rulment cardan !

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
cit_a
Junior
Junior

rulment cardan !

Post by cit_a »

se pare ca ma lasa rulmentul care centreaza cardanul , deja scartaie cam tare si la anumite turatii mai si bate un pic cardanul (crucea cardanica) in suportul de la cutie . intrebare ! ...stie cineva daca rulmentul cu tot cu suport se potriveste de la dacia papuc , sau de la ce se poate pune ?? multumesc anticipat.

georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Re: rulment cardan !

Post by georgenis »

Rulmentul este 6006 si se poate scoate din suportul de cauciuc si schimba. Daca vrei cu totul merge de la papucul mai vechi dar e destul de scump.
cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

merci georgenis , rulmentul 6006 sa fie ,,rs,zz" mai exact capsat ?
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

ÃŽntreaba într-un magazin care are piese ARO de "reazim intermediar". Asa se numeste "stiintific" piesa!  ;D

Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Post by Misi din Cluj »

Oare si la seria 1 de Aro 10 tot rulment 6006 este. La mine sunt 2 rumenti in carcasa de aluminiu montat pe sasiu intre cardanul fata si cel de spate. Deocamdata nu le-am demontat ca nu pareau "beteage".
Gaz 69 AM -1962; Aro 10 Mk1 - 1980
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

pai sa iei 6006 RSR (sau ZZ) ca tine mai mult.
icXu
Membru de elita
Membru de elita

Post by icXu »

Vezi ca cel de papuc e diferit,am inteles ca are ceva"blocabile"!? in el.Dcaca nu e uzat cauciucul din jurul rulmentului schimba doar rulmentul dc nu tre sa scoti 110 ron pt un "releu cardanic","rulment intermediar' si mai nou "reazim intermediar":)
Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Post by Misi din Cluj »

Tot nu inteleg, daca la inceput a fost in suport de aluminiu, cu care nu erau probleme, de ce trebuia astia s-o modifice pe la mijlocul anilor 80 si sa faca suport din cauciuc ?    :-??
Gaz 69 AM -1962; Aro 10 Mk1 - 1980
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Pentru ca preia mult mai bine vibratiile. Toate masinile straine cu cardanul mai lung au asa ceva.
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

Misi din Cluj wrote: Tot nu inteleg, daca la inceput a fost in suport de aluminiu, cu care nu erau probleme, de ce trebuia astia s-o modifice pe la mijlocul anilor 80 si sa faca suport din cauciuc ?    :-??
din cauza vibratiilor si eu am avut asa la o masina veche a 10 si lam modificat cu tipul nou nu iti trebuie intermediar dinala ?gratis numa taxele postale
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

o mica nelamurire  :-?? , rulmentul 6006 are urmatoarele cote , interior 30mm, exterior 55mm , latime13mm , nedumerirea vine ca mi se pare cam mic acest rulment pt. a axa cardanul ??? apropo ! cauciucul pare in stare buna , nu are jocuri mari .
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Pai daca vei da jos tot ce trebuie vei vedea ca acolo cardanul are 30mm diametru. Eu l-am schimbat la 10.6 si de asta am tinut minte. Acest 6006 mai este folosit si ca rulment intermediar la planetarele lungi la Peugeot de exemplu, etc.
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Vezi ca mansonul ala de cuciuc imbatraneste si el in timp. Verifica daca mai are elasticitate sau s-a rigidizat, daca nu au aparut crapaturi...
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

La mine la 10.6 s-a rupt definitiv cauciucul ca imbatranise. Dar vad ca nu vibreaza si merge la fel ca inainte.
cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

cauciucul pare foarte bun , am tras de cardan si nu are joc mare (max.1cm) , cauciucul nu prezinta crapaturi , in schimb rulmentul e praf , zici ca trag dupa mine o mana de lanturi , asa se aude rulmentul. maine cumpar un 6006zz la incredibilul pret de 7 lei.

Post Reply