Chiar daca nu ai loc sa pui sub filtrul de ulei acea "modina" poti face una astupata si pui la ea doar furtunele si concepi o alta piesa pe traseul intre ea si radiatorul de ulei unde pui filtrul fara sa depinzi de spatiu!O pui unde este loc liber!aro_geo wrote:Ca sa iti racesti uleiul este bine sa faci rost de o modina cu termostat (asta ca sa rezolvi inconvenientul de a racii uleiul prea mult cand e rece afara) asa incat uleiul sa aiba o temperatura constanta. Se gasesc modine chiar si cu sonda pt temperatura daca vrei sa stii ce temperatura are uleiul. Ca producator de asemenea sisteme de racire pt ulei sunt englezii de la MOCAL. Daca cauti pe net ai sa vezi ca au mai multe solutii pt racirea uleiului doar bani sa fie (unele cam costa). Daca vrei sa iesi mai ieftin poti sa iti faci o modina simpla, sa dai comanda de un termostat tip H (ii zice Remote Oil Thermostat) si sa iti procuri un radiator de ulei (din dezmembrari de la o straineza sau chiar unul de Oltcit dar la asta te chinui un pic cu racordarea la el). In linkul urmator gasesti niste produse Mocal ca sa iti faci o idee http://www.racerpartswholesale.com/cate ... l_Products
Eu la Aro 10 am pus o sonda de apa in baia de ulei (noroc ca inginerii au facut in asa fel ca dopul de la baia de ulei sa aiba acelasi filet cu sonda de apa) si am pus un ceas pentru temperatura uleiului in masina. Vara cand am mers am observat ca uleiul atinge 100 de grade. Atunci mi-a venit ideea de a racii uleiul. M-am documentat dar nu am realizat inca nimic (din cauza spatiului foarte mic daca pun o modina cu termostat nu mai pot pune filtrul
-e vorba de filtrul clasic de Dacie).
Stie cineva un filtru de ulei cu filet 3/4 cu o inaltime (grosime) redusa ?
PS: Am vazut pe Logan niste filtre mici dar au filet M20. Oare exista si cu filet 3/4 pe la dimensiunile alea?
Flansa filtru ulei pentru motoarele diesel romanesti Aro
Moderators: mariusjaz, socratee
-
Stelica
- Incepator

Re: Flansa filtru ulei pentru motoarele diesel romanesti Aro
-
geforcefx3000
- Incepator

asa cum spui tu te complici mai mult . prin modina (flansa) vei face motorul sa se raceasca cel mai bine fara prea multe batai de cap la montaj si fara prea multe improvizatii
- aro_geo
- Membru

Se gasesc capace pt modina din care ies 2 furtune pt a pune filtrul in alta parte - varianta la care m-am gandit si care implica un cost mai ridicat (piese mai multe), apoi problema pozitionarii intr-un compartiment motor destul de mic si nu in ultimul rand faptul ca trebuie pozitionat in asa fel ca la schimbul de ulei sa nu iti ramana "ulei in instalatie". Cel mai simplu ar fi sa fac rost un filtru mai mititel (dar nu gasesc cu filet 3/4Stelica wrote:Chiar daca nu ai loc sa pui sub filtrul de ulei acea "modina" poti face una astupata si pui la ea doar furtunele si concepi o alta piesa pe traseul intre ea si radiatorul de ulei unde pui filtrul fara sa depinzi de spatiu!O pui unde este loc liber!aro_geo wrote:Ca sa iti racesti uleiul este bine sa faci rost de o modina cu termostat (asta ca sa rezolvi inconvenientul de a racii uleiul prea mult cand e rece afara) asa incat uleiul sa aiba o temperatura constanta. Se gasesc modine chiar si cu sonda pt temperatura daca vrei sa stii ce temperatura are uleiul. Ca producator de asemenea sisteme de racire pt ulei sunt englezii de la MOCAL. Daca cauti pe net ai sa vezi ca au mai multe solutii pt racirea uleiului doar bani sa fie (unele cam costa). Daca vrei sa iesi mai ieftin poti sa iti faci o modina simpla, sa dai comanda de un termostat tip H (ii zice Remote Oil Thermostat) si sa iti procuri un radiator de ulei (din dezmembrari de la o straineza sau chiar unul de Oltcit dar la asta te chinui un pic cu racordarea la el). In linkul urmator gasesti niste produse Mocal ca sa iti faci o idee http://www.racerpartswholesale.com/cate ... l_Products
Eu la Aro 10 am pus o sonda de apa in baia de ulei (noroc ca inginerii au facut in asa fel ca dopul de la baia de ulei sa aiba acelasi filet cu sonda de apa) si am pus un ceas pentru temperatura uleiului in masina. Vara cand am mers am observat ca uleiul atinge 100 de grade. Atunci mi-a venit ideea de a racii uleiul. M-am documentat dar nu am realizat inca nimic (din cauza spatiului foarte mic daca pun o modina cu termostat nu mai pot pune filtrul
-e vorba de filtrul clasic de Dacie).
Stie cineva un filtru de ulei cu filet 3/4 cu o inaltime (grosime) redusa ?
PS: Am vazut pe Logan niste filtre mici dar au filet M20. Oare exista si cu filet 3/4 pe la dimensiunile alea?
- ydaniel
- Membru legendar

