Variante-filtru de aer

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
George
Administrator
Administrator

Variante-filtru de aer

Post by George »

vezi cu filtrul ala de aer, ca s-ar putea sa faci motorul praf mai repede decat te gandesti...
ARO CLUB ROMANIA

SERGHEI
Banat
Banat

Re: DE EVITAT (mecanici,samsari,piese...etc ) !

Post by SERGHEI »

George wrote: vezi cu filtrul ala de aer, ca s-ar putea sa faci motorul praf mai repede decat te gandesti...
Pai ala l-am pus ca sa nu intre shoricei,gandaci si alte alea.... .Pana imi cumpar un cap de filtru de tractor nu o folosesc...sau tai din filtru si fac tulumba mai mica sa aiba loc lejer.
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

La mine  motorul a fost echipat cu filtru de aer umed .Vreau sa stii ca am fost si sunt foarte multumit de el . La  6 luni il dau jos ,il bag in galeata cu gaz il las un ceas ,doua si il pun la loc dupa ce am spalat tulumba si am pus alt ulei curat.
Ieftin,suplu si durabil !
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

baciudibaciu wrote: La mine  motorul a fost echipat cu filtru de aer umed .Vreau sa stii ca am fost si sunt foarte multumit de el . La  6 luni il dau jos ,il bag in galeata cu gaz il las un ceas ,doua si il pun la loc dupa ce am spalat tulumba si am pus alt ulei curat.
Ieftin,suplu si durabil !
Pai la mata este loc berechet...la mine ,,nema"..Eu o sa-i fac tubulatura si-l pun (cel de tractor) sus pe ,,casa"..Am vazut cateva facute asa si aratau super.

mircealola
Junior
Junior

Post by mircealola »

cauta sa adaptezi un filtru sport  uscat care este mult mai bun decat filtru umed de tractor. primavara asta vreau sa renunt si la tractor la filtru umed si sa pun unul uscat. pentru tubulatura poti folosi teava de 60 - 63 mm pentru care se gasesc coturi sudabile in comert si racorduri de cauciuc.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

mircealola wrote: cauta sa adaptezi un filtru sport  uscat care este mult mai bun decat filtru umed de tractor. primavara asta vreau sa renunt si la tractor la filtru umed si sa pun unul uscat. pentru tubulatura poti folosi teava de 60 - 63 mm pentru care se gasesc coturi sudabile in comert si racorduri de cauciuc.
Da ,dar ala sport coasta mult,unde mai pui ca iti trebuie si ,,capatzana" ....pe cand unul de tractor nu sare de 50 de lei + tevaraie ,racorduri care mai sunt aruncate prin ograda..etc ..ies mult mai ieftin....
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Filtrul cu ulei e depasit, si cred ca nu e recomandat la un motor turbo, cel putin eu prefer sa schimb ala de hirtie decit sa intind gaz si ulei peste tot  ::) Totusi trebuie sa-mi schimb si eu modelul de filtru (carcasa) pt ca asta de Pejo e pozitionat aiurea si ia apa la bord in conditii vitrege. Am vazut la un prieten filtru sport in carcasa de carbon, dar e prea scump pt un Aro, cel mai misto e un filtru e PajeroSport, dar inca nu am gasit carcasa, am doar elementul filtrant.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Cele mai misto sunt sistemele de pe defender... ;D Dupa snorkel-ul facut de brazilieni ,cel de defender se potriveste ca o manusa...O sa vad,ori scurtez filtrul ori pun pe ulei sau :fac tubulatura si montez filtrul de aer al ei sus pe suportul de roata de pe capota ..Duc fierul la nichelat si gata ...
Herisanu
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Herisanu »

Servus !!! ^:)^ ^:)^

Am văzut că ai probleme cu amplasarea filtrului de aer ,sfatul meu este să nu tai filtru sau să pui

de tactor ,pur si simplu îi muÅ£i locul ,dar unde ??

