Probleme Motor L30

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Probleme Motor L30

Post by Werner »

Un prieten a cumparat de vreun an un motor L30. Dar pâna astazi nu a reusit sa-l puna în functiune. Problemele sunt mai multe racorduri la instalatia de racire, care nu stiu unde si cum vin, precum si carburatorul. Când a cumparat motorul, carburatorul arata bine, dar în el nu au mai fost piese. Tot ce era în interior demontabil, e lipsa. Piesele de la carburatorul L25 nu se potrivesc. Are cineva poze cu un L30 functionabil, ca sa vedem nde vin furtunele de apa lipsa. Poate stie cineva ce fel de jicloare au fost montate în carburatorul L30.

George
Administrator
Administrator

Re: Probleme Motor L30

Post by George »

Intreaba-l pe AdiH, direct. Un prieten al lui, de la Campulung, are asa ceva, functional. Catalin. ;D
ARO CLUB ROMANIA
UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

Poti monta cu succes un carburator Weber nou. Scrii la baietii de la Weber ce motor ai si datele tehnice, spui daca vrei reglaj/carb pt performanta sau utilizare normala, dai banul ...nu foarte putin...dar iese minunat.

Recomand carb-ul cu pt. uz normal cu 2 tuburi venturi de dimensiune diferita. Da mai bine la consum, cel putin in teoreie.
ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita

Post by ionutzzz123 »

Interesant info cu carb weber, ai asa ceva montat?

UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

Nu am montat asa ceva pe masina.
Am vazut montate carburatoare Weber aftermarket pe Suzuki Samurai si Toyota RJ 70.

Din cate stiu eu, pt. TV-ul pentru drumuri neasfaltate s-a optat (cel putin la un moment dat), din fabrica pentru un carburator Weber direct de la ei (nu facut sub licenta la Carfil) montat pe M207 sau L25 care adauga in jur de 10CP. Informatia nu mai stiu de unde o am asa ca nu trebuie luata ca atare, deci nu o pot verifica 100% asa ca trebuie luata cu titlu informativ.

Am cautat la Weber un carburator pentru alta masina facuta tot la noi si m-am documentat de pe web site-ul lor si citind documentatia tehnica pusa de ei la dispozitie. Ideea este ca ei pot livra carburatorul in 2 variante: 1. Utilizare normala, 2. Performante maxime. Carburatorul livrat de ei este setat tot de ei si se monteaza cu sau fara modif. direct pe galeria de admisie. Trebuie avuta atentie la placa de prindere (dimensiune) si daca este sau nu nevoie de adaptor livrat tot de ei. Carburatoarele pot fi livrate cu sa fara avans vacuumatic, soc manual sau automat.

Ca istorie, Weber a devenit cunoscuta prin fabricarea/inventarea carburatorului dublu-corp cu doua tuburi venturi de dimensiuni diferite, unul pt mers normal altul pt. ... span. Performantele unui astfel de carburator este un consum redus fata de standard in conditii normale de utilizare si putere mai mare fata de standard.

Ca idee, intr-o anumita perioada, pe daciile de raliu de la noi s-a montat Dellorto, trebuie verif. daca s-a pus si pe Aro ca pe vremea aceea ce lua unu' lua si altul. (desigur nu carb. identice, dar aceeasi marca).

Spor la studiat dar sa nu te socheze pretul unui carburator nou luat de la ei.
Ca varianta poate te uiti si la Holley, dar ei sunt mai mult cu marci americane. Mai recent au inceput sa inunde chinezii piata cu copii de carburatoare pt. diferite marci insa nu stiu nimic de calitate functionare de unde il poti cumpara, cauta pe net.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Carburatorul Carfil de pe motorul L25 este licenta Weber. Dar Weber nu are exact carburatorul pentru L25. Probabil a fost modificat de Inginerii din Uzina. Problema la motorul L30 de care vorbesc este lipsa pieselor din carburator. Nu stiu daca sunt la fel ca cele din carburatorul pentru L25, cred ca nu sunt la fel.
Sunt colegi pe forum care au montat pe ARO motorul L30, ma steptam sa raspunda ei, eventual o poza cu furtunele instalatiei de racire era de ajutor.
UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

Stiu ca sunt cateva masini cu L30 prin RO dar in lipsa de altceva ... sunt destul de sigur ca gasesti si un carburator pt. L30 la Weber. Asta ca sa nu stai sa te uiti la motor pana faci rost de piese, insa daca apuci sa pui un weber nu cred ca il mai dai jos.

Tot ce am eu prin garaj este un carburator nou, sigilat insa este de TV...insa ii lipseste la exterior un surub de reglaj amestec. Chiar daca este nou tot cred ca trebuie desfacut curatat ca de cand sta... daca crezi ca te ajuta ti-l trimit si daca ai prin pivnita neste parasolare de IMS si prinderile ma faci fericit.
ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita

Post by ionutzzz123 »

nu imi amintesc pe ce forum a postat rudy, dar stiu sigur ca el a avut si l25 si l30, la un momentdat a si postat ceva despre carburatoare, dar nu imi mai amintesc pe ce forum, ori pe asta ori pe ota.
In legatura cu racirea motorului, din ce stiu, este la fel ca la l25, dar ma pot insela, incercati asa, poate va fi in regula... Eu voi achizitiona in curand un l30 pentru a inlocui l25 dupa masina, toata treaba se va face peste vreo luna... Daca pana atunci nu rezolvati, cred ca va pot da detalii si despre carburator si despre racire.

Post Reply