Cum sudam corect
- myke
- Membru legendar

- myke
- Membru legendar

Re: Cum sudam corect
Hmm...nimeni...nimic?
Sunt singurul care se joaca cu asa ceva?Sau voi sudati "romaneste" adica las ca tine oricum..?
Sunt singurul care se joaca cu asa ceva?Sau voi sudati "romaneste" adica las ca tine oricum..?
- cab_512
- Membru Devotat

ASA deci
cu ce tip de sudura stii sa lucrezi?
Tote muștele zboară dar nu toate fac miere!
- myke
- Membru legendar

Pai electric smaw+mig si unpic de autogen.Dar numai pe fier.N-am avut ocazia sa mesteresc pe altcevacab_512 wrote: ASA decicu ce tip de sudura stii sa lucrezi?
Suporturile de motor de la 11.4-le meu.Electrod supertit 3.2mm 150A - material 6mm grosime
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
mircealola
- Junior

supertitul nu se foloseste pentru suduri de rezistenta. pentru suduri de rezistenta sau sudezi mig-mag in mediu protector cu sirma sau daca folosesti electrozi inveliti lucrezi cu electrozi bazici folosind ca sursa un convertizor sau mai nou un invertor.
- cab_512
- Membru Devotat

Nui rau deloc
desi marginile sudurii tr lucrate mai bine,scobiturile tr implute bine cu metalul electrodului.Eu prefer sa sudez cu ''sirma'' adic mig/mag.Ese mai curat(nu tr sa curati zgura) sudura fara pori deci ma calitativa(si mai trainica).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Werner
- Aro Club Romania

Myke, nu vreau sa te supar, dar ascunde sudura aia, pâna nu o mai vede cineva! În primul rând, ai 3 gauri în ea, care nu sunt admisibile. Ele provin de la materialul necuratat/nedegrasat pe care s-a sudat. Sudura trebuie sa fie dreapta, ca trasa cu rigla. La sudura cu electozi, se admite "solzi de peste", deci chiar numai un pic "denivelat". Marginea sudurii nu are voie sa fie mai joasa decât materialul pe care s-a sudat, altfel acolo se naste un punct slab. La fel, unde ai terminat de sudat, este un punct, în care va începe o ruptura (daca este supus la forte mari). Acolo se heftuieste o tabla mica, pe care poti "iesi afara" din material cu sudura. Asa ca sudura sa nu faca craterul la iesire. Aceasta tablita se taie pe urma cu flexul.
- cab_512
- Membru Devotat

Pai asa e la inceput
,iti mai tremura mina,mai prinzi un''iepuras'' si apoi nu greseste numai acel ce nu face nimic 
- myke
- Membru legendar

Tocmai asta ziceam....denivelarea de la iesire e data de cimpul magnetic..chestia asta am aflat-o din filmulete.Stiam ca la sfirsit se micsoreaza distanta electrod-sudura pentru a orienta electrodul mai bine dar nu stiam de ce.Chestia cu tabla e un artificiu...trebuie invatat sa sudezi fara ea.Oricum...in 3 ani mi-am mai dat drumul la mina (nu e asta meseria de bazaWerner wrote: Myke, nu vreau sa te supar, dar ascunde sudura aia, pâna nu o mai vede cineva! În primul rând, ai 3 gauri în ea, care nu sunt admisibile. Ele provin de la materialul necuratat/nedegrasat pe care s-a sudat. Sudura trebuie sa fie dreapta, ca trasa cu rigla. La sudura cu electozi, se admite "solzi de peste", deci chiar numai un pic "denivelat". Marginea sudurii nu are voie sa fie mai joasa decât materialul pe care s-a sudat, altfel acolo se naste un punct slab. La fel, unde ai terminat de sudat, este un punct, în care va începe o ruptura (daca este supus la forte mari). Acolo se heftuieste o tabla mica, pe care poti "iesi afara" din material cu sudura. Asa ca sudura sa nu faca craterul la iesire. Aceasta tablita se taie pe urma cu flexul.
-
SERGHEI
- Banat

