Pt cei care au probleme cu ploaia la Aro 10

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
aro_geo
Membru
Membru

Pt cei care au probleme cu ploaia la Aro 10

Post by aro_geo »

Am un Aro 10.9 si am avut probleme cu ploaia. De fiecare data cand ploua ma trezeam cu inundatii in masina.
Dar am rezolvat. Vara asta am dat jos tabla dintre capota si parbriz (aia in forma de "u" sub care se afla clapetele care opresc intrarea aerului in calorifer ) si am descoperit problema: izolarea dintre tabla aia si restul caroseriei (mai precis jgheabul de scurgere a ploii)  se facea cu o fasie de cauciuc, care era intrerupta pe o distanta de vreo 3 cm. Loc garla ca sa intre apa. Traseul pe unde intra apa era simplu: se scurgea prin spatiu liber pe peretele cu caloriferul, apoi in calorifer si de acolo in masina.
Problema se rezolva cu silicon sanitar la greu pentru ca izoleaza f bine si rezista la UV si umiditate, asta in cazul in care daca dati tabla aia jos nu mai gasiti si alte surprize (rugina etc).
Treaba s-a rezolvat: nu a mai intrat apa DELOC!!!!!!

Mult noroc.

georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Re: Pt cei care au probleme cu ploaia la Aro 10

Post by georgenis »

Nu e bun siliconul sanitar, ci masticul auto de exemplu cel de la Sprint. Tine mai bine si se poate vopsi. Dar nu e singurul loc pe unde intra apa in ARO 10, mai intra pe la garniturile de la stergatoare si pe la garnitura dintre caroserie si rama parbrizului.
aro_geo
Membru
Membru

Post by aro_geo »

la mine ala era singuru loc pe unde intra apa, asa ca am rezolvat
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Foarte bine. Apa care intra in masina face sa rugineasca mai rau si mai repede podeaua.

vlad_pop
Incepator
Incepator

Post by vlad_pop »

si eu am probleme la al meu, ma trezesc cu apa la picioare si la mine si in dreapta.... sa dau jos tabla cu gurile alea de aer de la incalzire?
Decat sa ne fie rau, mai bine sa ne fie bine ;)
aro_geo
Membru
Membru

Post by aro_geo »

Sti precis pe unde iti intra apa in masina ? La mine intra (la trecut) prin prin calorifer si ventilator (mai putin dar m-am trezit cu apa in el). Daca nu sti de unde vine apa testeaza. Toarna niste apa in zgheabul ala dintre parbriz si tabla cu pricina si vezi pe unde iti intra apa. In cazul in care vine din calorifer treaba e clara, dai jos tabla aia. O sa te chinui putin dar se face. Te avertizez ca s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta (ca mine):  cand dai tabla aia jos s-ar putea sa vezi ca e ruginita varza pe dedesubt (la mine cred ca nu au zopsit-o aia).  Poze n-am dar s-ar putea sa pun niste desene. Mult noroc.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

aro_geo wrote: Sti precis pe unde iti intra apa in masina ? La mine intra (la trecut) prin prin calorifer si ventilator (mai putin dar m-am trezit cu apa in el). Daca nu sti de unde vine apa testeaza. Toarna niste apa in zgheabul ala dintre parbriz si tabla cu pricina si vezi pe unde iti intra apa. In cazul in care vine din calorifer treaba e clara, dai jos tabla aia. O sa te chinui putin dar se face. Te avertizez ca s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta (ca mine):  cand dai tabla aia jos s-ar putea sa vezi ca e ruginita varza pe dedesubt (la mine cred ca nu au zopsit-o aia).  Poze n-am dar s-ar putea sa pun niste desene. Mult noroc.
la mai toate , se gaureste tabla aia ,....si la mine era varza... ;))
aro_geo
Membru
Membru

Post by aro_geo »

varza putin zis. pacat ca nu am o poza sa vedeti "aratarea"
aro_geo
Membru
Membru

Post by aro_geo »

Uitati un desen dintr-un manual de reparatii ca sa intelegeti mai bine pe unde intra apa in masina.
Garnitura (cu nr 4 in poza) e pricina. Daca nu etanseaza bine atunci apa intra si se scurge pe peretele oblic cu caloriferul, apoi se scurge in calorifer si de aici curge in masina. Bafta celor care vor sa-si rezolve inundatiile.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

cum era bre , cam asa ceva  ;D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

CT-03-TVY wrote: cum era bre , cam asa ceva  ;D
in loc de garnitura , se poate folosi silicon,  care inlocuieste garniturile la motor si la transmisie, negru/sau pe rosu,  ;),dar trebuie degresat bine ,sa iasa  lucru ;)
aro_geo
Membru
Membru

Post by aro_geo »

Da, silicon am folosit si eu. E foarte bun pentru asta.

Post Reply