pai mai e un pic domnilor si vine pastele, aveti timp sa va cereti iertare celor care le-ati facut rau ,celor carora le-ati adus injurii si batjocura sa va cereti iertare la parinti daca i-ati suparat stiti ca parinti sa craponeaza in nimicuri care nici nu ar trebui sa le ia inseama.
sa va cereti iertare fratior si surorilor SI O-SA VEDETI CE BINE O-SA VA SIMTITI DUPA ACEA.
a-ti experimentat si voi probabil intalnirea cu un om pe care l-ai injurat s-au i-ati facut rau din stiu eu ce motive lumesti de nimic e greu e foarte greu de obicei ne ferim privirea dar daca ti-ai lua inima in dinti si ai spune PRIETENE IARTAMA AM GRESIT puteti explica sentimentul simtit dupa aceste cuvinte??
si sa ma iertati pe mine daca am fost off topic s-au cum s-o zice ca nu prea le am.sa fiti iubiti si fericiti
Nea Pantelimon,graiesti frumos.Asa este crestineste .dar nu toata lumea impartaseste convingerile crestine chiar daca l-e respecta pe ale celor din jur.
Eu de exemplu, nu pot cere iertare cuiva caruia i-am facut rau (nu am facut rau nimanui ,dar asta nu importa).Daca i-am facut un rau inseamna ca am ,,vrut" sa-i fac rau ,si m-am bucurat ca i-am facut rau,asa ca nu are rost sa-i cer iertare ,as fi pervers.
Mai sunt cazuri in care jignesti pe cineva fara sa iti dai seama...atunci da ,merita si chiar trebuie sa ii ceri iertare .Chestia cu iertatul sau trecutul cu vederea nu trebuie sa tina cont de sarbatori ci trebuie sa vina din suflet in orice moment al anului.
Daca cineva mi-a gresit ,il iert pt ca si eu gresesc...dar daca cineva imi face rau va fi iertat numai dupa ce ii fac acelasi rau inmultit cu 2.Sa ma las calcat in picioare doar pentru ca Biblia imi spune sa intorc celalalt obraz,asta nu o pot face.Oamenii sunt rai,iar un copil nu va uita nici peste 50 ani pe cel ce i-a gresit.Aveam 16 ani,cand in noaptea de Inviere am luat o bataie crunta de la ,,prietenii" de cartier in timp ce imi stingeau lumanari pe bratze..de ce?!! Pentru ca aveam un prenume care placea fetelor asa ca ,,rusul spurcat" a fost pedepsit.Pe unii i-am ,,iertat", pe altii i-a iertat Dumnezeu..
Asa ca dac am gresit cuiva ,imi cer iertare ..cine mi-a gresit a fost iertat din secunda doi...mai mult nu pot.Pe cei care m-au ,,suparat" rau sunt inca cu ochii pe ei ,se intalneste munte cu munte dar om cu om..In fiecare an incerc sa uit certurile si relele ..macar o mica parte din ele si tot este bine.