Am vazut candva la un aro 10 o modina si o intalatie de racire a uleiului,un fel de termoflot-care conform proprietarului era originala din fabrica.Exista filtru de lei mais curt pt dacia 13xx,e cam cat trei sferturi din cel mare.
-
danielis
- Incepator

salut,dupa parerea mea nu cred ca se merita efortul financiar si munca depusa de a monta un racitor de ulei la motorul de brasov...Motorul D127 nu a fost conceput nici de fuga,si nici de folosit in mod intesiv pe dealuri..
- Lucian
- Membru de elita

Daca imi permiteti,danielis wrote:salut,dupa parerea mea nu cred ca se merita efortul financiar si munca depusa de a monta un racitor de ulei la motorul de brasov...Motorul D127 nu a fost conceput nici de fuga,si nici de folosit in mod intesiv pe dealuri..
Motorul D127 cunoscut de toti drept motorul de Brasov este un motor mare,greu,galagios,brutal dar cu toate astea are un cuplu bun la turatii joase, trage foarte bine si daca e ingrijit corespunzator nu te lasa asa usor nici macar iarna pe frigu al mai mare.
Totu e sa fie un brasovean de-al nostru facut "ca la carte" si merita sa isi faca munca pe ARO daca ai bani de impozit.
Un ARO nu este numai o masina,este o stare de spirit.Posesorul unui ARO este mobil,independent si pragmatic.Asemeni lui Hannibal el trebuie sa poata spune:"Vom gasi un drum sau vom crea unul"
(comaro.ro)-text modificat
(comaro.ro)-text modificat
-
lica_lkw
- Membru de elita

In cazul de aici intiatorul topicului vrea sa puna modina la un motor montat pe un tractor U445 cu motor D115,iar utilizatorul Stelica are montata modina tot la un tractor cu motor D127,Deci D127 este in locul pentru care a fost conceput si merita orice imbunatatire pentru cresterea performantelor sau fiabilitatii.Vorbind de D127 montat pe ARO daca nu ar fi impozitul nebun,multi ar prefera brasovul,nu mai intru in amanunte ca s-a discutat mult pe tema asta.Cine nu are incredere in D127 poate sa caute topicul'' Cu d127 in Africa''danielis wrote:salut,dupa parerea mea nu cred ca se merita efortul financiar si munca depusa de a monta un racitor de ulei la motorul de brasov...Motorul D127 nu a fost conceput nici de fuga,si nici de folosit in mod intesiv pe dealuri..
-
geforcefx3000
- Incepator

maine ma duc sa'mi iau flansa de la meserias mi'a facut'o acum ramane sa o montez si sa'i adaptez un radiator de racit uleiul de la o lancia thesis 2.4 jtd cred ca o sa fie un succes o sa atasez maine poze cu ea nemontata
-
geforcefx3000
- Incepator

in sfarsit misiunea a fost dusa pana la capat cu flansa de ulei si racirea acestuia acum mai ramane decat sa montez instalatia pe tractor