Condesul este al apei, si se face in perioadele reci ale anului, pe capacul culbutorilor. Se poate vedea cel mai usor, pe busonul de umplere ulei, si e o chestie albicioasa, apoasa, peste ulei. Uleiul in sine, nu condenseaza.
Daca vei face "ingineria" aia cu furtunul, vei avea si fum albastru pe esapament.
Ti-am mai spus, si ti-a spus si niku: segmenteaza motorul. Orice alta operatie, e frectie la picior de lemn.
De ce arunca ulei pe langa filtru epurator?
Moderators: mariusjaz, socratee
- George
- Administrator

Re: De ce arunca ulei pe langa filtru epurator?
ARO CLUB ROMANIA
- uivil10
- Incepator

Re: De ce arunca ulei pe langa filtru epurator?
Iata si solutia cu furtunul intre epurator si filtru de aer, o solutie de compromis pana la segmentarea motorului, in conditiile mele cantitatea de ulei scoasa pe epurator este undeva la aprox. 150-200 grame ulei., presiunea la ulei o am la maxim(6 atm.) si dupa circa 1 ora functionare, nu scade deloc s-au foarte putin la 0,5 atm. poate fi aceasta situatie o cauza cu aruncarea uleiului pe epurator? daca schimb uleiul se poate schimba situatia?
Linkul cu furtunul intre epurator si filtru aplicat la motorul D127 de BV.
http://www.youtube.com/watch?v=XHrkiuMdvaw
P.S. Am o cunostinta care lucreaza in M.Ap.N pe 2 turisme Aro 243D echipate cu motor D127 BV si el mi-a sugerat sa pun un astfel de furtun pe care il foloseste la aceste 2 turisme spunandu-mi ca nu are efectiv ce sa se intample la motor, si sa nu ma mai gandesc ca la masina mea de familie ca doar este Aro, unde mai pui cate un pic de ulei la motor mai o scurgere.... s.a.m.d.
Linkul cu furtunul intre epurator si filtru aplicat la motorul D127 de BV.
http://www.youtube.com/watch?v=XHrkiuMdvaw
P.S. Am o cunostinta care lucreaza in M.Ap.N pe 2 turisme Aro 243D echipate cu motor D127 BV si el mi-a sugerat sa pun un astfel de furtun pe care il foloseste la aceste 2 turisme spunandu-mi ca nu are efectiv ce sa se intample la motor, si sa nu ma mai gandesc ca la masina mea de familie ca doar este Aro, unde mai pui cate un pic de ulei la motor mai o scurgere.... s.a.m.d.