aro 10 - nedumerire - ce reprezinta ?
-
johnny
- Junior

aro 10 - nedumerire - ce reprezinta ?
La "donatorul" meu aro 10, recent cumpărat lângă baterie se află acest subansamblu - ce reprezintă ?
cumva comanda unui diferential blocabil ?
cumva comanda unui diferential blocabil ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
johnny
- Junior

Re: aro 10 - nedumerire - ce reprezinta ?
pe puntea spate se află acest subansamblu - ce reprezintă ?
cumva mecanismul de actionare al unui diferential blocabil ?
cumva mecanismul de actionare al unui diferential blocabil ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
johnny
- Junior

la cel decapotabil nu am asa ceva şi nu am văzut nici la alte aro 10 pe care le-am întâlnit.
-
mosu
- Membru Devotat

La celelalte nu ai vazut fiindca nu aveau dif.blocabil ...asta are!
- Werner
- Aro Club Romania

Exact! Este diferential blocabil, si "tubul" acela este vasul pentru vacuum. Din pacate acestea nu prea functioneaza, pentru ca se rup furtunasele, sistemul trage aer si blocarea puntii de spate nu functioneaza. Trebuie înlocuite furtunasele cu unele de calitate.
- autom
- Membru Devotat

Sistemul pare improvizat rau de tot. Ma refer la electrovalva gri. Asemenea electrovalve se afla montate pe circuitele pneumatice de la autospeciale. BAnuiesc ca bobina este la tensiunea de 12 V. Cred ca se poate pune tot dispozitivul in functiune. Butelia este un recipient de ,,stocare ,,a vacumului pentru pistonul de pe puntea din spate. Si eu pe Aro 244 al meu am avut asa ceva. Montajul electric cuprindea si un mic modul electronic, doua electrovalve, de cuplare si decuplare, furtune, tevi, etc. Daca vrei sa faci sistemul functional, se poate, il degripezi, pui furtune siliconice transparente de perfuzie, coliere metalice cu banda de izolir pentru protectia furtunului.
Pentru a te inspira mai mult, poti sa vezi instalatia de cuplare a puntii fata de la o Dacie Papuc 4x4.
Banuiesc ca se poate face si un sistem mecanic pentru cuplarea acestui diferential blocabil. E mult mai simplu si mult mai fiabil. Sau se poate pune un motor electric cu reductor (gen stergator de parbriz) cu inconvenientele de natura electrica (este expus sistemul la noroi, apa, etc).
Pentru a te inspira mai mult, poti sa vezi instalatia de cuplare a puntii fata de la o Dacie Papuc 4x4.
Banuiesc ca se poate face si un sistem mecanic pentru cuplarea acestui diferential blocabil. E mult mai simplu si mult mai fiabil. Sau se poate pune un motor electric cu reductor (gen stergator de parbriz) cu inconvenientele de natura electrica (este expus sistemul la noroi, apa, etc).
-
SERGHEI
- Banat

Autom,cum sa pui furtune siliconice ( pt perfuzii) intr-o instalatie care lucreaza pe baza de vacum ??!!
-
johnny
- Junior

Asta mă întrebam şi eu, dacă lucrează cu vacuum, furtunele pt perfuzii nu se strangulează?
-
johnny
- Junior

Parcă Dan Chiriac are aşa ceva pe 10-le lui. Comanda parcă spunea că vrea să o facă mecanică, sunt şi eu interesat de ce soluţie tehnică va aplica.
- autom
- Membru Devotat

Eu am avut furtune transparente la electrovalve. Nu s-au strangulat. E logic ca vacumul le strage. Nu contrazic!!!
^:)^Zic ca mie mi-a functionat asa. Mai multe nu pot sa zic.
Furtunele de carburant, de diametru corespunzator sunt bune?
-
SERGHEI
- Banat

Asa este dar ai avut furtune din cauciuc platic dur..cum sunt cele de la avans vacumatic..(la cloasice cu delco)autom wrote: Eu am avut furtune transparente la electrovalve. Nu s-au strangulat. E logic ca vacumul le strage. Nu contrazic!!!![]()
^:)^Zic ca mie mi-a functionat asa. Mai multe nu pot sa zic.
- Elijah
- Membru Devotat

Eu am furtune transparente, siliconice, la comanda vacumatica a sistemului de incalzirie. Din fabrica.
-
SERGHEI
- Banat

?...Sincer nu am auzit de asa ceva .Care este sistemul?Elijah wrote: Eu am furtune transparente, siliconice, la comanda vacumatica a sistemului de incalzirie. Din fabrica.
PS-dar furtunele sigur nu sunt din plastic moale.....
- Elijah
- Membru Devotat

Da, sunt ceva mai rigide decat cele de perfuzie, dar transparente, pun o poza la sfarsit de saptamana, cand ajung la tara.
- cristi-devildnb
- Membru de elita

cand dai de maneta, nu mai actionezi cabluri si parghii, dai dirtr-un selector drumul la vacuum catre un pistonas care actioneaza o clapeta si lasa aerul sa treaca in zona selectata. cele romanesti cedeaza pistonasele in max 5 aniSERGHEI wrote: ?...Sincer nu am auzit de asa ceva .Care este sistemul?
furtunele de perfuzie nu sunt rotunde pe interior ci stelate (cele groase) iar cele subtiri sunt prea moi. cele mai bune sunt cele industriale, dar merg si cele cu insertie textila mai subtiri. am montat la scaune stomatologice si au tinut la 4 atmosfere.
pt comanda cred ca cel mai bun sistem e o maneta mecanica si cablu , un bec + buzzer
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson