Probleme servofrina

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

florin75
Membru de elita
Membru de elita

Re: Probleme servofrina

Post by florin75 »

georgenis wrote: Am facut rost de o pompa de servo de 8"1/2. Masina cu pompa asta are o frana nemaivazuta vreodata pe Aro!Nu imi vine sa cred.Scrie pe   ea Isovac.
Pompa de servo? :o Nu am mai auzit! Poate pompa cu servo! Si daca nu ai avut ISOVAC pe masina trebuie sa faci niste modificari serioase ca sa o poti monta! Difera suportul, un holender de la conducta spate.

myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Azi am reusit sa mesteresc si la servo dupa ce am gresat crucile la cardan + alte bibileli
E sparta de-a dreptul membrana ca l-am decapsat...

Nu cred ca se va potrivi de nova...cel putin nu fara modificari
prinderea la asta se face pe o tabla cu 4 suruburi de 10 iar apoi tabla se prinde cu suruburi de 8 de podul pedalier

Am vazut ceva de aro..24x zicea vinzatorul....dar cred ca va trebui modificat....
Nu are nimeni de vinzare un servo de aro 10 original , deasta de 8 1/2

NEA` KEO!!!!!!!!!!!!!!!!
Image
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Servofrana aia m-am uitat mai atent si e de 9". Deabia are loc acolo pe masina. Nu stiu daca merita sa ma complic cu ea.
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

luat azi de 8` de solenta diesel
se potriveste binisor in suport dar in aczul meu trebuie sa maresc urechile de la pompa de frina...de la 6 la 8 mm
Image

myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Gata drajilor...am din nou frine
Is peste cele de cielo ma duc tiris si cu fata si cu spatele...nu mai moare la relanti la apasarea pedalei de frina.......

Servofrina de dacie diesel (papuc solentza...draq stie de care e ca nici vinzatoru nu stia) pompa centrala cu icp sau cum darq io zice... de 20.9 diametru parca.Frina te da cu capu de parbriz de nu esti atent....
Modificari...numai taierea  cam 1 cm din surubul pe care vine hexagonul care se prinde pe pedala de frina si insurubarea 4 ture a atacatorului cilindrului pompei centrale de frina

Bagat azi si ulei in puntea spate...a intrat un litru si ceva :-?? bine ca nu s-a varzuit de tot diferentialul pe spate ca se pare ca mergeam cam pe uscat...

Cv-ul probabil urmeaza maine ca acolo fara pompa n-ai sanse

Ca intrebare reductorul are ulei separat? sau e suficient sa umplu cutia pina la busonul de umplere?
Last edited by myke on 06 May 2007, 23:00, edited 1 time in total.
Image
Suparici
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Suparici »

myke wrote:
ca intrebare reductorul are ulei separat? sau e suficient sa umplu cutia pina la buson?
da. are ulei separat.
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

si pe unde is busonoale cum stai pe scaunul soferului pentru reductor si pentru cv?
Image
George
Administrator
Administrator

Post by George »

myke wrote: si pe unde is busonoale cum stai pe scaunul soferului pentru reductor si pentru cv?
ma tem ca tre sa te dai jos de pe scaunul soferului,sa vezi si cealalta fata a masinii...anume aia de dedesubt. le gasesti tu,ca arata ca la dacie,busoanele.  ;)
ARO CLUB ROMANIA
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Nea Keo de 3 zile o tot vad ca am tot gresat si inlocuit pe acolo...
Ma gindeam ca ar fi mai usor daca mi-ar zice aproximativ pe care parte este ca si  alea de bagat vaselina in cardan se vad....daca e pozitia adecvata la cardan...daca nu....
Image
Suparici
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Suparici »

sunt pe partea dreapta. pe partea pasagerului, cauta bine ca tre sa le gasesti.
bigdaddy
Membru
Membru

Post by bigdaddy »

Baieti, as avea o propunere ... va rog sa nu o luati in nume de rau. Cand dati exemple de la masinile voastre, ar fi bine eventual sa scrieti si anul/modelul sau motorizarea, ceva in orice caz dupa care sa se poate orienta unul care nu stie Aro pe de rost. De ex la cutia in patru trepte de pe Aro10 fabricat 1989 - busonul de ulei pentru CV este pe dreapta (deci pe partea soferului) iar cel de la reductor (cutie de transfer) e pe stanga:)
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin ;)
Suparici
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Suparici »

bine zici Bigdaddy, am uitat ca am alt tip de cutie. deci, cutie reno an 93
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

scuze de offtopic
am si eu o intrebare.. stiu ca la dacie se poate pune servofrana daca nu are, banuiesc si la aro se poate daca nu a fost dotat din fabrica, dar este complicat? costa mult modificarea? sau mai bine iau una cu servo pe ea

ce ziceti de masina asta, nu are nici servofrana si are directia cu cremaliera, dar la 2000 lei...
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
bigdaddy
Membru
Membru

Post by bigdaddy »

"masina asta" e cumva Aro ? Daca e cu directia cu cremaliera in mod sigur e fooooarte veche! Din cate stiu eu doar chiar primele Aro 10 fabricate au fost scoase cu directie de acest tip, care pur si simplu nu rezista. S-ar putea sa gresesc , merita insa sa te informezi mai exact.
La 2000 de lei ar trebui sa gasesti Aro 10 bunicel. Incearca oricum sa iei unul fabricat dupa 93.

Rugam admin-ul sa mute eventual aceste post-uri in aria corecta. Thanks!
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin ;)
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

bigdaddy wrote: Baieti, as avea o propunere ... va rog sa nu o luati in nume de rau. Cand dati exemple de la masinile voastre, ar fi bine eventual sa scrieti si anul/modelul sau motorizarea, ceva in orice caz dupa care sa se poate orienta unul care nu stie Aro pe de rost. De ex la cutia in patru trepte de pe Aro10 fabricat 1989 - busonul de ulei pentru CV este pe dreapta (deci pe partea soferului) iar cel de la reductor (cutie de transfer) e pe stanga:)
Sorry ai perfecta dreptate...cred ca eram prea imfierbintat...
Aro 10.6 motorizare dacia 1400  cv4 tr romaneasca ma gindesc la cum fluiera :-j
concluzia este ca busonul de la reductor e 100% pe stinga iar cv are 50% busonul pe dreapta...

capacitatea e de 2.3 l la cv ca la dacie?
La reductor 1l?
Ca sa stiu cit sa cumpar......
Image

Post Reply