Probleme mari cu directia la ARO

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

motul
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: Probleme mari cu directia la ARO

Post by motul »

Eu nu am gasit setul de garnituri pentru caseta, le-am facut la strung, din teflon si m-am chinuit un pic sa le bag. In rest nu mai sunt alte garnituri de schimbat, doar cele din cauciuc, care se gasesc la orice magazin de semeringuri si curele. Daca tot vrei sa desfaci caseta, schimba si semeringurile, are vreo 2 daca nu ma insel, unul la axul care vine conectat la levier si celalalt la coloana volan. In rest mai regleaza si jocul; eu am lasat-o cu un pic de joc, dar o sa-l reglez si eu.
ARO= Automobile Romanesti Off-road. Adevarat spus!!!

gabybuz
Membru
Membru

Post by gabybuz »

Ai reusit sa rezolvi pompa?
It's about respect!
motul
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by motul »

Da am rezolvat-o. Merge de numa numa. Nu mai arunca uleiul din vas.
ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita

Post by ionutzzz123 »

salut, tu cand ai demontat casetele servo, ti-au cazut bilele acelea recirculatoare de unde se infileteaza melcul? Cum le-ai pus la loc?

razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

din cate stiu eu bilele se pun cu vaselina
ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita

Post by ionutzzz123 »

aha, multa vaselina sau doar cat sa stea?
motul
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by motul »

După cum a spus și colegul razvy, cat sa stea bilele acolo. Ai grija sa nu piezi vreo una din bile. Trebuie sa rămână un spațiu de o bilă.
ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita

Post by ionutzzz123 »

am inteles, sper sa nu fi picat vreo bila, doua intrebare mai am: unde vine prins turul, stanga sau dreapta?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita

Post by ionutzzz123 »

Si a doua intrebare, in partea de sus, unde vine surubul de reglaj este un rulment si un simering cu insertie din metal pe care l-am rupt din greseala. Tu l-ai schimbat pe acesta, l-ai gasit? sau stie cineva daca se mai gaseste si pe unde?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

Vezi cotele simeringului intai, daca e special pentru caseta ai necaz serios , mai ales daca dimensiunile lui sunt cu 22.4 , 34.6 21.8 mm ceva de genu.
ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita

Post by ionutzzz123 »

Nu stiu daca este special sau nu, pentru alte masini nu gasesc corespondenta, vine 30x43x7. Sa vorbesc cu motul, ca zicea ca a schimbat doua simeringuri, cred ca pe aceasta l-a schimbat.
Din ce vad la el, nu este ca celelalte simeringuri, nu are arc interior si este din metal pe interior.
motul
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by motul »

Răspunsul la prima întrebare şi cea mai simplă: turul este cum privim caseta unde vine îmbinarea coloanei volan cu melcul de la caseta (adică canelurile), returul este primul si turul a doua gaură.
Acum la întrebarea a 2-a: în legătură cu semeringul de la tija care antrenează levierul de direcţie. Eu nu am schimbat acel semering, ci cel de jos, de la corpul casetei (nu l-am schimbat până acum) care trebuie sa-l schimb şi eu pt. că imi curge ulei pe acolo, dar nu mult, foarte puţin.
Deci de semeringul problemă este adevărat- este diferit, am desfăcut şi eu si m-am uitat, am incercat să-l scot afară, dar nu am reuşit. Semeringul este diferit, nu este ca cel care vine pus la corpul casetei (dimensiunea este de 30*45*7). Mai jos am pus şi niste poze cu părţile în cauză. Sper să găseşti acel semering, sau poate poţi să-l înlocuiești cu altul.
ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita

Post by ionutzzz123 »

Da, este diferit, are o parte dinetal, iese mai greu, trebuie sa bagi sub el ceva ascutit si sa bati in el pana iese. Am gasit ceva, cica este special pentru sigilarea rulmentilor cu ace. Zilele asteaerg acolo sa vad. Daca nu, pun unul normal pe dimensiune. Vezi ca acolo unde ai schimbat tu simeringul la mine este bagata multa vaselina intre cei doi rulmenti.
niscu
Membru de elita
Membru de elita

Post by niscu »

In cazuri fara alta iesire cota exterioara a simeringului se poate ajusta cu o bucsa, inaltimea cu o saiba/distantier daca e mai mica ,doar cota interioara e batuta in cuie". Vaselina din caseta e bine sa fie amstecata cu ulei de transmisie . Daca ramane groasa , se creaza spatiu in caseta in zona de miscare a melcului" si tot fara ungere ramanem, dar pentru asta simeringul inferior trebuie sa fie ok.
Pasiunile ne definesc,ne apropie si ne fac sa nu imbatranim degeaba !
ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita

Post by ionutzzz123 »

Nu in zona interioarama refeream. Acolo oricum este ulei, fiin caseta servo. Acolo unde ma refeream eu vin doi rulmenti doar.

Post Reply