placa de presiune tip soare pe d127?
Moderators: mariusjaz, socratee
- gabybuz
- Membru
placa de presiune tip soare pe d127?
Am vazut pe net ca este de vanzare placa de presiune tip soare pt d127 ,este posibil asa ceva ?Este original facuta?

It's about respect!
-
- Membru legendar
Re: placa de presiune tip soare pe d127?
Placa este originala ,sunt unele volante de motor de brasov care au din fabricatie gauri si pt. aceasta placa .Am asa ceva montat si merge perfect.PS Trebuie schimbat sau modificat rulmentul de presiune.
-
- Incepator
niku 111 ne dai si noua mai multe detalii despre modificari si despre ce tip de rulmet se potriveste pt acest tip de placa?si nu in ultimul rand care sunt avantajele si dezavantajele acestei placi de presiune?
-
- Membru legendar
Salut. Daca volanta are gaurile pt. prindere la rulmentul de ambreiaj clasic eu am sudat un inel facut la strung cu grosimea de 15mm,binenteles centrat pe rulment iar la capatul care apasa pe soare conic .Avantajele sunt ca numai stai sa reglezi toata ziua si intra mai usor in viteza plecare mai lina de pe loc.Momentan dezavantaje nu an depistat.
- gabybuz
- Membru
Avantajul cel mai mare ar fi ca nu mai te scutura cand dai in mansalier sau a 1 pe o panta mare si de asta se bucura pe langa sofer si cutia.Plus ca a notat bine niku nu trebuie sa reglezi cateii toata ziua ,nu se uzeaza cateii neuniform ,si nu ramai in drum pentru o simpla siguranta de la bolturile cateilor.
P.s Rulment cu flansa de aia este originala la andoria dar se poate pune si rulment clasic doar ca trebuie sa reglezi tija la maxim si daca nu ajunge adaugi.
P.s Rulment cu flansa de aia este originala la andoria dar se poate pune si rulment clasic doar ca trebuie sa reglezi tija la maxim si daca nu ajunge adaugi.
It's about respect!
- vercingetorix
- Membru legendar
Ca sa nu mai deschid un alt topic pe tema asta, am gasit pe forumul dedicat camionetelor Saviem Goelette (benzinar 2600 cmc) un kit de ambreiaj cu soare si discul aferent.
Ma intreb daca se merita conversia, cred ca trebuie o bucsa pe axul discului si adaptare ptr rulmentul de presiune.
Ceva detalii ar fi de ajutor, varianta originala nu e prea fiabila.
Ma intreb daca se merita conversia, cred ca trebuie o bucsa pe axul discului si adaptare ptr rulmentul de presiune.
Ceva detalii ar fi de ajutor, varianta originala nu e prea fiabila.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Daca nu Aro, atunci ce ?
- toni
- Administrator
Eu am reusit sa adaptez cu succes placa de presiune tip soare de Brasov pe volanta de TDX. Trebuie regaurita si facute niste mici modificari ca sa debreieze. Daca imi aduc aminte corect, am strunjit 1.5mm din volanta si inca vreo 0.5mm din placa de presiune.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.