Rheinmetall preia Automecanica Mediaș

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
User avatar
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 2404
Joined: 17 Mar 2010, 19:30
Location: Bucuresti
Contact:

Rheinmetall preia Automecanica Mediaș

Post by vercingetorix »

Producătorul german de armament Rheinmetall preia o participaţie de 72,5% la Automecanica Mediaş din România

Grupul Rheinmetall preia o participație majoritară de 72,5% la Automecanica Mediaș din România, estimând un potențial de vânzări anuale de până la 300 de milioane de euro pentru aceasta, conform unui comunicat al companiei germane din industria de apărare.

Compania din România va fi redenumită Rheinmetall Automecanica și va deveni parte a rețelei globale de producție a grupului german.

„Continuând să-și extindă prezența în România ca producător lider de vehicule militare, Rheinmetall preia o participație majoritară la producătorul român de vehicule Automecanica Mediaș. Achiziția extinde amprenta companiei tehnologice din Düsseldorf în Europa Centrală, deschizând ușa către noi țări clienți din regiune, cu potențial substanțial de vânzări”, se arată în comunicat.

Rheinmetall este deja prezentă în alte două țări de pe flancul estic al NATO, Ungaria și Lituania. În decembrie 2023, România a acordat Rheinmetall o comandă majoră de apărare aeriană în valoare de 328 de milioane de euro.

Prin Rheinmetall Landsysteme GmbH, grupul va deține un pachet de 72,5% din acțiunile companiei preluate, care va opera în România sub numele de Rheinmetall Automecanica SRL. Restul acțiunilor companiei vor rămâne în proprietate privată.

Acordul contractual necesită încă aprobarea autorităților guvernamentale competente înainte de a intra în vigoare.

Pe termen mediu, Rheinmetall estimează potențialul anual de vânzări al companiei achiziționate la aproximativ 300 de milioane de euro și se așteaptă ca valoarea comenzilor primite în anul financiar curent să fie în intervalul de trei cifre de milioane de euro.

„Aducerea Automecanica Mediaș în familia Rheinmetall marchează o altă etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenței grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la consolidarea capacităților defensive ale UE și NATO în flancul estic al Europei. Așteptăm cu nerăbdare să sprijinim România în proiecte viitoare în domeniul vehiculelor, precum și cu alte tehnologii Rheinmetall. Aici, includerea partenerilor locali și întărirea economiei românești sunt chestiuni de interes central pentru noi. Dorim să răspundem în cel mai bun mod posibil așteptărilor politicienilor și militarilor României”, a declarat Armin Papperger, directorul general al Rheinmetall.

Automecanica Mediaș este un producător cu o istorie îndelungată de producție de vehicule speciale, accesorii pentru camioane și remorci pentru piața civilă și militară. În urma preluării, compania se va concentra pe menținerea pregătirii operaționale a vehiculelor de luptă și pe asigurarea suportului logistic.

Prin această achiziție, forțele dislocate pe flancul estic al NATO vor putea conta pe timpi de răspuns mai scurți și pe lanțuri de aprovizionare mai solide. Rheinmetall are deja fabrici în mai multe țări și extinde capacitatea sa de producție și întreținere în România.

Cu sediul central în Düsseldorf, Germania, Rheinmetall AG este o întreprindere de înaltă tehnologie cu aproximativ 34.000 de angajați în 139 de locații din întreaga lume. Grupul a avut vânzări în 2022 de 6,4 miliarde de euro. Automecanica Mediaș, fondată în 1941, este un partener de încredere al forțelor armate române și un producător important de echipamente pentru camioane și vehicule speciale.

p.s privatizari din bani publici, dupa ce le-a dat comenzi de 328 de milioane de euro...in fine, macar se pastreaza niste locuri de munca si poate mai angajeaza, sa nu ramanem o tara eminamente agricola.
La fel au procedat si la Ford, le-au sters datorii de peste 100 de milioane de euro...tot din bani publici.
Foarte tare capitalismul asta privat ce traieste din bani publici.
Stiu ca este o practica in afaceri, dar noi suntem totusi o tara saraca cu multe probleme.
Daca nu Aro, atunci ce ?

User avatar
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 4494
Joined: 16 Jun 2014, 10:11
Location: Choisy le Roi, Franta

Re: Rheinmetall preia Automecanica Mediaș

Post by ardeleanu »

Capitalismul, prin definitie, este proprietatea privata. ;))
Si prefer asa decat ce s-a intamplat la ARO.

Partea rea si foarte rea este ca ne pregatim de razboi...
Dar asta este o alta poveste, care, din pacate, se apropie cu pasi tot mai mari. :(
User avatar
flo
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 2001
Joined: 03 Jul 2009, 00:13
Location: Bucuresti

Re: Rheinmetall preia Automecanica Mediaș

Post by flo »

ardeleanu wrote: 02 Feb 2024, 11:39 Capitalismul, prin definitie, este proprietatea privata. ;))
Si prefer asa decat ce s-a intamplat la ARO.

Partea rea si foarte rea este ca ne pregatim de razboi...
Dar asta este o alta poveste, care, din pacate, se apropie cu pasi tot mai mari. :(
Partea si mai rea este ca multi refuza sa inteleaga ca trebuie sa ne pregatim pt razboi. In fapt acesta a inceput.
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 1474
Joined: 10 Jan 2008, 21:01
Location: suceava

Re: Rheinmetall preia Automecanica Mediaș

Post by dragospetres »

La Baia Mare proiecte de viitor foarte ambitioase :15 camioane/zi.Acum, mai ramane sa vedem si ceva personalizare,macar la cabine.
https://www.zf.ro/zf-live/zf-live-mirce ... m-22279869

Post Reply