ARO 10.4 home made

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

amicul
Membru de elita
Membru de elita

Re: ARO 10.4 home made

Post by amicul »

La partea cu santul a fost greseala ta, te-ai grabit sa iesi ( nu stiu cum merge reductorul si nu am mers cu ARO 10 ).
Am cazut si eu in sant cu al meu  ;D ( toata puntea spate, in sant ), nu am avut grupul pe fata montat, iar cel care a incercat sa ma scoata a fost un tip tot cu ARO ( nu a reusit sa ma scoata, si mi-a rupt carabina ). Dar din fericire tipul a plecat ( eu am ramas in sant ), si ca o sclipire mi-am adus aminte sa folosesc reductorul si am iesit instant.

Daca folosesti 4x4, mergi pe distante scurte si cu viteza mica pana in 40km/h.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat

myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

pantelimon wrote: frumos nea shumii ai muncit ceva la masinuta asta  :o oricum incet incet vei afla toate cusururile si toate calitatile acestei masini,viteza ei e 80-90 nu inecerca s-o alergi mai tare ca n-o sa vrea atat poate,si zine si noua cum ai reusit sa scoti motorul ala fara sa scoti grupul fata de acolo??? ;D nu teai chinuit
nea george iasa motorul daca ridici cutia mai sus si desfaci grupul fata de pe ia...nu trebuie dat jos de tot grupul.si asta la volanta de 200.poate la 180 merge si fara sa defaci grupul de pe cutie.
Image
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

stiu ca iese nenica da e ceva chin ca loveste volanta in grupu fata daia il intrebam pa om ma gandeam ca sa nadusit ceva pana ia aflat mersu  ;D
kingarthurcj
Junior
Junior

Post by kingarthurcj »

am si eu o nelamurire am mers cu aro 10 cu 4x4 cuplat cam 40km distanta cu o viteza aprox 60km/h pe zapada dupa care am dat de asfalt si nu a vrut sa se decupleze fata (ulterior am aflat ca trebuia sa ridic o roata si iesea sau sa-l fortez un pic )asa ca am continuat pe asfalt uscat distanta cam 50km co viteze de pana la 100km/h      nu am stricat nimic
        deci cum e cu max 40km/h    asta e valabil la greu  ca oricum nu merge mai mult dar la normal poti si mai repede
experienta am repetat-o mergand la tara iarna asfalt+zapada  cel putin 1 data pe saptamana iarna timp de 4 ani 
                                          nu s-a stricat nimic

florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

kingarthurcj wrote: am si eu o nelamurire am mers cu aro 10 cu 4x4 cuplat cam 40km distanta cu o viteza aprox 60km/h pe zapada dupa care am dat de asfalt si nu a vrut sa se decupleze fata (ulterior am aflat ca trebuia sa ridic o roata si iesea sau sa-l fortez un pic )asa ca am continuat pe asfalt uscat distanta cam 50km co viteze de pana la 100km/h       nu am stricat nimic
        deci cum e cu max 40km/h    asta e valabil la greu  ca oricum nu merge mai mult dar la normal poti si mai repede
experienta am repetat-o mergand la tara iarna asfalt+zapada  cel putin 1 data pe saptamana iarna timp de 4 ani   
                                           nu s-a stricat nimic
Inseamna ca stia de la Aro e niste prosti, la mine in cartea tehnica au scris sa nu cuplez 4x4 pe teren uscat si sa nu merg cu mai mult de 40 km/h!
kingarthurcj
Junior
Junior

Post by kingarthurcj »

baieti eu nu am spus ca ei ar fii prosti si nici nu am zis sa faceti ca mine doar am relatat niste intamplari reale
kingarthurcj
Junior
Junior

Post by kingarthurcj »

atunci ce faci pe coclauri ? 
astepti sa vina ploaia  ca nu peste tot unde ai nevoie de 4x4 e umed sau noroi

eu am tras pe camp remorca cu 1200kg + in masina cam 500 (nisip ) vara  30 grade la umbra  era super uscat si am mers cu 4x4
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Stiu ce ai vrut sa zici! Dar chiar tu ai remarcat singur efectele negative: dificultatea decuplarii! Si asta e doar primul simptom, poate urma un poc oriunde pe traseul transmisiei. Decuplarea devine dificila deoarece in cutia de transfer se aduna fortele rezultate din numarul diferit de rotatii efectuat de puntea fata, respectiv spate, in momentul virarii, care nu pot fi descarcate in lipsa unui dif central. Ca sa se decupleze usor nu-i nevoie sa ridici nici o roata! Decuplezi doar MRL-urile mai intai, si pe urma scoti levierul de pe pozitia 4x4!
Cat despre coclauri, ei bine eu nu prea obisnuiesc...  :P
Last edited by florin75 on 06 Jan 2008, 20:06, edited 1 time in total.
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

OK multumesc...eu unul am inteles...nu mai bag 4x4 pe asfalt...oricum cam am trepidatii si o simt ca se chinuie putin... acum am alte intrebari dragi cunoscatori.....rulmentii de pe fatza de la aro 10.4 sunt lafel cu cei de dacie? sau nu? si dupa ce lamurim si asta  poate imi spuneti daca aveti placerea si ce parere aveti de titirezul meu de masina? ca tare sunt curios ce ar mai merge pus pe ea si ce e aiurea.......si eventual daca este cineva cu un troliu de vanzare.....multumesc .....
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

rulmenti fata sant conici nustiu seriile.masina e OK. edraguta foc laso asa nu o face pom de craciun
kingarthurcj
Junior
Junior

Post by kingarthurcj »

eu i-as pune un bullbar original
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

bre ce ma speriasi chincrtuj cu poza aia la avatar ptiu doamne  [-O<
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Da cred ca ar merge un bull -bar in fatza........doar ca nu prea imi plac cele originale......ma gandeam sa improvizez eu unul.......dar altfel de cat le-am vazut pe astea la jeep=uri...... ceva periculos dar si de efect ....cam cum era in mad max un camion care mi-a placut mie......avea ca un U intors invers cu care indeparta masinile din drum care ii stateau in cale:) dar mi-ar placea si ceava protectii pt colturile masini .....sa fiu de evitat in trafic.....

Post Reply