Montajul se poate face sub aripa dreapta faţă ,cu pelungire a tubulaturi de admisie si una sau două găuri . 

La noi există o firmă care face  pasaje roÅ£i  faţă si spate  ARO 24 si ARO 10

Montînd pasajele, nuÅ£i mai aruncă noroi sub aripi ,ai spÅ£iu suplimentar si nu în ultimul  rînd nu mai

apare rugina.

Dacă te interesează  întreb de preÅ£ si fac  poze.

Cu stimă !!! ^:)^ ^:)^

Adrian
cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cab_512 »

SERGHEI wrote: Cele mai misto sunt sistemele de pe defender... ;D Dupa snorkel-ul facut de brazilieni ,cel de defender se potriveste ca o manusa...O sa vad,ori scurtez filtrul ori pun pe ulei sau :fac tubulatura si montez filtrul de aer al ei sus pe suportul de roata de pe capota ..Duc fierul la nichelat si gata ...
Ehe, nea Serghei a inceput "acutizarea de primavara" ;D.Off topic propun un nou slogan pentru ARO "O NOUA ZI, O NOUA PROVOCARE" 8-X
Tote muștele zboară dar nu toate fac miere!
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Herisanu wrote:   Servus !!! ^:)^ ^:)^

Am văzut că ai probleme cu amplasarea filtrului de aer ,sfatul meu este să nu tai filtru sau să pui

de tactor ,pur si simplu îi muÅ£i locul ,dar unde ??

Montajul se poate face sub aripa dreapta faţă ,cu pelungire a tubulaturi de admisie si una sau două găuri . 

La noi există o firmă care face  pasaje roÅ£i  faţă si spate  ARO 24 si ARO 10

Montînd pasajele, nuÅ£i mai aruncă noroi sub aripi ,ai spÅ£iu suplimentar si nu în ultimul  rînd nu mai

apare rugina.

Dacă te interesează  întreb de preÅ£ si fac  poze.

Cu stimă !!! ^:)^ ^:)^

Adrian
Herisane,stiu ca nu iti va veni sa crezi dar  in centrul Snagovului (sat) se formeaza cand ploua o balta cam de 30 cm adancime..Daca trec mai vioi  pe acolo nu am sanse sa bag apa la filtru?!! Nu mai spun de situatii in care pot aborda palti de 40-50 cm...Daca il pun sub aripa ,trebuie sa-l izolez in draci (tulumba) care stii cum este asamblata si sa trag gura de admisie a filtrului tot in compartimentul motor intr-un loc cat mai inalt unde sa nu ajunga ,,valul" .Pana la urma apelez la ,,ciocan" si voi incerca sa ,,deformez controlat"  carcasa filtrului .Nu am nevoie decat de 3 cm pt a nu mai exista riscul sa loveasca in radiator sau sa frece pe sistem de AC.

Chiar te rog sa te interesezi de pasaje ca m-am saturat sa scoata nori si pamant pe langa faruri,,, ;D
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Re: Variante-filtru de aer

Post by axxel4you »

Cred ca stiu si eu balta aia , eram cu o masina de marimea lui tico dar spre fericirea mea era diesel... am trecut fara probleme prin ea.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

axxel4you wrote: Cred ca stiu si eu balta aia , eram cu o masina de marimea lui tico dar spre fericirea mea era diesel... am trecut fara probleme prin ea.
Balta din fata Centralei telefonice. ;D
cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cab_512 »

axxel4you wrote: Cred ca stiu si eu balta aia , eram cu o masina de marimea lui tico dar spre fericirea mea era diesel... am trecut fara probleme prin ea.
Adevarat, dieselul are avantaj fata de benzinar la trecerea vadurilor.Daca insa trage pe filtru apa - nu este nici o diferenta amindoi primes  b-(
cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cab_512 »

La mine acum motorul respira prin filtru de tip "sport" si desi sta destul de sus(circa 1.2m) ma gindesc sai pun si snorkel cu prefiltru de tractor.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply