Păduri/Politică/Guvernare/Democraţie/orice nu vă convine in România

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
NNnicusor
Membru de elita
Membru de elita

Re: Păduri/Politică/Guvernare/Democraţie/orice nu vă convine in România

Post by NNnicusor »

https://aro4x4.net/smf/viewtopic.php?p=196419#p196419
flo wrote: 05 Feb 2025, 18:52 Opincile sunt de remarcat. Unde eram in 1968.
Flo , nu stiu de ce nu te poti abtine de la soparle .
Si asa se deviaza topicul , ca si cel cu masinile de pompieri .
Da Flo , acolo eram in 1968 . Acasa .
Acuma morosenii au emigrat . Stiu de multi in Franta .
Or fi avut ei opinci in mediul rural , dar nici altii nu stateau mai bine .
Am avut colegi de serviciu din Maroc , din America Latina , si era mult mai rau .
Si daca te uiti acum unde sunt ...
In 1968 nici in Spania nu era mult mai bine in mediul rural .Pentru unii , ma rog .

Si nu din primul , ci din al doilea razboi mondial am foto cu soldati in opinci . Iar criza de material de uniforme era asa mare in 1943-44 , incat s-a dat ordin sa se faca instructie in " culoti " - documentul a aparut demult pe forumul Traditia militara.

Si daca stam sa ne gandim bine , batjocorind industria romana , un sfert din tara a emigrat , iar alt sfert traieste din salariul sezonier Vest .
In 1968 fabricam IMS , autobuze , locomotive ,tractoare , utilaje de constructie , camioane , masini-unelte , turbine si transformatoare ....
Acum fabricam 200 de miliarde datorie externa , ca nu mai producem nimic in nume propriu ca sa avem baza de impozitare .
In 1968 umblau in opinci , dar in anul dinaintea emigrarii mele ( Basescu ¨Petrov ¨ presedinte ) imi veneau electricienii cu fisa de plata in mana ca nu le ajung banii decat de facturi , darmite sa puna mancare pe masa la copii .
Noroc cu magazinele de haine SH , ca ar fi umblat carpiti .
In 1989 produceam microelectronica , rachete , laseri , CNC-uri , magnetometre spatiale , locomotive cu radiocomanda de la SCADA ( la Videle era triajul automatizat ) , programe CAD .
Acuma , emigranti , bugetari si orgolii .
https://www.getyarn.io/yarn-clip/123bf0 ... 0fc674d089

dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

Sa trecem mai departe:tot niste file de istorie.Santierul uzinei Margineanca,in anul 1938,descris prin 117 fotografii:
https://www.facebook.com/media/set/?van ... 6192729391
p.s.Pe un santier de grad zero,sa se lucreze cu carute,parca ceva...
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

NNnicusor wrote: 10 Feb 2025, 15:40 https://aro4x4.net/smf/viewtopic.php?p=196419#p196419
flo wrote: 05 Feb 2025, 18:52 Opincile sunt de remarcat. Unde eram in 1968.
Flo , nu stiu de ce nu te poti abtine de la soparle .
Si asa se deviaza topicul , ca si cel cu masinile de pompieri .
Da Flo , acolo eram in 1968 . Acasa .
Acuma morosenii au emigrat . Stiu de multi in Franta .
Or fi avut ei opinci in mediul rural , dar nici altii nu stateau mai bine .
Am avut colegi de serviciu din Maroc , din America Latina , si era mult mai rau .
Si daca te uiti acum unde sunt ...
In 1968 nici in Spania nu era mult mai bine in mediul rural .Pentru unii , ma rog .

Si nu din primul , ci din al doilea razboi mondial am foto cu soldati in opinci . Iar criza de material de uniforme era asa mare in 1943-44 , incat s-a dat ordin sa se faca instructie in " culoti " - documentul a aparut demult pe forumul Traditia militara.

Si daca stam sa ne gandim bine , batjocorind industria romana , un sfert din tara a emigrat , iar alt sfert traieste din salariul sezonier Vest .
In 1968 fabricam IMS , autobuze , locomotive ,tractoare , utilaje de constructie , camioane , masini-unelte , turbine si transformatoare ....
Acum fabricam 200 de miliarde datorie externa , ca nu mai producem nimic in nume propriu ca sa avem baza de impozitare .
In 1968 umblau in opinci , dar in anul dinaintea emigrarii mele ( Basescu ¨Petrov ¨ presedinte ) imi veneau electricienii cu fisa de plata in mana ca nu le ajung banii decat de facturi , darmite sa puna mancare pe masa la copii .
Noroc cu magazinele de haine SH , ca ar fi umblat carpiti .
In 1989 produceam microelectronica , rachete , laseri , CNC-uri , magnetometre spatiale , locomotive cu radiocomanda de la SCADA ( la Videle era triajul automatizat ) , programe CAD .
Acuma , emigranti , bugetari si orgolii .
https://www.getyarn.io/yarn-clip/123bf0 ... 0fc674d089
Care ar fi soparla Nicusor? Ai citit atent tot ce am scris? Ce legatura este intre opincile acelora si ce produceam inainte de 1989? Serios! Daca ar fi sa fiu rautocios as aminti de ce a intrebat Arghezi cand i se prezenta industria cu masini nemtesti si elvetiene: Dar nemtii? Nemtii unde sunt?
Faptul ca ne-am ambitionat ca de la opinci sa trecem la industrie nu a fost rau. Doar ca s-a facut gresit. Fara personal calificat, cu indulgente in privinta lipsei de disciplina, cu carpeli cand se refuza importul de completare. Asa ca au rezultat produse proaste. Reamintesc ce spunea un fost inginer din conducera de la Steagu Rosu: Pentru a reduce rebuturile au admis marirea tolerantelor cu 30% .
Dragule, produceam. De ce nu a venit unul sa cumpere industria? Acolo unde se producea profit s-au bagat: ciment, energie, chiar agricultura. Ne place sau nu (noua alora mai batrani) azi industria auto din Romania produce de cateva ori mai mult , valoric, comparativ cu ce produceam atunci. Respectand si inflatia, evident.
Altfel, numai bine! Doamne ajuta!
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

Ai dreptate, flo. Cat se astepta la rand, pe cinstite, nu cu "pile" etc ca sa cumperi un autoturism DACIA (la care, de multe ori, nici nu puteai alege culoarea, piese lipsa etc)? Si acum imi amintesc cum ne uitam la masinile din "tarc" si visam ca o sa vina si randul nostru peste cativa ani. De ARO nici nu mai zic, unchiul meu, sef de ferma, a ajuns la Elena Ceausescu (ma rog, la cabinetul 2) pentru aprobare speciala... Cate damigene de palinca a carat la Bucuresti, nu mai zic. Nici acum nu inteleg cum intrau atatea intr-un Fiat 600. :-j
Cat despre microelectronica etc, va spune un fost "IIRUC-ist" ca eram departe, foarte departe (nu in sensul bun) de ce se producea in occident.
Se exporta mult pentru ca se exporta ieftin si majoritar in tari subdezvoltate, de multe ori la barter cu petrol, banane etc care nici macar nu erau aduse in tara, ci vandute mai departe pentru valuta mult draga lui Ceausescu. Cand dai un tractor pe un vagon de banane nu ai cum sa iesi in castig... dar, atunci, important era ca mai intrau ceva dolari in tara.
Parintii mei au gasit prin anii '80 faimosul pateu de ficat romanesc vandut in magazine din Franta/Spania la pret mult mai mic decat in Romania. Da, dar era in valuta...

dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

Domnilor,tot ce scrieti este corect,lucrurile sunt bine stiute.Dar de cateva luni bune,o filozofie noua strabate lumea:suveranismul, care implicit inseamna si nationalismul economic.Globalismul exagerat a dus la aceasta contra-reactie.Probabil popoarele vor mai multa personalizare,o amprenta proprie.
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

Probabil statele au pierdut definitiv controlul in favoarea marilor concerne etc... mai mult de jumatate din suprafata planetei nu mai apartine tarilor (sau cetatenilor tarilor respective).
Nu confunda, ca multa lume de altfel, ce face Trump, "America First", cu nationalismul economic. Este vorba, din pacate, doar de profit si putere. Pentru cei din "gasca" lui, nu pentru americanul de rand.
Si Hitler dorea cam acelasi lucru sub masca aceluiasi nationalism, "Deutschland über alles" (ma rog, nuante diferite datorita epocii, esentialul ramanand acelasi). Rezultatul? Peste 5 milioane de germani morti si o tara distrusa complet...
De cand conteaza cu adevarat ce vreau popoarele? :-[
Last edited by ardeleanu on 14 Feb 2025, 12:01, edited 1 time in total.
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

Ai dreptate in ce priveste multinationalele.Cred ca si unele grupari de state,nu le nominalizez ca e simplu, au ajuns sa fie conduse ca o multinationala.
Probabil este cunosc,dar redau un citat celebru:
"Vremurile grele creează oameni puternici. Oamenii puternici creează vremuri ușoare. Vremurile ușoare creează oameni slabi.
Oamenii slabi creează vremuri grele"
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

Astept sa apara acei oameni, sper sa fie nascuti deja... pana una, alta avem parte de dictatori, clovni, escroci etc
Sunt curios cand vor schimba legea in USA ca sa ii poata permite lui Trump sa faca ce a facut "amicul" sau Putin, presedinte "pe viata".
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

FDR,John F.Kennedy,Konrad Adenauer,Willy Brandt,Charles de Gaulle,Georges Pompidou,poate si Iosip Broz Tito, lista poate continua,au fost mari PERSONALITATI,nu ce pomenesti dumneata.In prezent pe cine trecem in lista?
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

Pai toata lista de mai sus este la... cimitir de multa vreme.
Sincer, o sa mai cred in clasa politica in ziua cand vor aparea, din nou, personaje ca Charles de Gaulle, care si-a dat demisia cand poporul nu a fost de acord cu planurile si doctrina sa politica.
Nu ca cei care te mint in fata cu nerusinare doar ca sa ajunga la ciolan si sa fure cat mai mult.
Pana o sa aiba poporul roman parlamentari ca dna. Sosoaca si alte panarame, "alesii democratici ai poporului", vai de ea Romanie.
Pe de alta parte, fiecare popor are conducatorii pe care ii merita, zice tot un citat celebru... ;)
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

In lista mea de mai sus as nominaliza si trei reprezentati romani:Ion Gheorghe Maurer,Corneliu Manescu,Gheorghe Macovescu.Toti absolventi ai unor institutii de inv. superior din perioada Romaniei Regale.Carisma,personalitate,au fost mari valori in posturile detinute.Chiar daca au avut simpatii comuniste.Acum nu stiu ce se petrece,invatamantul nu mai reuseste sa educe tinerii sa fie lideri.Vedeti,diferentele dintre invatamantul elitist si invatamantul de masa!Si in tarile vestice studiile superioare au devenit ceva banal.De circa 30 de ani pleaca la studii superioare mii de tineri romani,pe bani grei si sacrificii mari ale parintilor,dar nu cunosc vreun absolvent cu renume cum erau odata Coanda,Persu,Constantinescu etc.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

dragospetres wrote: 15 Feb 2025, 13:41 In lista mea de mai sus as nominaliza si trei reprezentati romani:Ion Gheorghe Maurer,Corneliu Manescu,Gheorghe Macovescu.Toti absolventi ai unor institutii de inv. superior din perioada Romaniei Regale.Carisma,personalitate,au fost mari valori in posturile detinute.Chiar daca au avut simpatii comuniste.Acum nu stiu ce se petrece,invatamantul nu mai reuseste sa educe tinerii sa fie lideri.Vedeti,diferentele dintre invatamantul elitist si invatamantul de masa!Si in tarile vestice studiile superioare au devenit ceva banal.De circa 30 de ani pleaca la studii superioare mii de tineri romani,pe bani grei si sacrificii mari ale parintilor,dar nu cunosc vreun absolvent cu renume cum erau odata Coanda,Persu,Constantinescu etc.
A ocupat C Manescu functiile pe care le-a ocupat. A avut carisma, intradevar. Trist e ca la un moment dat au descoperit ca era agent sovietic. >:(
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

ardeleanu wrote: 15 Feb 2025, 07:03
Pe de alta parte, fiecare popor are conducatorii pe care ii merita, zice tot un citat celebru... ;)
Ca asta meritam e clar. Sa recunoastem ca asta ne si dorim. Acum, ce inseamna asta? Ca suntem un popor de tampiti, dupa cum a spus Tutea? Nu cred. Suntem doar saraci, cu nevoi imediate. Si dintre cele marunte. In aceasta situatie nu suntem atenti la planuri de viitor, votand in mod obligatoriu cu cei care promit asta. Am mai povestit despre asta: Pe cine alege unul sarac? Pe cel care promite autostrada sau pe cel care zice ca-i mareste pensia? Culmea a fost cand un tip care traia in strainatate a spus ca ar vota pe cei care ar mari pensia parintilor, ca fara autostrada nu tuseste o data pe an cand vine in tara. Sincer, cum ar vota niste oameni de 75 de ani pe cineva care promite un proiect care va aduce bunastare peste 10 ani, in conditiile in care nu are copii in tara?
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

Nu,nu sunt de acord cu analizele d-voastra.Poporul nu este nici tampit,nici nevoile primare nu au determinat cresterea curentului suveranist.Eu gasesc explicatiile in:
-teama romanilor de implicarea tarii in razboiul din Est,
-traficul infernal de tir-uri ucrainene care a ostilizat populatia.Nu va mai spun ce era prin jud.Suceava,
-invazia curentului din Vest.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

dragospetres wrote: 16 Feb 2025, 09:43 Nu,nu sunt de acord cu analizele d-voastra.Poporul nu este nici tampit,nici nevoile primare nu au determinat cresterea curentului suveranist.Eu gasesc explicatiile in:
-teama romanilor de implicarea tarii in razboiul din Est,
-traficul infernal de tir-uri ucrainene care a ostilizat populatia.Nu va mai spun ce era prin jud.Suceava,
-invazia curentului din Vest.
Eu nu am spus ca-i tampit. Asta cu suveranistii e o chestie de moment. Ma refeream la modul cum au ales romanii in general.

Teama implicarii? Pai Putin declara razboi occidentului si romanul se mai teme? Cu tot respectul, dar mai inteligent ar fi sa se pregateasca de razboiul inceput, nu sa se ascunda. Nu vedem ca prietenul suveranistilor de peste apa cea mare ii propune banditului din Rusia sa imparta lumea?
Traficul infernal sa-i fi ostilizat? Pai era plin de masini de toata tara pe traseul ucrainienilor. Se negocia cumpararea de cereale si floarea sorelui la preturi mici. Intr-o comuna din Cluj au ajuns cel putin 4 tiruri cu cereale si se pare ca si ceva srot de floare sau soia. Pai asta-i ostilizare? E profitare.

Ei, despre acest curent ar fi de discutat. Ce intelegem prin el si ce nu-i place romanului din el?
Da, romanii nu accepta toleranta fata de cei cu un comportament sexual deviant.
Romanii au vazut ce inseamna populatiiile musulmane (care nu au fost supravegheate, considerate doar simple slugi dupa cum afirma senin Werner) ajunse sa se manifeste fara teama ca ostili civilizatiei crestine.
Romanii sunt urat impresionati de secularizarea brutala a societatii occidentale. O lume fara Dumnezeu, ajunsa sa se comporte in acest sens , in cele din urma.
Lipsa reprezentarii cu demnitate a intereselor romanilor si a conceptiei lor despre viata de catre politicienii romani si in speciali a celor ajunsi pe la UE.
Institutiile europene care au devenit infernal de birocratice, impunand un exces de reglementare si conditionare.
Politica ecologista care a devenit smintita, fara exagerare. Impui restrictii la carbune si vrei pret la energie competitiv cu cel din China? Omori vacile, dar promovezi un turism nebunesc. Un avion Barcelona - Varsovia polueaza intr-o cursa cat toate vacile din UE in jumatate de an, dar nu vrem sa admitem asta. In loc de lapte european bem lapte din Argentina. Daca mai e lapte. Transportul turistilor si al alimentelor si produselor consumate de acestia polueaza mai mult ca o centrala pe carbune. In pauza din pandemie s-au observat clar acestea. Lasam la o parte ca rachetele lui Putin polueaza in timp ce romanul e obligat sa nu se mai incalzeasca cu lemne

Da, lucruri de acest gen ofera apa la moara celor numiti suveranisti. Dar aceste motive ofera combustiobil nationalistilor de prin toata lumea.
Azi, a fi nationalist, a ajuns , ca pe vremea cominternistilor, ceva odios. Romanul vede ca natiunile mici sunt impinse spre diluare, spre disparitie. Vede ca a ajuns sa fie santajat de marile corporatii straine: -Traiesti si muncesti cum zic eu sau mori de foame, chiar si in tara ta.
Credeti ca englezii care vrut afara din UE (aia care pricep despre ce e vorba) sau norvegienii care nu vor in UE sunt batuti in cap? Nu. Au inteles ca e pagubos pt ei sa imparta beneficiile zacamintelor lor de petrol cu ceilalti, lucru pe cxare noi il facem cu gazele.

Partidele traditionaliste nu fac fata noilor provocari. Pentru ca ideologic s-au uniformizat. Pt ca ei au creat sistemul acesta "globalist" si nu se pot dezice de el. Sistem care avantajeaza tarile puternice economic sau care nu respecta drepturile omului, democratia, grija fata de mediu. Pt ca au adus popoarele occidentale intr-o stare de anume confort dar totodata si intr-o teribila alienare. Vedeti ce procent de tineri din Spania sunt someri, dar ei aduc marocani sa le munceasca. Ce impresie despre munca, efort sau sacrificiu isi vor forma acestia pana la maturitate? Priviti cum toti epilatii, dar mai cu seama suflatorii in ceafa impreuna cu fratii lor muscatori din perna sunt cei mai feroci dusmani ai lui Putin. Daca le spui ca trebuie sa puna mana pe arma pt a-l invinge, sunt scandalizati: Noi? Noi suntem sensibili, nu putem! Constiinta nu ne permite! Platesc impozit, deci plateste pe altul sa se lupte, dar nu mult, ca militarii nu fac mare lucru.

Post Reply