masina autopropulsata pentru inlaturarea zapezii

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

masina autopropulsata pentru inlaturarea zapezii

Post by cristi-devildnb »

se poate transforma pe hirtie un aro in asa ceva daca ii montam un plug?
Aceste vehicule au numere speciale de la primarie, au voie sa circule pe drumurile publice, impozitul e inte 30 si 100 lei pe an, nu cred mai e nevoie de itp si nu te mai inreaba nimeni de ce modificari ai facut la masina. Nu cred ca iti zice cineva ceva daca nu ai plugul pe masina tot timpul,"domne, e vara acuma, duc masina la mecanic, doar nu o sa car plugul dupa mine, e greu si poate fi periculos pt celelalte masini si pietoni"

intra in categoria:
vehicule lente:
    1. autocositoare;
    2. autoexcavator (excavator pe autosasiu);
    3. autogreder sau autogreper;
    4. buldozer pe pneuri;
    5. compactor autopropulsat;
    6. excavator cu racleti pentru sapat santuri, excavator cu rotor pentru sapat santuri sau excavator pe pneuri;
    7. freza autopropulsata pentru canale sau pentru pamant stabilizat;
    8. freza rutiera;
    9. incarcator cu o cupa pe pneuri;
    10. instalatie autopropulsata de sortare-concasare;
    11. macara cu greifer;
    12. macara mobila pe pneuri;
    13. macara turn autopropulsata;
    14. masina autopropulsata pentru oricare din urmatoarele:
a. lucrari de terasamente;
b. constructia si intretinerea drumurilor;
c. decopertarea imbracamintii asfaltice la drumuri;
d. finisarea drumurilor;
e. forat;
f. turnarea asfaltului;
g. inlaturarea zapezii;
    15. sasiu autopropulsat cu fierastrau pentru taiat lemne;
    16. tractor pe pneuri;
    17. troliu autopropulsat;
    18. utilaj multifunctional pentru intretinerea drumurilor;
    19. vehicul pentru pompieri pentru derularea furtunurilor de apa;
    20. vehicul pentru macinat si compactat deseuri;
    21. vehicul pentru marcarea drumurilor;
    22. vehicul pentru taiat si compactat deseuri.

nu stiu daca au voie sa paraseasca judetul
nu cred ca mai au voie pe cele 2 autostrazi....
omologare individuala= mii de euro

dar totusi, stie cineva, se poate?

http://www.maximus.ro/katalogdaten/17)%2004%20ATV%20Implement%20(179-184)-180.pdf
si daca damasu poate....
[img width=300 height=216]http://www.americasminitruckcenter.com/ ... plow-3.jpg[/img]
Last edited by Anonym on 25 Nov 2007, 15:50, edited 1 time in total.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

silvester
Membru
Membru

Re: masina autopropulsata pentru inlaturarea zapezii

Post by silvester »

Nu cred ca ai voie sa iesi din localitatea unde este inregistrata pe rotile ei. Ce, te duci cu motostivuitorul la mare? ;D. Am impresia ca astea se cara pe platforma pana la locul de utilizare.
P.S. Macaralele autopropulsata pe pneuri au numere de circulatie, se face ITP si celelalte.
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

nu stiu ce sa zic... e posibil sa ai dreptate, dar am gasit ceva:

"Tocmai de aceea s-a impus interdictia pentru vehiculele lente de a circula pe autostrazi, pe traseele europene deschise traficului auto international, inclusiv pe drumurile nationale, atunci cand in afara partii carosabile exista spatiu suficient sau sunt amenajate drumuri laterale speciale pentru folosirea lor de atelajele hipo, de carucioarele trase sau impinse cu mana, de biciclete, de tractoare si de animalele izolate sau in turma."

"1. Pe autostrazi este interzisa circulatia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depasite, fara autorizatie speciala de transport eliberata de administratorul drumului public, conform reglementarilor in vigoare, a vehiculelor cu tractiune animala, a animalelor, a vehiculelor trase sau impinse cu mana, a bicicletelor si mopedelor, a tractoarelor si masinilor autopropulsate pentru lucrari agricole, precum si a vehiculelor care, prin constructie sau din alte cauze, nu pot depasi viteza de 50 km/h. "

adica alea lente nu au voie decat daca sunt agricole

"1. Vehiculele inmatriculate sau inregistrate, cu exceptia celor cu tractiune animala, a remorcilor si a mopedelor, care circula pe drumurile publice, trebuie sa aiba asigurare obligatorie pentru raspundere civila in caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie, conform legii. "

deci avem voie cu conditia sa avem asigurare

o sa ma interesez
Last edited by Anonym on 26 Nov 2007, 03:27, edited 1 time in total.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Este excelenta ideea.... felicitari!