Pana aici am inteles cate ceva ,de acum inainte incep cu intrebarile.
Ex: am teava de fier de 3mm in carne,scoatem din discutie prelucrarea tevilor inaintea sudurii (tesirea capetelor) etc..ADICA,am duua tevi de trei toli juma si vreau sa le sudez capa la cap .Am doua variante; ori o teava cu diametrul exterior putin mai mic decat diametrul interior al tevilor care trebuiesc sudate care se va introduce in cele doua tevi pe o portiune de 1/2 m per teava ,ori tot o teava dar ceva mai mare pe post de manson.Ce electrozi sunt recomandati (supertit sau basic ca oricum am punte de diode pe animal) dimensiune electrozi si curent.Exista o relatie pt grosimea materialului si diametrul electrodului?
PS-numai sudura in arc electric cu electrozi,exclus alt sistem.
Ex: am teava de fier de 3mm in carne,scoatem din discutie prelucrarea tevilor inaintea sudurii (tesirea capetelor) etc..ADICA,am duua tevi de trei toli juma si vreau sa le sudez capa la cap .Am doua variante; ori o teava cu diametrul exterior putin mai mic decat diametrul interior al tevilor care trebuiesc sudate care se va introduce in cele doua tevi pe o portiune de 1/2 m per teava ,ori tot o teava dar ceva mai mare pe post de manson.Ce electrozi sunt recomandati (supertit sau basic ca oricum am punte de diode pe animal) dimensiune electrozi si curent.Exista o relatie pt grosimea materialului si diametrul electrodului?
- cab_512
- Membru Devotat

Pai ce solicitare va avea ''constructia'':incovoire/rasucire sau presiune apa/aer/gaz nat.SERGHEI wrote: Pana aici am inteles cate ceva ,de acum inainte incep cu intrebarile.
- Soryn
- Membru legendar

se pot prelucra capetele tevilor ,tainduse una din ele cu flexu, in stilul coada de peste,iar cealalta tot taiata astfel cand le imbini sa se potriveasca cu cealalta,cand se pupa intre ele sa vina perfect..(astfel se obtine o suprafata de sudat mai mare ,si din ce am vazut eu , iese mai rezistenta imbinarea)SERGHEI wrote: Pana aici am inteles cate ceva ,de acum inainte incep cu intrebarile.
- cab_512
- Membru Devotat

Pai nui mai simplu atunci sa retezi capetele la un ungi de 45oCT-03-TVY wrote:se pot prelucra capetele tevilor ,tainduse una din ele cu flexu, in stilul coada de peste,iar cealalta tot taiata astfel cand le imbini sa se potriveasca cu cealalta,cand se pupa intre ele sa vina perfect..(astfel se obtine o suprafata de sudat mai mare ,si din ce am vazut eu , iese mai rezistenta imbinarea)SERGHEI wrote: Pana aici am inteles cate ceva ,de acum inainte incep cu intrebarile.
- Soryn
- Membru legendar

pai la una retezi..capatu cam la 30-40 de grade.la cealalta.trebuie taiata ...coada de peste...din mijloc. , marginile le lasi sa vina in contact cu cealalta teava cand le sudezi,si trebe taiat in functie de cate e de grosa teava ( in toli) 4-5 cm-10 chiar...din varf pana la baza taieturi...cab_512 wrote:Pai nui mai simplu atunci sa retezi capetele la un ungi de 45oCT-03-TVY wrote:se pot prelucra capetele tevilor ,tainduse una din ele cu flexu, in stilul coada de peste,iar cealalta tot taiata astfel cand le imbini sa se potriveasca cu cealalta,cand se pupa intre ele sa vina perfect..(astfel se obtine o suprafata de sudat mai mare ,si din ce am vazut eu , iese mai rezistenta imbinarea)SERGHEI wrote:Pana aici am inteles cate ceva ,de acum inainte incep cu intrebarile. Ex: am teava de fier de 3mm in carne,scoatem din discutie prelucrarea tevilor inaintea sudurii (tesirea capetelor) etc..ADICA,am duua tevi de trei toli juma si vreau sa le sudez capa la cap .Am doua variante; ori o teava cu diametrul exterior putin mai mic decat diametrul interior al tevilor care trebuiesc sudate care se va introduce in cele doua tevi pe o portiune de 1/2 m per teava ,ori tot o teava dar ceva mai mare pe post de manson.Ce electrozi sunt recomandati (supertit sau basic ca oricum am punte de diode pe animal) dimensiune electrozi si curent.Exista o relatie pt grosimea materialului si diametrul electrodului?PS-numai sudura in arc electric cu electrozi,exclus alt sistem.
- cab_512
- Membru Devotat

Trei toli si juma~100mm
chiar si cu capetele drepte lungimea sudurii ajunge la 315mm si cu electrozi bazici o sa tie si pe naiba.La 3mm grosime ajunge electrodul de 2,5mm cit de curent tr sa fie indicat pe ambalaj.