Autospeciale Pompieri

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
patrascustef
Nou venit
Nou venit

Re: Autospeciale Pompieri

Post by patrascustef »

Roman_6135fa - descarcerare
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Logan Laureat 1.5 dci

BRobert
Junior
Junior

Post by BRobert »

Acest model Roman 6135 fa descarcerare, l-am vazut o singura data in fata uzinei acum vreo 3-4 ani, dupa decupajul rotilor cabina dubla provine de la un "frate" mai mare, nu stiu daca s-au fabricat mai multe unitati sau e singurul exemplar ramas (prototip), ar fi interesant sa aflam ce an de fabricatie are deoarece dupa venirea lui Neculaie in uzina stiu ca a incetat productia camioanelor de 7,5-8t.
lica_lkw
Membru de elita
Membru de elita

Post by lica_lkw »

Cabina si parte din spate,cabina dubla sunt de AB 7120 cunoscuta si ca ''Frumoasa Americana'',usile din spate intoarse.
patrascustef
Nou venit
Nou venit

Post by patrascustef »

Conform celor de pe site-ul automobile romanesti: "Roman 6.135 FA (autospeciala de descarcerare in caz de accidente rutiere) este echipata cu motor de 135 CP, cu tractiune 4x4. S-a realizat un singur model in colaborare cu Romprim Bucuresti in anul 1998."
Logan Laureat 1.5 dci

costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

patrascustef wrote:Conform celor de pe site-ul automobile romanesti: "Roman 6.135 FA (autospeciala de descarcerare in caz de accidente rutiere) este echipata cu motor de 135 CP, cu tractiune 4x4. S-a realizat un singur model in colaborare cu Romprim Bucuresti in anul 1998."
Datele care apar pe acel site nu sunt date oficiale, sunt date trimise de diverse persoane! De nu stiu cate ori informatii pe care le-am trimis despre Aro au fost scrise gresit si a trebuit dupa aceea sa insist pentru corectarea acestora!
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

De pe fiat forum ( cu multumiri D-lui Adrian).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Aoleu! M-ai dat gata!
APC SR 101 prima autospeciala de pompieri integral fabricata in tara.
Poza, daca nu ma insel este acuta acum cativa ani in Suceava la o intreprindere. Firma este in dizolvare. Administratorii cereau pe ea cam 3000 E. Muzeul pompierilor nu a avut suma. Din cate cunosc inca nu a fost data la fier vechi, merite in acest sens are un coleg din Suceava. Pastreaza modul de vopsire original, cu aripi negre. Mai exista un exemplar la ROMAN. Dar cred ca ala a fost cosmetizat.
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

Exact la matale ma gandeam cand am postat poza.

Este un unicat acum masina asta..........
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-acel gratar al radiatorului era standart?Camioanele din inzestrarea MFA nu cred ca aveau asa ceva.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Acel gratar se pare ca era in fapt un radiator suplimentar, pentru functionarea pe loc in sarcina.. Nu apare la toate autospecialele.
BRobert
Junior
Junior

Post by BRobert »

O masina de pompieri facuta la UMT pe sasiu de SR. L-am gasit in comuna Prejmer, jud Brasov, in fata sectiei de pompieri, nu stiu ce an de fabricatie are dar parea in stare destul de buna in afara plafonului care avea un pic de rugina. Tractiune 4x4, motor de SR amplasat in cabina, banuiesc V8 pe benzina?
Last edited by BRobert on 19 Apr 2012, 21:49, edited 1 time in total.
BRobert
Junior
Junior

Post by BRobert »

Cabina dubla, comfortul oferit pasagerilor pe bancheta din spate vad ca nu difera mult de Romanurile din ziua de azi.
BRobert
Junior
Junior

Post by BRobert »

Cateva poze din interior, geamul era murdar din pacate, se vede ca lipsesc cateva piese de la motor, printre ele si carburatorul?
lica_lkw
Membru de elita
Membru de elita

Post by lica_lkw »

SR 132 ,masina formatiei civile de pompieri din localitatea natala, o tin minte.Frumoasa tare 4x4 si motorul SR v8. Parca APC SR 132 era denumirea, daca gresesc sigur colegii autorizati vor face rectificarile.
claus4fly
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by claus4fly »

o alta masina frumusica...scrie pe ea unde a fost adoptata

Post Reply