Modificare motor aro243d

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

smihnea
Membru
Membru

Re: Modificare motor aro243d

Post by smihnea »

Acum gindinduma mai bine tind sa cred ca mai bine lasi motorul asa cum la facut fabrica nu de alta dar gindeste-te de ce sa-l strici acum cind ai putea sa il imbunatatesti mai tirziu cind vei sti cum stau lucrurile cu motoarele astea care au mii de explozii pe minut!

amb13
Membru legendar
Membru legendar

Post by amb13 »

Cip wrote: ;)) 8-x 8-X
MAS=?
MAC=?
Ok,dar cum sa i cresc puterea?am citit pe aici de turbine,dar nu am priceput nik...
Exact asta vream sa spun prin orele de fizica si chimie. Nu poti sa faci facultate daca nu ai fost in clasa intii, iao mai incet.
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Eu zic ca atata timp cat ai motor Diesel sa-l folosesti asa cum este daca mai vrei sa-ti mai functioneze :).
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cip »

:-@
nu sariti asa in capu meu,sunt la un liceu cu profil economic,dar totusi fizica si chimia au fost materii deloc neglijabile. Stiu cu ce se mananca MAS si MAC doar ca nu stiam abrevierile...
Daca vreti va raspund cu placere la orice intrebari,dar e cam offtopic...am umblat destul de mult atat in motorul de aro cat si in cel de dacie,deci stiu ......
Dar ma gandeam ca atata timp cat am la dispozitie masina sa fac ce vreau cu ea,sa mai storc ceva putere de la motorul ala mare,adica 3,2 cm2  si doar 50 cp...???
E greu pana incepi...pe urma e si ma greu...

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Daca stiai cu ce se mananca MAC si MAS stiai si ce e ala KW....

Motorul are 3.1 litri si 50KW, adica 67 CP.... Numai bine.
cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cab_512 »

1. Turbo cu interculer.2.Debit la pompa de injectie marit, daca creste temp.la sarcina prea tare-micsorezi compresia: la BV 17 de micsorat la 16.5-16.Injectie in galeria de admisie APA+METANOL -scade temp. in cilindru ,ca sa nu topeasca pistonul.+ 50-100c.p.Injectie gaz lichifiat GPL +50-100c.p.,si daca nu face "BUM" MOTORUL-NOS. :>-
Tote muștele zboară dar nu toate fac miere!
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cip »

^:)^ pe internet am gasit ca are 50 cp,dar acuma ma uitai in actele masinii si ai dreptate daca ma gandesc mai bine mai bine ii schimb cutia ca sa trec de 105 km/h cat scrie im certificat...
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

In primul rand trebuie sa intelegi ca Brasovul nu e facut pentru viteza. Pur si simplu nu e gandit pentru asta. Daca vrei viteza vinde ARO si cauta o masina civila.

Brasovu e pentru tras. Caruta cu lemne, remorca plina de cartofi, varza, etc, alte masini, platforme, ce vrei tu. E facut pentru urcat pe dealuri si alte celea, asa ca ia-ti gandu' de la viteza.

Ce grupuri ai? Nu stii? Verifica. Daca ai 41 cu 11 prinde suta, dar nu vad la ce iti trebuie, asta in cutia cu 4 trepte. Alta cutie? Da, aia de 5, dar nu e prea grozava, si iti trebuie si alte cardane. Daca nu intelegi de ce baga un ochi sub masina si vezi cum stau lucrurile. Cutia de 5 e mai lunga decat aia de 4.

Sfatul meu e sa pui niste grupuri 33 cu 8 pe el, cauciucuri 31 x 10.5 x R15, preferabil MT de firma, arcurile si telescoapele sa fie bune (springuit arcuri spate, alte arcuri pe fata, telescoape noi, etc). Sa ai grija de bucse, si pivoti, si sa o bagi la padure, pentru ca asta e ARO. Gusta niste noroi si o sa vezi ca motoru e chiar foarte bun, si trage bine. Da' nu fuge.