George
Administrator
Administrator

Post by George »

ARO a si avut in oferta asa ceva,posibil sa gasesti si poze pe la "imagini aro".
cat despre inmatriculatul la primarie,se poate,cu siguranta,insa nu poti parasi localitatea unde este inregistrata.
ARO CLUB ROMANIA
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Keo wrote: poze pe la "imagini aro".
e cam pustiu pe acolo
Keo wrote: cat despre inmatriculatul la primarie,se poate,cu siguranta,insa nu poti parasi localitatea unde este inregistrata.
este prea nashpa daca e asa, dar astia cu carutele au voie? ca astia merg si printre localitati... da cred ca merg pe nashpa
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

vstef_is wrote: Este excelenta ideea.... felicitari!
b-(  :)>-

cristi-devildnb wrote:

este prea nashpa daca e asa, dar astia cu carutele au voie? ca astia merg si printre localitati... da cred ca merg pe nashpa

[/quote]

Nu-i nimic Cristi! Ce parca nu poti sa montezi o oiste in fata la Aro, si un cal, sau doi chiar! Si poate ii treci in carte ca e hibrid! Unde mai pui ca si ecologic!  :P Bine, mirosul s-ar putea sa nu fie prea placut, da' cu un filtru de polen se rezolva!
Asta sa fie problema noastra!
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

ha ha..... you are kiling me         

am intrebat la politie si au spus ca ei nu au nici o limitare a acestor vehicule cat timp au actele in regula si sa intreb la primarie ca ei fac restrictiile. Am citit si in legislatie si nu se specifica nimic despre vehiculele inregistrate, decat ca trebuie sa aiba acte, sa aiba placute, si sa repecte restrictiile care la respecta autovehiculele inmatriculate: sa aiba lumini, daca sunt lente sa nu circule pe unde nu au voie vehicule lente, sa respecte restrictiile de tonaj, daca au tractiune animala nu au voie in zona A a orasului etc

la primarie am fost trimis din colt in colt si am ajuns la biroul de vehicule si transporturi si alte chestii de genul asta unde mi-au spus ca atat timp cat sunt inregistrat la ei si am placutele si respect regulamentul de circulatie pot sa merg cu caruta, scuterul, buldozerul si la mare. am zis ca astia vorbesc di auzite si sa imi dea ceva sa citesc despre aceste vehicule inregistrate, si au zis sa citesc pe site hotararile consiliului judetean, lucru care l-am si facut, ajungand la aceeasi concluzie: daca reusesti sa faci in acte un aro vehicul autopropulsat pt inlaturarea zapezii il poti inregistra la primarie cu numar galben si circula liber cum circula copii cu scuterele si taranii cu carutele

acum:
ne trebuie un service auto sa faca modificarea, dar cine trece in cartea tehnica a masinii ca nu mai e aro 10 si ca e vehicul autopropulsat pt inlt zapezii? oare rar? se prind astia de jmecherie si vor omologare individuala....
dar la cerere nu se ataseaza copie dupa certificat:
[img width=240 height=300]http://img227.imageshack.us/img227/8444/imgqf7.jpg[/img]
http://img227.imageshack.us/img227/8444/imgqf7.jpg[
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Super :D

dragul meu 243 cu brasov - asta va fi soarta ta :D

Toate la timpul lor, oricum....
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Cristi, de ce nu-ti canalizezi tu ideile, energia, timpul si banii de care dispui sa-ti termini masina si sa te duci la vara la mare cu A10? Cu resursele alocate pt transformarea unui biet A10 intr-un plug de zapada ai putea sa faci o masina decenta, cu care sa iei ITP-ul (cu ajutorul de rigoare bineinteles).
Crede-ma, mersul la mare cu A10 este foarte placut, dar daca o sa ai un plug in fata o sa ai probleme pe plaja!  :P
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

florin75 wrote: Cristi, de ce nu-ti canalizezi tu ideile, energia, timpul si banii de care dispui sa-ti termini masina si sa te duci la vara la mare cu A10? Cu resursele alocate pt transformarea unui biet A10 intr-un plug de zapada ai putea sa faci o masina decenta, cu care sa iei ITP-ul (cu ajutorul de rigoare bineinteles).
Crede-ma, mersul la mare cu A10 este foarte placut, dar daca o sa ai un plug in fata o sa ai probleme pe plaja!  :P
nu am terminat masina pentru ca vreau sa o fac mai mult decat decenta, iar asta fara bani nu prea se poate. in nici un caz nu ma gandeam sa inscriu masina la primarie pentru ca nu as trece de itp, ci pentru a putea aduce modificari mai masive la masina gen punte de m pe fata si pe spate, servodirectie de mercedes, modificari care nu am de gand sa le fac pana nu consider eu ca ce are ea acum e prost. Ieri am mers prima oara cu masina inmatriculata prin oras si am ramas placut impresionat de confortul suspensiei fata pe drumurile noastre, nu as schimba-o prea repede cu arcuri cu foi.

cat despre plugul de zapada, se cumpara un kit cu un plug de plastic si niste montanti care nu vor lucra niciodata, vor astepta pe masina pana dupa inregistrare apoi vor sa sta in beci la fel de cuminti.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

daca ai avea o firma,cum ar chema-o? "munca in zadar"?
ARO CLUB ROMANIA
maiden
Membru de elita
Membru de elita

Post by maiden »

Stire pe tema inmatricularii la primarie!

Remorcile si perodocurile pana intr-o anumita greutate, se pot inmatricula la primarie. Asta te scapa de rar si probabil de multe alte taxe. Banuiesc ca nu si de asigurare si impozit  ;D
Last edited by maiden on 11 Dec 2007, 09:12, edited 1 time in total.
don't forget kids..the more posts you have the bigger your penis gets !

Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Am o intrebare.
Chiar trebuie asigurare la remorca??????
Stiu ca impozit ;) sa pus.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

amicul wrote: Am o intrebare.
Chiar trebuie asigurare la remorca??????
Stiu ca impozit ;) sa pus.
dinm pacate da .... trebuie asigurare si ptr remorca
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

Post Reply