Pistonase de frana ARO 10
Moderators: mariusjaz, socratee
- Ionut
- Membru Devotat

Pistonase de frana ARO 10
Azi unul din pistonasele de frana care are ceva peste 1/2 ani de folosinta mi-a spalat un tambur, da de-a binelea.
Am inteles ca exista ceva garnituri de schimb, da sincer nu-mi pun mare speranta in ele, ma tem ca m-or lasa cand mi-a fi lumea mai draga.
Si cum pastrez ambalajele pieselor pe care le cumpar, asta zicea ca-i facut in Ungaria: FEM-FEK'90 KFT - Ungaria
Asadar, ce imi recomandati?
Nu exista ceva pistonase de straine care sa se potriveasca? Sau nu stiu, orice altceva ar fi bine venit, niste garnituri de la vreo straina sau romanesti de calitate.
Multumesc
Am inteles ca exista ceva garnituri de schimb, da sincer nu-mi pun mare speranta in ele, ma tem ca m-or lasa cand mi-a fi lumea mai draga.
Si cum pastrez ambalajele pieselor pe care le cumpar, asta zicea ca-i facut in Ungaria: FEM-FEK'90 KFT - Ungaria
Nu exista ceva pistonase de straine care sa se potriveasca? Sau nu stiu, orice altceva ar fi bine venit, niste garnituri de la vreo straina sau romanesti de calitate.
Multumesc
Last edited by tarzy on 24 Sep 2008, 11:25, edited 1 time in total.
Stand or die.
- razvy
- Membru legendar

Re: Pistonase de frana
dute si ea un cilindru de uzina dacia care este max 50 lei banuiesc ca ai cilindru de dacie 1300 nu?
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
- Ionut
- Membru Devotat

- Misi din Cluj
- Membru legendar

Se potrivesc de Papuc, ca din cate stiu e aproape identica puntea spate de Papuc cu cel de Aro 10. 
Gaz 69 AM -1962; Aro 10 Mk1 - 1980
- razvy
- Membru legendar

eu la aro 10 din 87 am de dacia 1300
la aro 10 din 85 am avut de papuc
la aro 10 din 85 am avut de papuc
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
- Misi din Cluj
- Membru legendar

La mine is discuri pe spate dar am schimbat deja doua etriere ca erau blocate.
Am observat ca in general toate "cauciucaraiele" facute de VM Comp. sunt mai de calitate si tin mai mult dacat cele "noname"
Am observat ca in general toate "cauciucaraiele" facute de VM Comp. sunt mai de calitate si tin mai mult dacat cele "noname"
- Ionut
- Membru Devotat

Pana la urma am luat azi ganituri de care am gasit adica de ARMCOMP, sper sa tina. N-am mai auzit de firma, poate unii din voi stiu mai bine si pot zice daca is sau nu bune.
Deocamdata dupa cateva frane mai "adevarate" se tin bine
Deocamdata dupa cateva frane mai "adevarate" se tin bine
Stand or die.
- Misi din Cluj
- Membru legendar

Inainte sa schimb garniturile la cilindrul receptor eu spal interiorul cilindrului cu alcool sanitar, apoi iau o bucata de schmirghel din ala foarte-foarte fin si curat interiorul cu ala, apoi iarasi spal cu alcool, apoi sterg cu o carpa uscata, ung cu lichid de frana si apoi montez garniturile noi la loc.
- ydaniel
- Membru legendar

armcomp e slaba...au ''sediu'' in maracineni.si vmcomp sunt slabe.rolastu era ff bun.
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita
-
SERGHEI
- Banat

Ionut,am rugamintea ca atunci cand deschizi un topic nou sa alegi un titlu mult mai explicit avand in vedere ca aici exista doua 3 autoveh.ARO 24 ,Aro 10 si M.Deci era mult mai bine daca scriai ,,Pistonase de frana ARO 10".Cu stima.Ionut wrote: Azi unul din pistonasele de frana care are ceva peste 1/2 ani de folosinta mi-a spalat un tambur, da de-a binelea.
Multumesc
- tarzy
- Membru legendar

Re: Pistonase de frana ARO 10
modificare facuta de mine
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
- Ionut
- Membru Devotat

Aha, ok, scuze si mersi tarzi, ma gandeam ca se vede la avatar masina
In fine, garniturile nu au prea tinut, iar am vazut lichid pe acolo. Deci maine ma duc sa iau alt piston de ala "de uzina", cica alea-s mai bune decat de la SRL-uri. Costa 136 de lei parca.
In fine, garniturile nu au prea tinut, iar am vazut lichid pe acolo. Deci maine ma duc sa iau alt piston de ala "de uzina", cica alea-s mai bune decat de la SRL-uri. Costa 136 de lei parca.
Stand or die.
- ydaniel
- Membru legendar

preturile la piesele de uzina de dacia s-au dublat in urma cu vreo cateva luni.
cauta piese din stocurile vechi,caci un cilindru de frana de papuc costa cam 50lei.
cauta piese din stocurile vechi,caci un cilindru de frana de papuc costa cam 50lei.
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita
- cit_a
- Junior

am schimbat eu pe spate cilindrul de frana , se potriveste de dacia papuc (nu mai retin care model ) dar trebuie sa schimbi cilindrii la ei , mai exact mergi cu-n subler la tine si-l masori in magazin , atentie ca pistoanele vechi le pui in cel nou , la cele de dacie nu corespund pistonasele cu cela de aro . in rest am frane brici pe spate acuma.