Aro 246

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
bigdaddy
Membru
Membru

Aro 246

Post by bigdaddy »

Cum tocmai ma pregatesc sa trec la "grupa mare" - adica la Aro 246 si cum nu stiu foarte multe despre diferentele mecanice intre diverse modele de Aro 24x, v-as ruga pe voi, cunoscatorii, sa-mi spuna la ce sa ma astept, adica diferente intre Aro246 cu motor TDx 28 (2003)  si modelele 244/243 (ma refer la partea mecanica, cutie, reductor, cardane, grupuri, etc.)
Multumesc anticipat.
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin ;)

tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Re: Aro 246

Post by tarzy »

in afara de cardan si ceea ce tine de gabarit (lungime sasiu, alta caroserie, alte usi spate, etc) nu cred sa fie alte modificari

felicitari
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

246 sau 264 ?  ca la 246 numai geamurile laterale din spate difera...
bigdaddy
Membru
Membru

Post by bigdaddy »

246. E modelul cu 7 locuri, 4/5 usi , facut din "mariajul" 244+243. Ma gandeam ca din cauza motorizarii "exotice" poate difera si partea de transmisie,suspensie etc. Mai pe sleau vorbind, in caz ca se buleste ceva pe la grupuri, cutie sau ambreiaj pot sa inlocuiesc cu piese de la oricare model din seria 24x ?
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin ;)

amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Da asa este, se potriveste orice de parte mecanica si de sasiu, si la caroserie ( cu mici exceptii ).
Dupa cum stii TDX este L 28 si este un derivat din L27. Este un motor euro 2  ;D.
Sal stapanesti sanatos si sa ai grija de el.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
bigdaddy
Membru
Membru

Post by bigdaddy »

Baieti, am spus "ma pregatesc" ... adica nu l-am luat inca  >:(  , sunt in discutii cu omul, da' masina e la Targu Lapus iar eu la Oradea, inca nu am  vazut-o si la cum ma simt  :( nici nu stiu cand ma duc pe acolo.....
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Diferente tehnice între modelele ARO 24 nu sunt deloc. Sunt unele diferente la motorizari si cutii de viteze. Dar cutia de transmisie si cardane sunt la toate la fel, indiferent daca are motor TDX28, Peugeot, sau Andoria. Cu alt motor nici nu prea o sa gasesti. Cele cu motor Ford, sau Toyota intra în categoria de raritati. La cele cu motor Toyota a fost preluata toata tehnica de la Toyota. Daca ai în vedere asa ceva, atunci îti poate da colegul nostru "axxel4you" mai multe detalii, el are astfel de ARO. Succes!
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Eu sunt in cautare de cardan si am descoperit ca la Pejo, e mai scurt cu 10cm, din cauza cutiei de viteze mai lunga. Deci, mai sunt diferente (probabil si cardanul fata e mai lung, ca reductorul e mai la mijlocul masinii...)
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Pai da. Diferentele apar doar la motorizare straineza ( motor, cutie de viteze, reductor ), din cauza amplasamentului.
Dar tinand cont ca D127, L25, L27, L28, sunt motoare romanesti, nu exista nici o diferenta de amplasament.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

bre casca ochi bine iati ceva de tavaleala si uitete bine sa nai gauri de sobolani prin ea ca dai tusea pa junghi si sa vezi dupa aia chin.FUGIIII DE RUGINA,orice numai sa nu fie ruginita

Post Reply