in loc de DIFERENTIAL BLOCABIL!!!?

Cutii de viteze si transfer, planetare, ambreiaje, diferentiale. Tipuri, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

tudop
Membru de elita
Membru de elita

Re: in loc de DIFERENTIAL BLOCABIL!!!?

Post by tudop »

Dan CHIRIAC wrote: Stefane, bine ca s-a indoit teava...
Bine ca nu i-ai povestit lui Alcool, cind i-ai vindut masina  :-j Sa ne asteptam sa-i cada si o roata din spate?  :-j
nÉ

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Asta cu frana de mana functioneaza elegant... aia cu bagat ceva in roata nu mi-o iesit... daca esti in mocirla, si o roata e descarcata, sau patineaza de o iau dracii.. cealalta roata ce primeste? nimic... ca totul se duce doar la roata care patineaza... atunci bagi chestia in roata care patineaza, roata nu mai merge, automat diferentialu trimite catre cealalta roata, care o sa se invarta si ideatic vorbind avand o aderenta mai buna, te misti... dupa ce mergi cativa metri cat ti-e destul, scoti bara din roata... da, pe acesti cativa metri (de noroi super nasol / zapada / etc) roata "blocata' nu se invarte... si?

@Keo... deci ce spui tu? ca daca blochezi o roata nu e mai invarte nici una? Pariu? Incearca sa bagi numai spatele, si sa pui o roata pe gheatza. Vezi daca poti sa te misti de pe loc. Nu poti, pentru ca avand diferential neblocabil pe spate toata puterea se trimite x2 asa cum zici tu la roata de pe gheatza. Ce faci? Blochezi roata de pe gheata... puterea se duce la cealalta roata... pentru ca opune mai multa rezistenta bara de fier decat asfaltul. (persupunand ca ai o roata pe gheata una pe asfalt si ca nu ai o bara cum am avut eu)... masina se misca, roata blocata se taraie pe gheatza... nu vad ce e asa de complicat...

Ca sa ma repet, e "diferentialul ciobanului" daca nu ati auzit de metoda asta nu inseamna ca "ciobanii" nu o folosesc... Se mai practica...

@Dan Chiriac - am avut mare grija cu ambreiajul, insa bara era din otel foarte foarte moale... nu a fost nimic spectaculos

@tudop - nu-i cade bre nimic, nu am stresat diferentialul spate, nu i-am dat in nas, am luat-o extrem de usor cat sa vad ca nu tine bara de metal... roata cu pricina era intr-o amestecatura de noroi cu apa si era si descarcata ca era groapa sub ea... oricum n-a vrut sa se blocheze, si am folosit troliu mecanic in cele din urma.
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

eu am de gand sa ma apuc sa fac asa ceva. ce ziceti merita sa gauresc masina?
scuze de desen
[img width=300 height=153]http://img218.imageshack.us/img218/5385/difuv2.jpg[/img]
http://img218.imageshack.us/img218/5385/difuv2.jpg
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Ce reprezinta desenul?
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

George
Administrator
Administrator

Post by George »

vstef_is wrote: @Keo... deci ce spui tu? ca daca blochezi o roata nu e mai invarte nici una? Pariu?
pariu! aici de fata cu toata lumea. eu pun ARO al meu la bataie,tu pe ala cu pejo(pe care stii ca mi-l doresc).
proba o facem cu martori,si pe masina ta(243). cand si unde? poate fi si noroi,nu neaparat gheata. ca sa nu astept pana iarna viitoare...
si vorbesc de blocatul rotii in felul expus de tine mai sus,nu ce vorbeam cu frana de mana,care sa permita rotii sa se mai invarta putin. asta sa fim bine intelesi!
ARO CLUB ROMANIA
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

cristi-devildnb wrote: eu am de gand sa ma apuc sa fac asa ceva. ce ziceti merita sa gauresc masina?
scuze de desen
[img width=300 height=153]http://img218.imageshack.us/img218/5385/difuv2.jpg[/img]
http://img218.imageshack.us/img218/5385/difuv2.jpg
Si nu crezi ca este mai simplu cu o rola de scripete  pe care o gasesti pe toate drumurile cu tot cu suport????? Si nu mai trebuie decat sa scurtezi un surub.,fara sa gauresti masina,fara alte manete si leviere...etc...

