Injectie APA
Moderators: mariusjaz, socratee
- COSMIN*
- Incepator

Re: Injectie APA
la magazin de piese auto gasesti alcool tehnic,este aprox. 7 lei sticla de 1 L . se foloseste la spalatul instalatiei de franare,la degrest...etc... si se mai pune iarna in rezervor sa nu inghete apa din benzina 
- smihnea
- Membru

Cip... potoleste-te!!!
Pompita de la stergatoare e prea slaba (cel putin cea de la Dacia sau ARO) pt a pulveriza bine lichidul... a si inca ceva... orice pompa ai folosi nu vei putea pulveriza lichidul eficient prin aspersoarele de spalat parbrizul!!!
Nu stiu daca ai citit cu atentie dar cantitatea maxima (pt. inceput) pe care trebuie sa o pulverizam nu trebuie sa depaseasca 50-80 g/minut!!!
Daca bagi prea multa apa -cu toate ca nu cred ca vei putea- poti pati ce au patit si altii (vezi pozele) - cred ca stii ca lichidele sunt foarte putin compresibile si cum e vorba... cel mai destept cedeaza... din pacate in cazul nostru pistoanele!!!
Pompita de la stergatoare e prea slaba (cel putin cea de la Dacia sau ARO) pt a pulveriza bine lichidul... a si inca ceva... orice pompa ai folosi nu vei putea pulveriza lichidul eficient prin aspersoarele de spalat parbrizul!!!
Nu stiu daca ai citit cu atentie dar cantitatea maxima (pt. inceput) pe care trebuie sa o pulverizam nu trebuie sa depaseasca 50-80 g/minut!!!
Daca bagi prea multa apa -cu toate ca nu cred ca vei putea- poti pati ce au patit si altii (vezi pozele) - cred ca stii ca lichidele sunt foarte putin compresibile si cum e vorba... cel mai destept cedeaza... din pacate in cazul nostru pistoanele!!!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Cip
- Membru Devotat

Nu ma gandeam la cele de spalat parbrizul,ma gandeam la cele de geamuri,mobila(acele sticle cu sprey actionat prin maner,trebuie sa ai prin casa)daca nu actionezi manerul va rezulta un debit redus de apa,incerc astazi si masor cat debiteaza...
E greu pana incepi...pe urma e si ma greu...
- smihnea
- Membru

asa da... cu calm intii masori si apoi testezi... (ideal ar fi in mers iar injectia de apa sa survina dupa 2000 turatii/min)
- cab_512
- Membru Devotat

Cel mai bine reglarea sistemului de injectie a apei ar fi de la sarcina motorului, mai exact de la depresiunea (vacumul) din galeria de admisie la mot. aspirate sau de la presiunea din galerie la mot. turbo.Presiunea (sau vacumul) este transmisa printrun furtun la o capsula cu membrana(gen waste gate de pe turbo).Membrana miscind o tija inchide-deschide o supapa.Pompa lucrind la turatie const.
Tote muștele zboară dar nu toate fac miere!
- smihnea
- Membru

E cam rudimentar ce zici dar merge - cu toate ca prima metoda descrisa (vacum) merge doar la benzina (dieselul nu are atita putere la vacum - de acolo si necesitatea montarii unei pompe de vacum pt servofrina). La diesel merge solutia prezentata de mine la inceputul topicului (se utilizeaza presiunea din "epurator" )
Ref. la metoda a doua... totusi nu e recomandabil ca vreo picatura de apa sa loveasca palele turbinei pt.ca:
- se poate deteriora pala (chiar indoi) - are turatie f. f. mare si in contace cu masa picaturii => o forta de impact apreciabila
- in foarte scurt timp va rugini turbina => necesitatea schimbarii
Ref. la metoda a doua... totusi nu e recomandabil ca vreo picatura de apa sa loveasca palele turbinei pt.ca:
- se poate deteriora pala (chiar indoi) - are turatie f. f. mare si in contace cu masa picaturii => o forta de impact apreciabila
- cab_512
- Membru Devotat

Vacum "mic" la diesel ?,incearca se astupi cu mina galeria la BV-trge ca un aspirator.Met. 2-se preia presiunea dupa turbo.smihnea wrote: E cam rudimentar ce zici dar merge - cu toate ca prima metoda descrisa (vacum) merge doar la benzina (dieselul nu are atita putere la vacum - de acolo si necesitatea montarii unei pompe de vacum pt servofrina). La diesel merge solutia prezentata de mine la inceputul topicului (se utilizeaza presiunea din "epurator" )
Tote muștele zboară dar nu toate fac miere!
- Cip
- Membru Devotat

Deci,ce am facut astazi:am luat un spray de curatat geamuri,am bagat apa+alcool in el si am pulverizat la aspiratie,nu am pulverizat direct ie ea,pentru a nu bloca motorul,am pulverizat cam la 5-10cm,la relanti nu se observa,de fapt nici nu cred ca trage vapori de apa,am crescut turatiile si parca-parca era ceva,dar concret nu stiu,probabil diferenta se vede in mers.....
A mai pulverizat cineva?
A mai pulverizat cineva?
- smihnea
- Membru

