cu aro, dar s-a comportat ok cu 1 l de ulei in filtru. E drept ca a mustit putin pe la capac ...