Inaltare ARO 10 ???

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
talyban99
Membru
Membru

Inaltare ARO 10 ???

Post by talyban99 »

As vrea s o inalt sa ii pot pune cauciucuri mai mari..........   ce solutii tehnologice exista si ce recomandari faceti ???     ce dezavantaje apar ????   

Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: Inaltare ARO 10 ???

Post by Ionut »

Eu am inaltat caroseria cu niste distantiere de vreo 3 cm parca. Am roti 225/75 R15 si mai lovesc rotile din fata cateodata mai pe denivelari ca e prea lasata si asa de fata pt rotile astea. Deci si eu caut solutii pt asta, poate arcurile is un pic cam obosite.
O alta solutie, sunt T-urile de papuc la telescoapele din fata, inalta alea fata un pic. Eu am modelul vechi de directie si m-am gandit ca la a mea T-urile astea vor face capetele de bara si caseta sa se forteze mai tare, deci stau in dubiu.
La modelul mai nou, eu stiu ca burdufurile de la planetarele fata se rup mai repede. Nu-s sigur, dar pot sa zica cei care au.
La spate n-am vazut probleme, spatele e inalt
Stand or die.
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

T-uri de papuc in fata. In spate arcuri de 10.6 la care scoti o foaie sau niste distantiere intre arcuri si punte. Eu am avut 215/75R15 si nu recomand mai mari la Aro 10. Cu astea nu o sa iti atinga sigur.
talyban99
Membru
Membru

Post by talyban99 »

Sincer ma gandeam si eu tot la 205/70/15    sau max 215/70/15        e dubioasa chestia cu burdufurile de planetare ????

myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

O poti ridica pe fata atita cit sa nu frece burdufurile de la planetare pe sasiu.Daca o ridici prea mult o sa frece.Ca sfat....masoara distanta acuma intre cele 2 traverse si pamint(traversele intre bratele inferioare) pune dupa accea un cric intre ele si pamint si ridica masina ,in acelasi timp fiind cu ochii pe burdufuri sa nu frece.Cind ai ajuns aproape sa frece burdufurile de sasiu masoara noua distanta traverse/pamint.Asta e aproximativ lungimea t-ului care trebuie sa il pui.
Inaltare foarte mare se poate face la cele care au grupul fata montat pe sasiu in loc de carterul ambreiaj al cutiei de viteze.
Image
talyban99
Membru
Membru

Post by talyban99 »

Danke !!!  dupamiaza incerc varianta cu cricul      din cate stiu eu am grupul fata pe sasiu .....dar mai vedem !!!
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Daca ai grup fata cu pinioanele planetare lungi cum am avut eu pe 10.1 poti sa inalti fata cat vrei ca nu o sa atinga burdufurile de la planetare de sasiu.
Boboc Silvian
Membru
Membru

Post by Boboc Silvian »

Sal ,cautati pe forum si o sa gasiti chituri de inaltare pt. aro 10. sau puneti niste distantiere si tampoanele de caroserie de aro 244. Succes
Recunosti un om inteligent dupa un singur indiciu: Toti imbecili se unesc impotriva lui.
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Mai Silviane, ceva informatii legate de posibilitatile de inaltare pentru ARO 10 se gasesc pe forum, dar kit de inaltare nu se gaseste nici pe forum, nici prin alta parte.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
talyban99
Membru
Membru

Post by talyban99 »

Sigur merg cele de 244 ?????
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Am mai descoperit o chestie....T-urile de 10 diesel renault is mai mari ca cele de papuc cu 1 cm :-??
Image
talyban99
Membru
Membru

Post by talyban99 »

Pai nea Myke ......  atunci daca ii pui de papuc inseamna ca imi mai coboara agrgatu cu 1cm ???  io vroiam inaltzare ca de aia am 4x4  ...daca vroiam jos imi loam ceva sport .........
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

talyban99 wrote: Pai nea Myke ......   atunci daca ii pui de papuc inseamna ca imi mai coboara agrgatu cu 1cm ???   io vroiam inaltzare ca de aia am 4x4  ...daca vroiam jos imi loam ceva sport .........
Eu am zis ce am patit...pe pickup-ul meu vechi(10.6) am avut de dacie normale si am pus de papuc si s-a mai inaltat.Pe dieselul asta am luat de papuc noi sa le schimb si cind le-am pus unul linga altul am observat ca alea de aro dieselan erau mai mari cu 1 cm.Asta e...
Image
Boboc Silvian
Membru
Membru

Post by Boboc Silvian »

Am itrebat la un remat cum pot sa inalt caroseria la aro 10.4 si informatia asta am primit-o cum ,ca inltatoarele de caroserie de 244 merg pe aro 10 sunt putin mai mari dar merg. Iar in ceea ce priveste Kitul de inaltare mai intreaba ,ca eu am gasi un chit in Sibiu la un tip pasionat are si el un 10, dar nu pot sa ajung sa il iau acum .
Recunosti un om inteligent dupa un singur indiciu: Toti imbecili se unesc impotriva lui.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

mda ,draciile alea de Teuri de papuc--care spuneti voi--am pus si eu--sa mai saltat putin de fatza---da acum   stau ca naiba rotile-- stau cu partea ce intra in contact cu solu  in interior--spre dedesubtul masini------pana acum nu am avut probleme-da --daca ar fi sa fac aceeasi operatie din nou---nu as mai face-o
Last edited by Soryn on 20 Jun 2008, 20:07, edited 1 time in total.

Post Reply