Surub conic cutie de viteze / reductor

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
Mishu05
Incepator
Incepator

Surub conic cutie de viteze / reductor

Post by Mishu05 »

Salutare.
Am un Aro 244 recent achizitionat si am inceput usor-usor sa invat mecanica..:)
Astazi am bagat ulei T90 in diferentialul spate. Destul de strans surubul respectiv insa incet-incet am reusit sa il desfac. Am completat cu ulei ( cam 350-400ml) am inchis ( fara sa il mai strang atat de tare) , toate bune.
Am incercat apoi sa desfac si suruburile de la cutia de viteze respectiv reductor. Am folosit o cheie de 12, nu am tras tare, am tinut-o cat de bine am putut, insa suruburile erau ..proaste. Nu am reusit sa le desfac, practic erau aproapte fara hexagon, cheia prindea dar cand roteam avea tendinta de a aluneca pe surub asa ca m-am oprit ca il faceam rotund :( Pana la urma voi reusir sa le desfac cumva,  eventual cu o cheie reglabila si spray anti rugina (desi acolo nu prea are ce cauta rugina dar..sa zice ca s-a oxidat/intepenit filetul) insa imi trebuie ceva bun sa pun acolo, sa nu se mai intepeneasca.
Bun..intrebarea este: de unde naiba gasesc suruburi noi sau ceva inlocuitori pentru punctele alea? Am inteles ca sunt conice si ca e un pic mai dificil de pus alt tip de surub, normal.
Va rog sa ma ajutati deoarece nu stiu sigur ce nivel de ulei am in cutie si reductor si mi-e teama sa nu le stric mergand asa cu el.
Multumesc !

baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Re: Surub conic cutie de viteze / reductor

Post by baciudibaciu »

Un strungar iti rezolva problema destul de repede si mai ales bine daca mergi cu "surubul " buclucas la el ca model ,sa stie omul ce si  cum.
  Dopurile respective nu le-am vazut prin nici un magazin .
  De fapt ele nu au cap hexagonal  ci patrat .
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
amb13
Membru legendar
Membru legendar

Post by amb13 »

Daca reusesti sa-l dai jos, poti suda electric o piulita  care sa intre in cea mai ramas din profilul acela, dar daca nu ma insel este aceeasi tipodimensiune cu cele de Dacia, asa ca nu poate fi greu de gasit, daca nu noi, macar pe la REMAT sau pe la vreun mecanic.
Desfal neaparat  cine stie de cind nu sa mai umblat acolo daca s-a intepenit in halul ala, si schimbai toate uleiurile.Bafta!
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

Mishu05 wrote: Salutare.
Am un Aro 244 recent achizitionat si am inceput usor-usor sa invat mecanica..:)
Astazi am bagat ulei T90 in diferentialul spate. Destul de strans surubul respectiv insa incet-incet am reusit sa il desfac. Am completat cu ulei ( cam 350-400ml) am inchis ( fara sa il mai strang atat de tare) , toate bune.
Am incercat apoi sa desfac si suruburile de la cutia de viteze respectiv reductor. Am folosit o cheie de 12, nu am tras tare, am tinut-o cat de bine am putut, insa suruburile erau ..proaste. Nu am reusit sa le desfac, practic erau aproapte fara hexagon, cheia prindea dar cand roteam avea tendinta de a aluneca pe surub asa ca m-am oprit ca il faceam rotund :( Pana la urma voi reusir sa le desfac cumva,  eventual cu o cheie reglabila si spray anti rugina (desi acolo nu prea are ce cauta rugina dar..sa zice ca s-a oxidat/intepenit filetul) insa imi trebuie ceva bun sa pun acolo, sa nu se mai intepeneasca.
Bun..intrebarea este: de unde naiba gasesc suruburi noi sau ceva inlocuitori pentru punctele alea? Am inteles ca sunt conice si ca e un pic mai dificil de pus alt tip de surub, normal.
Va rog sa ma ajutati deoarece nu stiu sigur ce nivel de ulei am in cutie si reductor si mi-e teama sa nu le stric mergand asa cu el.
Multumesc !
sunt dopurile de unplere/golire... au si diferentialele cate 2 fiecare.

incearca cu un mox la ala gripatu.../mai ciocane cu ceva in el/nu foarte tare...daca totusi nu vrea,..ia o piulita de 10  au 12..si o sudezi acolo la pozitie peste patrat.... :) ;) :>-

SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Suruburile ,,hexagonale" cu ,,patru " laturi nu se gripeaza pe aluminiu sau fonta ....Cel mai usor se desfac dupa ce aplici o lovitura usoara cu un ciocan in capul lor...Datorita faptului ca au tot timpul ulei in cap sau pe filet ele nu gripeaza.
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

SERGHEI wrote: Suruburile ,,hexagonale" cu ,,patru " laturi nu se gripeaza pe aluminiu sau fonta ....Cel mai usor se desfac dupa ce aplici o lovitura usoara cu un ciocan in capul lor...Datorita faptului ca au tot timpul ulei in cap sau pe filet ele nu gripeaza.
Ciocan de lemn sau plastic!!!!!!!
Image

Post Reply