Salut colegi!
Ma gandesc sa montez la M-ul meu un carlig de remorcare ca si la ARO 240. Adica cu arc si ghiara de sigurantza.
Are cineva experienta cu un astfel de carlig?
Se poate monta la un ARO 461?
cim95
Carlig remorcare ARO M461
-
cim95
- Membru de elita

- ydaniel
- Membru legendar

Re: Carlig remorcare ARO M461
Cel mai bun este carligul cu bila de 50mm diametru.
Cele tip ''gura de lup'' sunt pt cuple vechi.
Cele tip ''gura de lup'' sunt pt cuple vechi.
-
niku111
- Membru legendar

Monteaza un cirlig bila ,este mai util decit gura de lup.
-
cim95
- Membru de elita

Aha, deci asa se chiama sistemul, "Gura de lup"
N-am stiut dar suna bine!
Eu ma gandeam ca un carlig de genul asta arata bine, mai "militareste" si este mai sigur decat cel original pe care-l am.
Atat carligul de la ARO 240 cat si cel de GAZ 69 este prevazut cu un arc si, cred, telescop care trec prin bara spate. Inseamna ca trebuie sa dau gaura in bara + gauri ptr. prindere.
Posibilitatile mele tehnice sunt foarte reduse si nu stiam daca am sanse de reusita si daca merita efortul.
Eu ma gandeam ca un carlig de genul asta arata bine, mai "militareste" si este mai sigur decat cel original pe care-l am.
Atat carligul de la ARO 240 cat si cel de GAZ 69 este prevazut cu un arc si, cred, telescop care trec prin bara spate. Inseamna ca trebuie sa dau gaura in bara + gauri ptr. prindere.
Posibilitatile mele tehnice sunt foarte reduse si nu stiam daca am sanse de reusita si daca merita efortul.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- ydaniel
- Membru legendar

De fapt ce ai tu se numeste furca de tractiune!
-
niku111
- Membru legendar

Este destul de rezistent cel original tinind cont de faptul ca traversa spate a sasiului este garantata la 850 kg.
-
cim95
- Membru de elita

Sunt convins ca este rezistent dar mie mi s-a parut mai sigur cel "gura de lup". La sistemul "furca de tractiune" cuplarea cu remorca se face cu ajutorul unui bolt asigurat cu un stift si lantzisor. Parerea mea este ca nu arata foarte frumos. Asa am dat de fotografii cu sistemul folosit la ARO seria 240 si la GAZ 69 si mi se pare mai grozav.
Am la dispozitie o remorca veche pe care as vrea sa o reconditionez. In prezent are o cupla pentru carlig cu bila si nu-mi place.
Am sperat ca primesc vre-un sfat daca merita si daca am sanse sa montez acea "gura de lup"
Am la dispozitie o remorca veche pe care as vrea sa o reconditionez. In prezent are o cupla pentru carlig cu bila si nu-mi place.
Am sperat ca primesc vre-un sfat daca merita si daca am sanse sa montez acea "gura de lup"
-
niku111
- Membru legendar

Trebuie gaurita traversa din spate ,trebuie sa ai atelierul dotat peste medie.
- ydaniel
- Membru legendar

La gura de lup sunt 4 gauri,cu suruburi M12 cu piulite pt cheie de 22.
-
lica_lkw
- Membru de elita

Ar fi prea simplu,dar trebuie data gaura mare centrala de trecere a axului carligului si arcului. Cu rabdare si gaura langa gaura cu diametru mic,urmata de prelucrare ulterioara chiar manuala cu pila,mi se pare realizabil fara o dotare extraordinara.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- ydaniel
- Membru legendar

E ceva de munca,dar cel mai bine ar fi cumpararea unui carlig cu bila tip Knott,care sa cada la cele doua gauri existente!