Despre Romania si doar de bine...

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
flo
Membru legendar
Membru legendar

Re: Despre Romania si doar de bine...

Post by flo »

ardeleanu wrote: 16 May 2024, 16:01 Banuiesc ca este in functie de alcoolemie... nu-i tot una un pahar sau beat mort.
Sunt de acord cu tine, si eu sunt pentru masurile radicale, dar este deja un pas foarte mare in directia buna.
Zero alcool inseamna... zero alcool. Nenegociabil.
Ma rog, putem macar visa.
Corect!

toni
Administrator
Administrator

Post by toni »

https://www.youtube.com/watch?v=Wghkufxvylc

Aparent pot aparea fals-pozitive pe o perioada scurta si din ale cazuri. Un politist a facut niste experimente cu alcool-testul politiei.

Daca te prinde cu 0.1/0.2 mi se pare exagerat sa iti ia pe 10 ani permisul. Ce e peste 0.5 sau cum e valorea pt dosar penal acum ( 0.8 ), mi se pare perfect intemeiat.
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

In Franta, daca esti pozitiv la alcool cu scula "de teren" a politiei, te duc la sediu si iti fac un nou test cu un aparat performant si etalonat periodic. Doar valorile acestui test sunt considerate valabile pentru intocmirea procesului verbal final.
Acuma ar trebui sa intelegem o data ca zero alcool inseamna... zero alcool nenegociabil. Adica nu te atingi de alcool. Punct.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Singura problema cu alcoolul pe care ar putea sa o pateasca unii care nu doresc sa se urce bauti la volan este urmatoarea: alcoolul poate persista in oraganism dupa f multe ore de la consum, functie de multi factori precum intensitatea metabolismului, starea de sanatate a individului, etc. Astfel, un individ care consuma dupa amiza pana in orele 18, 4 beri, poate avea surpriza ca a doua zi la ora 9 sa aiba o concentratie semnificativa. Somnul inseamna metabolism mai lent. Daca cineva are un ficat obosit atunci proceseaza mai greu. Daca organismul este burdusit si cu o hrana grea, atunci procesarea alcoolului este mai greoaie. Atentie, nu vorbesc despre un chef zdravan pana la miezul noptii si urcat la volan dimineata la 9, "dupa un somn bun si o cafea buna" !

ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

Exista etiloteste la preturi modice in cazul in care avem dubii.
Pe de alta parte, este doar o simpla chestiune de educatie, la fel ca si centura de siguranta. Cei care au condus in perioada in care centura nu era obligatorie, isi amintesc probabil...
Personal, de fiecare data cand ma urc in M, caut automat centura. :-j
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

ardeleanu wrote: 28 May 2024, 14:21 Exista etiloteste la preturi modice in cazul in care avem dubii.
Pe de alta parte, este doar o simpla chestiune de educatie, la fel ca si centura de siguranta. Cei care au condus in perioada in care centura nu era obligatorie, isi amintesc probabil...
Personal, de fiecare data cand ma urc in M, caut automat centura. :-j
Asa este. Daca ii vorbesti romanului de asa ceva vei avea parte de .... Intelegi. Cum sa mai de bani pe ceva. Sa se schimbe legea, ce naiba!
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

Ai dreptate, bani de vacante in Dubai sunt, restul sunt prea scumpe... :P
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Anul trecut am dorit sa incerc celebrul Drum al Apusenilor despre care se aduceau laude in presa. Drum care va face si va drege.
https://click.ro/actualitate/national/d ... e_vignette
Nici un indicator. Nimic care sa iti spuna pe unde si cum. Am intrebat la toate pensiunile, carciumile, politisti de la rutiera, benzinarii, intre Huedin si Poeni. NIMENI nu stia, nu auzise de drum. Mi-am luat inima in dinti si la Poeieni am virat stanga peste calea ferata . Peste cativa km niste lucratori de la retelele electrice mi-au confirmat ca sunt pe drumul cautat. Ma intreb daca e drum turistic sau strategic , caci nu exista indicatoare defel. Sa nu se intample si cu minunea asta de drum la fel.
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

Ca unul un pic umblat prin Apuseni, ma bucur deja daca asfaltul este OK, balustrada si parapetii in buna stare etc. Restul mai asteptam, din pacate...
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Drumul nu era in totalitate finalizat. Inca e o portiune veche, nelargit, cu asfalt asa si asa. Existau intreruperi ale traficului. De la receptie la Stana de Vale am aflat ca am fost norocosi caci intreruperea dureaza cu orele. Oricum e bine ca se lucra si ca exista sansa unui drum f bun. In schimb nu putem vorbi de bine Stana de vale >:(
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

Depinde ce vrei sā vezi… partea plinā sau cea goalā a paharului.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Ma straduiesc sa vad partea plina. Din nefericire ajungem sa cautam picaturile de pe fundul paharului.
Vad drumuri dar nu vad nimic din ce se spunea ca vor aduce ele.
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

Post Reply