proiect 24

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

proiect 24

Post by cristi-devildnb »

m-am gandit la o chestie
aro 24 are un avantaj si un dezanantaj pe langa 10, cel putin din punctul meu de vedere

avantajul ar fi robustetea si posibilitatile de motorizare
dezavantajul ar cam fi greutatea si aspectul mai nefinisat

asa m-am gandit la o chestie:
cabina de 320 pe sasiu scurt pe un 242 , apoi continuata caroseria cu fibra de sticla sa nu arate ciudat si sa se ia de noi politia
apoi sa mai reducem din greutate, capota aripile fata si grila sa fie facute tot din fibra sau plastic, cu un aspect mai nou, dar tot in stilul robust al lui aro, humvee sau landrover defender (nu sa semene cu vreua, ci in stilul lor robust, nu de suv)

si apoi, daca se pote legal, punte rigida de tv pe fata

ce parere aveti?
[img width=300 height=203]http://www.aro4x4.cz/english/foto/33podv/01.jpg[/img]
[img width=300 height=203]http://www.aro4x4.cz/english/foto/33kont/02.jpg[/img]
[img width=300 height=203]http://www.aro4x4.cz/english/foto/242/01.jpg[/img]
Last edited by Anonym on 20 Oct 2007, 01:15, edited 1 time in total.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Re: proiect 24

Post by vstef_is »

Daca pui fibra pe el, dispare robustetea, ca fibra o pleznesti imediat... aspectul e ceva pur subiectiv... iar greutatea... hmm... pai nu e asa de greu! In acte scrie ca are vro 1800 de kg.. ma rog, 2 tone... pai un SUV ieftin din zilele noastre trece lejer de 2.5 tone... un sasiu de 320 e oricum si mai usor... si in cele din urma si greutate e un avantaj! Sa te vad eu cum pleci de pe loc doar cu un 320 fara nimic in spate... gandestete ca nu ai nici o greutate care apasa pe masina... cand esti in offroad vrei si ceva greutate pe tine, sa ai priza buna... :D Eu zic ca un 24x e numa bun, si ca greutate... inca ar mai trebui ceva pe spate, ca si asa e pe foi...
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

pai ma gandeam ca sa nu topaie la gropi, foi elastice si amortizoare mai moi, si ca sa nu mai fie probleme cu trasul pe 4x2 ma gandeam tractiune fata permanent si spate partial, in plus nu mai fuge spatele iarna cand esti pe 4x2

frane pe disc pe toate rotile si greutate totala sub 1500kg
grup de fuga si cutie in 5
motor diesel de brasov

ar trebui sa mearga si cu 140 si sa aiba si forta in offroad, ca e usoara, are reductor, motor cu cuplu bun...

nu?
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

iarna oricum pe 4x2 nu prea are sens sa mergi, ca doar de asta ai ARO.... merge si versiunea cu tractiune pe fatza, insa nu si cand vrei sa tragi dupa tine cateva tone... atunci propulsia e mai eficienta decat tractiunea... adica spatele duce mai bine decat fatza... frane pe disc pe toate rotile nu recomand - daca ai spatele foarte usor si pui disc, se blocheaza... lasa tamburi... iti garantez ca si un 244 full option :P cu disc doar pe fatza opreste instant... adica al meu... (inainte sa-l desfac) 140 la ora e ceva modest... un 24x normal, la greutatea de la mama lui facuta cu 5 trepte duce in 140 lejer... daca il si usurezi duce si mai mult... problema e cutiile romanesti in 5 trepte... se cam duce a 5a.... nu le poti avea pe toate din pacate, eu pe brasov o sa pun doar 4 trepte...

cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

eu la tras ma refeream pur si simplu sa se traga pe ea, am mers cu papuc cu tractiune spate neincarcat, cu motor de 1.6 carburator si cand ii dadeam talpa brusc de pe loc patina spatele, forta multa si nu avea cine sa impinga in roata

a.. sa arate cam asa si sa fuga cu 160... dream
George
Administrator
Administrator

Post by George »

cristi,cine arata asa,nu fuge cu 160,fie el si mama lu' jip! iar daca vrei sa o faci sa fuga,aleluia grup de forta,si urcat pante. tu vrei din rahat,bici si care sa mai si pocneasca. intelege,ca d'aia se fac masini de persoane si masini de marfa,d'aia cisterne de lapte si cisterne de benzina...nu pot fi toate ca shamponu',2 intr-unu'...sau mai nou,3.  ;D
ARO CLUB ROMANIA
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Cristi,tu de saci cu nisip sau borduri nu ai auzit?  Pune doi saci cu nisip in portbagaj si sa vezi atunci plecari de la stop pe zapada ca se inchina toti.O chestie inteligenta poti face daca ai acces la un cantar (sau bascula cum se mai spune)...O urci cu fata ,cantaresti,faci la fel si cu spatele ..si din cateva incercari aungi sa o echilibrezi .nu va iesi la fix ca mai esti si tu si pasagerul dar vei avea o masina  cu greutate aproximativ egala pe ambele punti.
mihai aro
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mihai aro »

daca nu fuge putin de cur iarna nu are nici un farmec, sa nu mai derapez io la intesectii si prin parcari goale nu are nici un farmec  ;D  ;D  ;D
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

sa revenim... un 242 usurat, sub 1500 kg cu tractiune fata permanent si punti rigide nu ar consuma mai putin, opri mai repede, accelera mai rapid, ajunge la viteze mai mari si urca pante mai inclinate?

daca nu vrei sa cari nimic, la ce iti trebuie greutate si robustete in caroserie?
eventual marit motorul la 3500...
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

mihai aro wrote:   daca nu fuge putin de cur iarna nu are nici un farmec, sa nu mai derapez io la intesectii si prin parcari goale nu are nici un farmec   ;D  ;D  ;D
Asta am facut si o sa mai fac  ;D ;D ;D ;D
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

cristi-devildnb wrote: sa revenim... un 242 usurat, sub 1500 kg cu tractiune fata permanent si punti rigide nu ar consuma mai putin, opri mai repede, accelera mai rapid, ajunge la viteze mai mari si urca pante mai inclinate?

daca nu vrei sa cari nimic, la ce iti trebuie greutate si robustete in caroserie?
eventual marit motorul la 3500...
ce nu inteleg eu ... cred ca nu numai eu .... si sper sa nu-ti pierzi elanul dar ... de ce vrei tui sa faci din aro24 o masina sport? masini sport se gasesc peste tot .... ma indoiesc ca te va lua cineva in serios daca te prezinti cu aro la liniute
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Cred ca asta este si ideea.  ;D ;D
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Ma rog, fiecare cu gustul sau.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

mai, nu ati inteles. ultimul aspect care ma intereseaza e demarajul.
la greutatea redusa ma gandesc sa il ajute in teren moale, nisip, momol, zapada, sa iasa mai repede si sa consume mai putin in demararile repetate din oras cat si in a 5a intre orase sa mearga mai fara sarcina
tractiunea permanenta pe fata ma gandeam ca e mai buna pt ca e pacat ca toata greutatea motorului sa nu apese in roata motorie, mai ales atunci cand terenul alterneaza ca aderenta(in oras la semafor in rampa umeda)
mihai aro
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mihai aro »

ce tot ii dai omule cu tractiune fata nu vezi ca toate masinile serioase au tractiune spate  ;D  ;D  ;D

Post Reply