Primul IMS fabricat in Romania dat disparut , a fost gasit la Nicolae Ratiu .
- Schumy
- Membru de elita

Primul IMS fabricat in Romania dat disparut , a fost gasit la Nicolae Ratiu .
Buldozerele demoleaza halele in care in anii 1955-1957 se fabricau primele IMS .ARO este in prezent proprietatea Landmark Industial Park patron al acestei firme fiind Nicolae Ratiufiul fostului lider taranist Ion Ratiu. (Cititi ziarul Gardianul de astazi)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- ydaniel
- Membru legendar

Re: Primul IMS fabricat in Romania dat disparut , a fost gasit la Nicolae Ratiu .
in gardianul au aparut mai mereu articole cu ARO.
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita
- Misi din Cluj
- Membru legendar

Re: Primul IMS fabricat in Romania dat disparut , a fost gasit la Nicolae Ratiu .
Da, e trist, ce se intampla pe acolo

Dar asa-i pe la noi! Singurii afaceristi de succes sunt tiganii care colecteaza fier vechi si care iti intra cu forta in curte si te ataca, daca nu-i lasi sa-ti duca frigiderul din casa.
Dar asa-i pe la noi! Singurii afaceristi de succes sunt tiganii care colecteaza fier vechi si care iti intra cu forta in curte si te ataca, daca nu-i lasi sa-ti duca frigiderul din casa.
Gaz 69 AM -1962; Aro 10 Mk1 - 1980
- tudop
- Membru de elita

- ydaniel
- Membru legendar

:'(cand citesc cate un articol cu ARO ,tot nu-mi vine sa cred ca nu mai e fabrica...

cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita
- razvy
- Membru legendar

Re: Primul IMS fabricat in Romania dat disparut , a fost gasit la Nicolae Ratiu
Pacat mare pacat ca nu se mai fabrica ARO si nici nu se va mai fabrica niciodata

aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
- Werner
- Aro Club Romania

Îl urasc pe Ratiu asta! Dupa ce a distrus una dintre cele mai apreciate marci de Automobile 4x4 din lume, vrea sa constuiasca un muzeu pentru Automobile Românesti......! Îl mustra constiinta? CURVA DRACULUI!
- sorin
- Membru legendar

sa-i f..t pe toti ..........de bula....i ;asta e oare de ce s-a dus
? faptul ca curtile oamenilor din zona sunt pline de piese si diferite ansamble si subansamble nu refleca nimic???sau ca nu si-au facut treaba nici in al 12 ceas...nu afaceristi au distrus fabrica ....stilul de viata -ea tot ce poti acasa...si nici macar nu -mi plac manelele.cu scuzele de rigoare pt oameni care le-au placut ce faceau(si faceau bine) in fabrica aia dar se pare ca au fost foarte putini ..asta e
Sorin cu ,,frigideru plin,,
- Schumy
- Membru de elita

Nu muncitorii sunt vinovati......s-a mai discutat problema asta......de vina au fost cei din conducerea ARO.....Cunosc un caz concret cand un nene de la inspectie il invatza pe un pusti sa regleze lufturile la usa cu ciocanul si o bucata de lemn.......Asa ca tot de la cap se impute...daca erau muncitorii motivati si supravegheati nu se ajungea aici.....Parerea mea.(dar nu s-a vrut evolutie la ARO)
- sorin
- Membru legendar

ok.... 
- Ady
- Membru Devotat

Re: Primul IMS fabricat in Romania dat disparut , a fost gasit la Nicolae Ratiu
Ai dreptate Schumy un muncitor nu face ce-l taie capu' sau cum vrea el ....face ce ii spune seful dar daca sefu-i prost...sau nu vrea sa faca ceva bun....se ajunge la asa ceva.
Cat despre evolutie Aro..sigur nu sa vrut asa ceva pentru ca la tehnologia care era la inceputul fabricarii Aro-ului acesta era foarte capabil in teren....si poate daca se incerca si la noi ceva modificari de-a lungul anilor cred ca eram in top-ul masinilor de teren...dar asta e ....traim in Romania si romanul se pare ca nu are dreptul sa evolueze......pacat de Aro......macar de era "made by..someone" dar sa se fabrice in continuare....

-
dragospetres
- Membru legendar

-credeti ca sefii uzinei ARO inainte de '89 erau de capul lor?!Investitiile in modernizarea uzinei si dezvoltarea unor modele noi nu era de
de competenta lor.
de competenta lor.
- sorin
- Membru legendar

nu am vorbit numai de muncitorii ,am zis de toata lumea de la portar la inginer la director ....la conducere de sus .obisnuiti sa i-a si ceva acasa indiferent ce si mai era si treaba aia timpu trece banii vin
-
dragospetres
- Membru legendar

-acestea sunt amanunte care nu pot explica nicicum de ce gama ARO nu a evoluat(la fel DACIA,ROMAN sau Tractorul).Desi inainte
de'89 erau institute de proiectari autovehicule rutiere si motoare termice se poate vorbi de vre-un prototip romanesc ??Eu mai repede
le-as putea enumera pe cele din fosta Gemanie Democrata!
de'89 erau institute de proiectari autovehicule rutiere si motoare termice se poate vorbi de vre-un prototip romanesc ??Eu mai repede
le-as putea enumera pe cele din fosta Gemanie Democrata!
- pantelimon
- Membru legendar

eu ma abtin de la cuvinte se pare ca vorbele nu fac decat nimic
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.