suspensie aro 10

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Re: suspensie aro 10

Post by cristi-devildnb »

am inteles, pe fata nu dau amortizoarele jos ca se strica volanta si turbocompresorul...
revenind la ce discutam, am inteles, nu e sigur fara amortizoare pe spate, dar un pic prin parcare sa vad cum topaie prin gropi, nu moare nimeni.
deci cu foile de arc daca le tai pe alea scurte si groase de langa punte e mai elastica? am inteles ca niste ulei de tranmisii intre foile de arc ajuta... ce credeti?
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

cristi-devildnb wrote: am inteles ca niste ulei de tranmisii intre foile de arc ajuta... ce credeti?
Ajuta, sigur ca da, daca vrei sa le subtiezi mai repede... Depinde si pe ce fel de drumuri mergi!
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

1 Sa mergi cu masina fara amortizoare pe fata nu se prea poate. Oricum mi se pare o aiureala. Daca vrei sa faci un experiment, sa vezi cum topaie masina de spate ca o capra, succes! Dar vezi sa nu fie nimeni si nimic prin preajma.
2 Cel mai probabil, ai arcurile pe fata obosite. De aia sta masina lasata pe fata. Scoate arcurile si du-le la springuit (se decalesc, apoi se intind, apoi se calesc).
3 Nu inteleg ce ai cu arcurile spate. Vrei sa stea la fel de jos ca fata? Care-i avatajul? Sa se rupa mai usor? Sau ce?
  Daca ti se pare ca sunt prea tari, pune un sac de nisip in portbagaj. Serios!
4 Uleiul turnat pe arcuri duce la acumularea de praf / nisip. Este abraziv. In timp roade metalul in zonele de frecare.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

Mai, fata merge extraordinar, mai bine ca la leganza sau octavia... cand merg pe teren denivelat fata amotrizeaza perfect, spatele insa nu are elasticitate, arcurile nu lucreaza cu masina goala, nici macar cu o persoana in spate... si sacul nu prea ma incanta pt ca am butelia si o trusa de scule si piese si nu prea mai am unde sa il pun, in plus e destul de grea masina. Chiar nu se poate face spatele mai elastic fara sa se lase si fara sa topaie?
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

S-ar putea sa ai amortizoarele defecte! Da-le jos si verifica cum se comporta la cursa de comprimare. Am patit si eu la fel, nu se lasa deloc spatele, dupa ce am pus amortizoare noi nu au mai fost probleme mari, iar daca mergi cu 1-2 persoane in spate devine limuzina, si e si stabila. Apropo, se potrivesc cele de papuc, fara modificari.

Post Reply