Ref. la met 2 asa poate ca ar merge cu toate ca teoretic presiunile ar fi egale si ... ma rog poate ca da
met.1 nu poti prelua vacum din toate admisia... ramin la parerea mea...
Cip: cita apa ai bagat/min?
met.1 nu poti prelua vacum din toate admisia... ramin la parerea mea...
Cip: cita apa ai bagat/min?
- Cip
- Membru Devotat

Pai cu pompa de apa de la sergatoare nu am reusit sa obtin o compresie satisfacatoare,apa nu era foarte bine pulverizata,si nu am mai masurat.
Ca sa vezi cam cata apa am pulverizat la o apasare a pompitei sprayului de geamuri,ia unul si incearca(vezi sa fie pe pozitia spray).nu am mai masurat pentru ca aveam de gand sa o folosesc doar experimental....
Dar daca am incalzii cu autogenul o diuza de aragaz si i-am micsora diametrul deformandu-i capul nu am obtine pulverizarea necesara?
Ca sa vezi cam cata apa am pulverizat la o apasare a pompitei sprayului de geamuri,ia unul si incearca(vezi sa fie pe pozitia spray).nu am mai masurat pentru ca aveam de gand sa o folosesc doar experimental....
Dar daca am incalzii cu autogenul o diuza de aragaz si i-am micsora diametrul deformandu-i capul nu am obtine pulverizarea necesara?
- smihnea
- Membru

Mai Cip cred ca am putea deforma o duza de aragaz...
Acum ref. la experimentul tau nu prea are rost sa masordeoarece duza de plastic nu se poate folosi decit experimental... ma rog...
Ref. la cum simti sau nu efectul: acesta nu poate fi simtit decit in turatie chiar si pe loc, adica (daca iti merge turometrul) la o turatie sa zicem de 2000 rot/min constanta ai trebui sa obtii o usoara crestere fara sa apesi acceleratia.
Apropo Cip, tu esti tranzistor?
Acum ref. la experimentul tau nu prea are rost sa masordeoarece duza de plastic nu se poate folosi decit experimental... ma rog...
Ref. la cum simti sau nu efectul: acesta nu poate fi simtit decit in turatie chiar si pe loc, adica (daca iti merge turometrul) la o turatie sa zicem de 2000 rot/min constanta ai trebui sa obtii o usoara crestere fara sa apesi acceleratia.
Apropo Cip, tu esti tranzistor?
- Cip
- Membru Devotat

Dap,io is "tranzistor" !
La aro nu am turometru,de aceea vreau sa ii fac unul electronic,ca as avea unul mecanic de la o raba dar nu stiu cum sa il leg....
La aro nu am turometru,de aceea vreau sa ii fac unul electronic,ca as avea unul mecanic de la o raba dar nu stiu cum sa il leg....
-
SERGHEI
- Banat

Incercati cu o pompa de apa ,,pt curatat farurile" ..Are presiune muuult mai mare ..iar duza..trebuie sa aiba o geometrie ,,mai hoatza"..
Nu se poate modifica un injector de diesel ca sa ,,scuipe " la o presiune mult mai mica..
Sau un injector de benzina???!!!
PS- eu raman totusi la parerea mea : APA nu este buna nici in cizme ..dar in motor..sau in vin??!!!
Nu se poate modifica un injector de diesel ca sa ,,scuipe " la o presiune mult mai mica..
PS- eu raman totusi la parerea mea : APA nu este buna nici in cizme ..dar in motor..sau in vin??!!!
- Dan CHIRIAC
- Administrator

E! in vin mai merge uneori. Mai ales daca e vara si are si bule...
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- smihnea
- Membru

Apa intradevar nu e buna - daca e in cantitati mari (vezi pozele de mai sus si diverse inundatii care au avut loc prin tara - chiar cu pierderi de vieti omenesti!!!
). OK, acum vb serios, inafara de poate putina rugina pe la galeria de admisie, care nu e tocmai ok, nu face in cantitati optime decit o usoara crestere a performantelor, o curatare (la propriu) a motorului si o racire mult mai buna din care rezulta arderi mai bune!!!
Alcoolul din amestec practic aduce plusul de putere prelungind arderea si dupa "bumul" motorinei...
Azi am cumparat o duza reglabila de pompa de stropit manuala si din cite imi dau seama e exact ce-mi trebuie.
Trebuie sa ma interesez de pompa de spalat farurile - daca are cineva specificatii privind presiunea de lucru pe un anumit model rog frumos sa le posteze...
Alcoolul din amestec practic aduce plusul de putere prelungind arderea si dupa "bumul" motorinei...
Azi am cumparat o duza reglabila de pompa de stropit manuala si din cite imi dau seama e exact ce-mi trebuie.
Trebuie sa ma interesez de pompa de spalat farurile - daca are cineva specificatii privind presiunea de lucru pe un anumit model rog frumos sa le posteze...