Stie cineva , puntea de camioneta (320) este mai tzapana decat puntea de 244 , ieri am vazut una si mi s-a parut mult mai tzapana + ca nu era
rotunda in sectiune ????
Se poate monta pe 244 ?
se poate monta fara probleme si chiar s-au montat din fabrica si pe 244,se chema "punte ranforsata" dar nu am vazut sa aiba si posibilitatea cuplarii diferentialului[nu spun ca nu exista].
puntea de 320 este ranforsata, de aceea nu are aceeasi sectiune cu cea de 244. planetarele de 320 nu sunt la fel ca la 244... au alte caneluri.
se poate monta puntea de 320 pe 244 fara probleme.
@Coman Edy se poate bloca diferentialul si la 320. moss_ene are diferential blocabil pe 320
Ecartamentul ARO 24 fata: 1475mm, spate: 1475mm, apatamentul: 2350mm
ARO 32 fata: 1475mm, spate:1525mm, apatamentul: 3350mm
Canelurile axurilor planetare difera între anii de fabricatie si motorizare. ARO mai vechi au avut caneluri mai mari, iar cele noi, (de ex. motorizare Andoria) au canelurile mai fine.
Multam la toata lumea , am dat si un tel la baietii de la Campulung si m-au lamurit.Eu am un 244 cu Toyota si mi-au spus ca nu difera decat la acea intaritura , pe care o are cea de 320.In rest rulmenti , planetare cica sunt la fel , cum spunea cineva mai sus probabil ca ecartamentul e altul (1475 vs 1525).
Iar intaritura , e ca sa poa' sa puna nea Ion , cat mai multa varza.Multumesc inca odata.
Pai asa am eu puntea spate , planetarele se prind de butuc cu 6 prezoane si piulite.
Si ca sa continuam povestea , mai demult am rupt o fuzeta la puntea spate si m-am dus la mag de la gara de nord si am cerut fuzeta , mi s-a adus , dar nu se potrivea , asa ca m-am dus acasa si am adus-o pe cea rupta.Asa am aflat ca astea cu toyota au punte asta , la care se potrivesc piesele de la puntea de 320 , adicatelea rulmenti , fuzete , planetare si am si blocant pe ea ?!!!