Intrebare : De ce va place sa faceti lucruri complicate???
mosu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mosu »

Cred ca nu ai prins ideea.spera ca tragand in spate si spre stnga sa infraneze roata stanga si invers...
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

mosu wrote: Cred ca nu ai prins ideea.spera ca tragand in spate si spre stnga sa infraneze roata stanga si invers...
Pai din imaginea alaturata nu are cum sa faca ce spui tu  !!!!!!! Pentru asta  ar trebui ca placa sa fie fixa  la centru (pe un ax) iar nuca levierului sa poata culisa pe placa (la ale carei capete sunt fixate cablurile) pe un ghidaj stanga-dreapta  si inainte-inapoi  in functie de roata pe care o fvrei tzapana.

O sa desenez cand ajung acasa ceva solutii....si pun aici ,poate cine stie  prind si eu o bere.
mosu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mosu »

Pai cam asta cred ca vrea omul,fixa la centru si din miscarea laterala sa infraneze rotile...dar baga desenul poate te faci cu mai multe beri !!!
Elijah
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Elijah »

Buna idee cred ca-i dea dreptul inovatie. Tehnic si teoretic ar functiona %%- good luck
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

promit ca miine sudez piulita de 13 si fac si gaurile, apoi vreme frumoasa sa fie, sa vedem daca merge

va dati seama ce invarteli poti face cu frana asta?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Iti recomand un schimbator de Oltcit, schimbatorul cu nuca e intr-un suport care e complet in interiorul masinii (practic timoneria e in interior, se poate smulge cu totul si prinde cu suruburi de podeaua Aroiului. Ar trebui sa faci niste masuratori sa vezi exact cit de lungi trebuie sa fie bratele T-ului, cit de mult o sa trebuiasca sa tragi de schimbator  ;D
nÉ
maiden
Membru de elita
Membru de elita

Post by maiden »

SERGHEI wrote:
Dan CHIRIAC wrote: Da Keo, asa ar fi cel mai bine. Fiecare roata cu cablul si maneta ei.
Nici nu ar fi prea greu de facut.
Aha...si stai matale cu capul scos pe geam ca sa vezi ce roata se invarte si care nu si ...evident sa iti tratezi tenul cu ,,masti de namol"??!!!.
Nu tre' sa scoti capu' pe nicaieri, simti care patineaza, crede-ma  ;D
don't forget kids..the more posts you have the bigger your penis gets !

Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
Elijah
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Elijah »

Cu mestereala asta o fi liber la drumuri publice?? :-??
silvester
Membru
Membru

Post by silvester »

Ca sa pastrezi si frana de mana (numa' buna la ITP) cred ca ar trebui ca in locul unde prinzi T-ul ala de caroserie sa faci o frezare, nu o simpla gaura. De "limba" lunga a T-ului te prinzi cu cablul de la maneta franei de mana, astfel incat atunci cand o actionezi acesta sa poata culisa si sa franeze in mod egal rotile. Cand vrei sa blochezi numai una dai stanga-dreapta de levierul suplimentar. Iar mestereala asta... pe drumuri publice... cine o vede? In definitiv functioneaza frana de mana corespunzator, nu?
Apropo de diferential blocabil (si, totodata offtopic, ca nu-i de ARO), am "disecat" in tinerete puntea de spate a unui camion "home-made" cu diferential autoblocant. Blocarea nu o comanda soferul, era automata. Avea un sistem centrifugal actionat de sateliti, astfel incat daca o roata se invartea prea repede fata de cealalta se actionau niste frane suplimentare care blocau roata care patina. Ingenios sistemul, mai ales pentru o constructie a anilor '50 (banuiesc). Pacat ca actualul proprietar nu cunostea valoarea agregatului. Avea un motor Hercules Cletrac, diesel, 6 cilindri in linie, 7000 cmc, fabricat in 1939.

Post Reply