Multumesc mult.Astept sa vad ce spune doctorul maine si in functie de asta iau legatura cu baietii.Multumesc.CATALIN wrote: In Calarasi este un depozit de dezmembrari, eu am sunat la ei si au spus ca au cateva cutii de Aro. Eu zic ca merita sa incercati. Tel. 0723178142
PROBLEME TRANSMISIE
-
SERGHEI
- Banat

Re: PROBLEME TRANSMISIE
- myke
- Membru legendar

Intradevar realitatea.Ai pus punctul pe "I"SERGHEI wrote: Mama,cand aud de CL....simt asa o raceala pe sira spinarii care imi ridica parul incepand cu ala de pe fese pana la ala care mi-a mai ramas pe crestet.
In CL incepand de la ala mic de trei anisori si pana la al batran care de abia isi mai taraste basinile ,toti stiu sa faca masini.Tot respectul pentru cei 3-4-5 oameni care stiu cum se face un ARO adevarat,dar ceilalti....apa de ploaie...nimic,nada,0....vorba cuiva....masini facute cu sticla cu tuica in boznarul salopetei.
Va rog eu mult de tot : NU IMI MAI POMENITI DE MESERIASII DE LA CL CA SI ACUMA PLANG IN PUMNI DUPA BANI.Ar trebui sa imi ridice statuie in centrul orasului CL : ,,Fraier ecvestru"....
-
SERGHEI
- Banat

Astazi o venit doctorul ,a piupait,a ascultat ,a tras in dreapta,in stanga si a dat verdictul :,,cutia".La desfacerea busonului de golire mia aratat prins pe magnat un ,,arc" intreg ,frumos,nevatamat...si mi-a spus este posibil sa mai am ceva piese,bile si altea alea ascunse prin cutie.Asa ca m-am apucat de dat cutia jos dar a venit intunericul inainte sa o pun pe sol.Mai am doua piulite si gata ,jos cu ea si la spital.Ori o face ,ori bagam alta in 4 trepte.Sa vedem.
- COSMIN D
- Membru de elita

Da-i bataie poate ne vedem pe transalpina ! SUCCES
- Sherban
- Membru

decat cutie romaneasca in 4trepte, mai bine mai puneti ceva si luati o cutie Eaton noua, sau s.h, si stiti ca nu mai aveti probleme... sau puteti sa cautati o cutie de peugeot BA10/7, s-ar putea sa se potriveasca (stiu ca celelalte cutii in 5tr care s-au pus pe aro cu motoare andoria, aveau codul BA10/7)
sper sa nu-mi sariti in cap acum
-
SERGHEI
- Banat

Pai nu iti sare nimeni in cap numai ca daca imi cumpar o cutie noua ,Eaton ..masina va ajunge la 10 mii de euro.Chiar crezi ca merita? Eu sunt convins ca nu.Inca mai am incredere in cutiile romanesti dar numai daca au trecut prin mana unui meserias (exclus cei din CL ).Sherban wrote: decat cutie romaneasca in 4trepte, mai bine mai puneti ceva si luati o cutie Eaton noua, sau s.h, si stiti ca nu mai aveti probleme... sau puteti sa cautati o cutie de peugeot BA10/7, s-ar putea sa se potriveasca (stiu ca celelalte cutii in 5tr care s-au pus pe aro cu motoare andoria, aveau codul BA10/7)
PS-Si crezi ca poti sa oferi ceva informatii cu modul in care as putea intra in posesia unor cutii mai ,,elegante"...??
-
georgenis
- Membru de elita

Trebuia sa iei un ARO cu motor si cutie Toyota. Aia se gasea mai usor si mai ieftin pe la dezmembrari. Asta in caz ca se strica (putin probabil).
- Sherban
- Membru

pai cea mai eleganta varianta ar fi AVC a.s. Cadca, in Slovacia ( http://www.avc.sk/en/products/gearboxes.html ).... dar mult prea scumpa si nu stiu daca mai au cutii pe stoc...
credeti ca daca mai schimbati o cutie sau doua, trei piese prin ea nu o faceti de 10.000euro?
eu totusi as pune o cutie mai "eleganta" si stiu ca ma tine pana mor... daca nu traiesc mult
credeti ca daca mai schimbati o cutie sau doua, trei piese prin ea nu o faceti de 10.000euro?
eu totusi as pune o cutie mai "eleganta" si stiu ca ma tine pana mor... daca nu traiesc mult
-
SERGHEI
- Banat

Gresit:TREBUIA SA-I IAU PE MECANICII DIN CL DE URECHI SI SA LE TRAG ......... Si hai sa va spun si de ce:astazi am desfacut impreuna cu doctorul cutia mea de viteze.Din fericire daunele sunt minore,din pacate am observat cat de jegoshi sunt mecanicii din CL.
Intrebare: cate arcuri elicoidale exista in cutia de viteze cu 5 trepte?
Raspuns: 5 bucati
GRESIT
mai nou in cutia de viteze cu 5 trepte (cea made in RO) exista 9 arcuri ......adica 4 bucati la capac,pt blocare baladori parca ...care erau la apel prezenti la locul lor,un arc cu bila prezent la locul lui, ,una bucata arc strivit intre pinionul de a 1-a si a 2-a (lucru care mi- a blocat ceva sincroane pe acolo si le-a facut aproape praf) ,una bucata pe magnetul dopului de golire,una bucata in carterul cutiei ,una bucata in carterul cutiei de a-5-a.
Supermecanicul ori a scapat arcurile cand a intors capacul (ca a uitat sa le fixezecu vaselina sau nu l-a dus mintea) si nu s-a mai obosit sa le scoata,ori le-a aruncat intentionat.
MAMA LOR DE NENOROCITI.
Intrebare: cate arcuri elicoidale exista in cutia de viteze cu 5 trepte?
Raspuns: 5 bucati
GRESIT
Supermecanicul ori a scapat arcurile cand a intors capacul (ca a uitat sa le fixezecu vaselina sau nu l-a dus mintea) si nu s-a mai obosit sa le scoata,ori le-a aruncat intentionat.
MAMA LOR DE NENOROCITI.
- CATALIN
- Junior

Ma bucur ca nu sunt probleme majore, ca de mecanici ce sa zicem niste

-
SERGHEI
- Banat

GRESIT: trebuia sa imi iau un M...si cred ca daca se screme putin Craciunitza ,sigur isi va trage un M .Cica eu mi-am luat ,,shobolan" si ea isi va cumpara M...georgenis wrote: Trebuia sa iei un ARO cu motor si cutie Toyota. Aia se gasea mai usor si mai ieftin pe la dezmembrari. Asta in caz ca se strica (putin probabil).
PS-cred ca stiti cine este vinovatul,ca este pe aici printre noi.
- pantelimon
- Membru legendar

iubesc ARO pentru cea ce este el ,o masina dura, robusta ,simpla ,capabila,si nu pun sub semnu intrebari aceste calitati {desigur nu perfecte}cand stiu ca masina a scapat din mana unor vacari ,oieri stiu eu ce altceva,nicidecum categorisiti iubitori ai acestui automobil. M-u in schimb e "taticu"care trebuie sati ridici palaria si sa faci o plecaciune si sa zici :da tata esti tare inca.
DECI CONCLUZIA E CA TREBUIE SA AVETI SI UN M IN BATATURA.
dar M nu caraciumba hibrida
-
SERGHEI
- Banat

Asa,asa....rasuceste si tu cutitul in rana ca pana acum a stat nevasta-mea pe retromobil si mi-a facut capul mare: ,,Tu nu puteai sa iei asa ceva,trebuia sa cumperi sobolanul ala facut in bataie de joc si mi-ai mai vandut si frumusete de masina (adica 10-le rosu YGD)..Lasa ca imi cumpar eu M si sa te prind ca pui mana pe el " . Si o cred,ca imi cunosc jumatatea.pantelimon wrote: iubesc ARO pentru cea ce este el ,o masina dura, robusta ,simpla ,capabila,si nu pun sub semnu intrebari aceste calitati {desigur nu perfecte}cand stiu ca masina a scapat din mana unor vacari ,oieri stiu eu ce altceva,nicidecum categorisiti iubitori ai acestui automobil. M-u in schimb e "taticu"care trebuie sati ridici palaria si sa faci o plecaciune si sa zici :da tata esti tare inca.
PS-Da lasa ca imi fac eu 24 cum vrea sufletul meu.Deja am dat jos scarile si am constatat ca vrata mult mai bine ...asa ca la vanzari avem Scari.
-
SERGHEI
- Banat

ce nu inteleg in toata tarasenia asta cu transmisia este faptul ca ,,nu am gasit in cutie samburi de pruna" !!!! Chiar nu pot intelege minunea!!!
- Werner
- Aro Club Romania

Cum nu poti întelege? E simplu! Dupa ce a beiut mecanicu' tzuica, i s-a facut o foame de a mâncat si sâmburii!SERGHEI wrote: ce nu inteleg in toata tarasenia asta cu transmisia este faptul ca ,,nu am gasit in cutie samburi de pruna" !!!! Chiar nu pot intelege minunea!!!