aro 10 - nedumerire - ce reprezinta ?

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
johnny
Junior
Junior

aro 10 - nedumerire - ce reprezinta ?

Post by johnny »

La "donatorul" meu aro 10, recent cumpărat lângă baterie se află acest subansamblu - ce reprezintă ?
cumva comanda unui diferential blocabil ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

johnny
Junior
Junior

Re: aro 10 - nedumerire - ce reprezinta ?

Post by johnny »

pe puntea spate se află acest subansamblu - ce reprezintă ?
cumva mecanismul de actionare al unui diferential blocabil ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
johnny
Junior
Junior

Post by johnny »

la cel decapotabil nu am asa ceva şi nu am văzut nici la alte aro 10 pe care le-am întâlnit.
mosu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mosu »

La celelalte nu ai vazut fiindca nu aveau dif.blocabil ...asta are!

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Exact! Este diferential blocabil, si "tubul" acela este vasul pentru vacuum. Din pacate acestea nu prea functioneaza, pentru ca se rup furtunasele, sistemul trage aer si blocarea puntii de spate nu functioneaza. Trebuie înlocuite furtunasele cu unele de calitate.
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

Sistemul pare improvizat rau de tot. Ma refer la electrovalva gri. Asemenea electrovalve se afla montate pe circuitele pneumatice de la autospeciale. BAnuiesc ca bobina este la tensiunea de 12 V. Cred ca se poate pune tot dispozitivul in functiune. Butelia este un recipient de ,,stocare ,,a vacumului pentru pistonul de pe puntea din spate. Si eu pe Aro 244 al meu am avut asa ceva. Montajul electric cuprindea si un mic modul electronic, doua electrovalve, de cuplare si decuplare, furtune, tevi, etc. Daca vrei sa faci sistemul functional, se poate, il degripezi, pui furtune siliconice transparente de perfuzie, coliere metalice cu banda de izolir pentru protectia furtunului.
Pentru a te inspira mai mult, poti sa vezi instalatia de cuplare a puntii fata de la o Dacie Papuc 4x4.

Banuiesc ca se poate face si un sistem mecanic pentru cuplarea acestui diferential blocabil. E mult mai simplu si mult mai fiabil. Sau se poate pune un motor electric cu reductor (gen stergator de parbriz) cu inconvenientele de natura electrica (este expus sistemul la noroi, apa, etc).
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Autom,cum sa pui furtune siliconice ( pt perfuzii)  intr-o instalatie care  lucreaza pe baza de vacum ??!!
johnny
Junior
Junior

Post by johnny »

Asta mă întrebam şi eu, dacă lucrează cu vacuum, furtunele pt perfuzii nu se strangulează?
johnny
Junior
Junior

Post by johnny »

Parcă Dan Chiriac are aşa ceva pe 10-le lui. Comanda parcă spunea că vrea să o facă mecanică, sunt şi eu interesat de ce soluţie tehnică va aplica.
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

Eu am avut furtune transparente la electrovalve. Nu s-au strangulat. E logic ca vacumul le strage. Nu contrazic!!!  ^:)^ ^:)^ ^:)^Zic ca mie mi-a functionat asa. Mai multe nu pot sa zic.

Furtunele de carburant, de diametru corespunzator sunt bune?
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

autom wrote: Eu am avut furtune transparente la electrovalve. Nu s-au strangulat. E logic ca vacumul le strage. Nu contrazic!!!  ^:)^ ^:)^ ^:)^Zic ca mie mi-a functionat asa. Mai multe nu pot sa zic.

Furtunele de carburant, de diametru corespunzator sunt bune?
Asa este dar ai avut furtune din cauciuc platic dur..cum sunt cele de la avans vacumatic..(la cloasice cu delco)
Elijah
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Elijah »

Eu am furtune transparente, siliconice, la comanda vacumatica a sistemului de incalzirie. Din fabrica.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Elijah wrote: Eu am furtune transparente, siliconice, la comanda vacumatica a sistemului de incalzirie. Din fabrica.
?...Sincer nu am auzit de asa ceva .Care este sistemul?

PS-dar furtunele sigur nu sunt din plastic moale.....
Elijah
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Elijah »

Da, sunt ceva mai rigide decat cele de perfuzie, dar transparente, pun o poza la sfarsit de saptamana, cand ajung la tara.
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

SERGHEI wrote: ?...Sincer nu am auzit de asa ceva .Care este sistemul?
cand dai de maneta, nu mai actionezi cabluri si parghii, dai dirtr-un selector drumul la vacuum catre un pistonas care actioneaza o clapeta si lasa aerul sa treaca in zona selectata. cele romanesti cedeaza pistonasele in max 5 ani
furtunele de perfuzie nu sunt rotunde pe interior ci stelate (cele groase) iar cele subtiri sunt prea moi. cele mai bune sunt cele industriale, dar merg si cele cu insertie textila mai subtiri. am montat la scaune stomatologice si au tinut la 4 atmosfere.

pt comanda cred ca cel mai bun sistem e o maneta mecanica si cablu , un bec + buzzer
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

Post Reply