In configuratia asta bati 90-ul, ceea ce e arhisuficient. Pompa de Alfa Romeo se poate pune, daca ai sa cauti cum te-am sfatuit ai sa gasesti detalii. Aia te mai ajuta la viteza putin, da nu mai trage chiar la fel... cuplul il atingi mai sus in ture.

Nu te grabi cu mega modificari ne-calculate, au fost multi altii inaintea ta care au facut multe chestii, unele cu succes altele fara. Stiu cazuri de oameni care si-au pus turbo si au spart motorul, stiu cazuri de oameni care au pus pompa de injectie de U650 si au spart motoru, stiu cazuri fericite care au pus dintrastea si merg foarte bine, totul e sa fie cu cap treaba si gandita.

Ia si citeste!
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cip »

Nu caut viteza de la el,stiu ca e de offroad,dar vreau putere....dar 65 de cp+ aditiv imi ajung,imi place si viteza dar imi place si offroad-ul,dar imi pare rau ca nu pot afuma dacia cu el...
In fine,unde trebuie sa ma uit ca sa vad grupul,adica scrie ceva pe cutie sau undeva? Am fost destul de mult pe sub el,vara asta i-am schimbat cutia,ca aia a veche se stricase si am vazut ce si cum e pe acolo.
Am umblat in multe lucruri prin el,iar acum citesc pe aici ca sa imi lamuresc nelamurilile,si sa incerc sa il fac sa fie cum vreau io,insa nu o sa il dau niciodata,chiar imi place...
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

acum daca ai motorul ok poti sa afumi o dacie in oras (pina pe la vreo 60-70 km/h) dupa aia...  [-O<

Ref. la viteza eu am cutie in 4 trepte si grupuri 41/11 si am mers asta vara pe autostrada constant cu 130, adevarat ca s-a incalzit putin motorul (nu a fiert sau asa ceva) dar asta a fost normal ca doar aveam 3700 rot/min!!!
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cip »

Pai cum vad ce grup am?la ce trebuie sa ma uit ca sa vad ce grup am?
Pai viteza maxima constructiva la mine e 105,nu are cum mai mult...
cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cab_512 »

Cip wrote: Nu caut viteza de la el,stiu ca e de offroad,dar vreau putere....dar 65 de cp+ aditiv imi ajung,imi place si viteza dar imi place si offroad-ul,dar imi pare rau ca nu pot afuma dacia cu el...
In fine,unde trebuie sa ma uit ca sa vad grupul,adica scrie ceva pe cutie sau undeva? Am fost destul de mult pe sub el,vara asta i-am schimbat cutia,ca aia a veche se stricase si am vazut ce si cum e pe acolo.
Am umblat in multe lucruri prin el,iar acum citesc pe aici ca sa imi lamuresc nelamurilile,si sa incerc sa il fac sa fie cum vreau io,insa nu o sa il dau niciodata,chiar imi place...
Ca sa "vezi grupul" tr sa te uiti pe carcasa dif din fata ,sint batute niste cifre de ex 38/7.Sau  ;D mai "sigur" da jos reductorul din spate ,te uiti pe coroana-este gravat numarul de dinti $-)
Tote muștele zboară dar nu toate fac miere!
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

amu daca vit constructiva e 105 km/h si totul e original inseamna ca ai 41/11. A si da merge si cu 130 daca totul e pus la punca dar tu avind 17 ani nu iti recomand sa si testezi!
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

viteza constructiva la toate BV e trecuta 105... ca nu s-o complicat sa treaca altceva, indiferent de grupuri.

De altfel multe date tehnice din acte sunt prea "standardizate", si nu neaparat conforme cu realitatea.

De ex. diferenta de greutate dintre BV si L25 e de vro 50 kg. Sa fim seriosi.

Oricum, se poate prinde si peste 105 cu brasovu, ce e asa de SF in treaba asta?
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

Acum pt unii care nu au carnet e mai mult decit SF si recomandarea mea este (inca odata mentionez) sa nu incerce sa devina realitate mai ales ca nu avem drumuri pt a merge cu asa viteza cu ARO !!!!

Post Reply