Multumesc.
întrebare întrebătoare !!!
-
johnny
- Junior

întrebare întrebătoare !!!
Ştie cineva, la aro 10 propulsat cu motor WW diesel 1,6 l montat de fabrică, există diferenţe la rapoartele de transmisie din cutia de viteze sau la grupurile diferenţiale, comparativ cu rapoartele de transmisie de la cel propulsat de motor dacia 1,4 benzină
??????
Multumesc.
Multumesc.
- myke
- Membru legendar

Re: întrebare întrebătoare !!!
Din cite stiu eu...nu.Chestia e ca au fost facute pina prin 89 pentru italieni in special si o parte au ajuns la nemti.Asa ca in l9oc de 9/41 in grupuri poti intilnii grupul vechi de aro10 7/36
- myke
- Membru legendar

Iara disparu editu`...
Modificarile au constat numai din montarea unui carter ambreiaj compatibil vw pe o cutie in 4 romaneasca.Atit.
Modificarile au constat numai din montarea unui carter ambreiaj compatibil vw pe o cutie in 4 romaneasca.Atit.
- pantelimon
- Membru legendar

PAI ITI CAM TREBE 8X33
NUS DACA AU AVUT ASA DIN PRIMA DATA CAND AU PUS MOTOARELE ALEA DAR STIU SIGUR CA ASA-I TREBE 8CU 33 9 CU 41 IL CAM PUNE IN CAP MERGE CAM REDUS ASA AIUREA E DIFERENTA MARE ORICUM INCOMPARABIL,CAND AM PUS GRUPURILE 8 CU 33 ERA ALTA MASINA
NUS DACA AU AVUT ASA DIN PRIMA DATA CAND AU PUS MOTOARELE ALEA DAR STIU SIGUR CA ASA-I TREBE 8CU 33 9 CU 41 IL CAM PUNE IN CAP MERGE CAM REDUS ASA AIUREA E DIFERENTA MARE ORICUM INCOMPARABIL,CAND AM PUS GRUPURILE 8 CU 33 ERA ALTA MASINA
- vlad_pop
- Incepator

cred ca aveau alta cutie... diferita la rapoarte... la urma urmei un diesel nu se tureaza atat, sau cine stie... pna la 4500 ajunge, nici cu benzinarul pe astfalt nu-i dai mai mult...
Decat sa ne fie rau, mai bine sa ne fie bine 
- Soryn
- Membru legendar

e he he , uite ca am sosit si eu in peisaji, dupa o groaza de probleme, si suparari,...
la 41/9 grupurile, si cutie de 1.4. benzina, cuplata cu 1.6 D VW, ... e ceva cuplu, dar , top speed,,..e mic rau, 70/ 80 -viteza de croaziera,
si daca pui grupuri 8/33 , sufletu /cuplu, omori ambreiaju, in scimb obti o viteza de croaziera mai decenta, depinde ce vrei sa faci cu masina , vrei off, 41/9 / ori autostrada 8/33 (+ jenti pe 15)

la 41/9 grupurile, si cutie de 1.4. benzina, cuplata cu 1.6 D VW, ... e ceva cuplu, dar , top speed,,..e mic rau, 70/ 80 -viteza de croaziera,
si daca pui grupuri 8/33 , sufletu /cuplu, omori ambreiaju, in scimb obti o viteza de croaziera mai decenta, depinde ce vrei sa faci cu masina , vrei off, 41/9 / ori autostrada 8/33 (+ jenti pe 15)
- pantelimon
- Membru legendar

bree io am avut asa ceva
masina cand am luato,am dat pe ea 20 de milioane dupa care am desfacuto total ma costat 50 casa o fac,am scris pe caiet fiecare leut,dupa care i-am luat roti pe 15 si intr-un final am reusit sa-i gasesc grupuri 8 cu 33 mergea exceptional nu se mai auzea motorul aiurea.am fost foarte multumit de acel ARO 10 CU MOTOR W
- Soryn
- Membru legendar

e nenea georgica,..zile bre si matale sa splinguiasca arcurile alea pe spate.,..dupaia..sa vaza diferenta.
, ca poti merge si cu presiune mai mare in gume 
- Soryn
- Membru legendar

? ee ....si cum mergea.bre ..in treapta a 3 -cu reductoru pe normal, in rampa//? tragea ca sa dai a 4 tra.? .....sau mergeai cu 40 intra 3 a 
-
johnny
- Junior

Am intrat recent în posesia unei cutii de viteză şi a unui diferenţial spate ce au fost pe aro 10 cu motor W 1,6. Intenţionez să o montez pe motor dacia 1.4, sunt curios dacă vor fi diferenţe în ce priveşte cuplul şi viteza.
Nu ştiu ce raport are diferenţialul spate că încă nu l-am desfăcut.
Acesta este scopul topicului (întrebării)
Nu ştiu ce raport are diferenţialul spate că încă nu l-am desfăcut.
Acesta este scopul topicului (întrebării)
- Soryn
- Membru legendar

eu zic..ca combinatia,....1.6 D.+cutie de 1.4 sau 1.6 benzina, grupuri 41/9 si jenti pe 15 ..ar fi combiantia perfecta, cu grupuri 8/33 + jenti pe 15 nu mai trage. masina, nici goala..dapai cu 4-5 insi inauntru 
ar mai fi o idee..,daca e baterie mica ,+ aripi ,capota bari din fibra, si pusa la regim. ar mai mierge

ar mai fi o idee..,daca e baterie mica ,+ aripi ,capota bari din fibra, si pusa la regim. ar mai mierge