Ce aduce nou anul 2010

Despre participarile masinii romanesti in competitii interne si internationale

Moderator: costy84

Post Reply
User avatar
tudop
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 773
Joined: 02 Sep 2007, 15:13
Location: Iasi
Contact:

Ce aduce nou anul 2010

Post by tudop » 02 Jan 2010, 15:41

Din moment ce au fost facute publice unele chestiuni referitoare la competitiile de offroad din acest an, m-am gindit sa vi le aduc in atentie:
Noutati fata de Campionatul 2009

1. Pentru prima data la noi, competitiile se vor desfasura intr-un cadru legal. Fiecare club organizator are obligatia de a obtine licente de organizare de eveniment. Aceste licente vor fi oferite doar cluburilor care indeplinesc conditiile legale si care se afiliaza la Federatia Romana de Automobilism Sportiv FRAS, comisia de offroad.

2. Pilotii si copilotii nu vor fi primiti in concurs fara o licenta de pilot. Aceasta licenta pot o obtina numai daca sunt inscrisi intr-unul din cluburile afiliate la FRAS. Deci, mare atentie celor care doresc sa participe la competitiile oficiale din 2010 si inscrieti-va din timp intr-unul din cluburile afiliate. Pe loc, pt licenta temporara pot sa aplice numai concurentii straini.

3. Introducerea in calendarul competitional si a unor concursuri de trial. Exista 8 etape de Eurotrial.
Sursa: http://www.maxoffroad.ro/
p.s.: sunt chestiuni care cineva a incercat sa le aduca in atentie mai din timp, dar acum fiind "oficiale" mi-am permis sa le pun in vazul tuturor.
Probabil multi se vor gandi la aceste hotarari ca la niste abuzuri, dar era totusi inevitabil ca sa nu ne prinda si pe noi din urma "civilizatia", aka sistemul de muls bani din orice se poate >:D Si oricum, daca stai sa te gindesti nici in salbaticie nu putem sta..


User avatar
George
Administrator
Administrator
Posts: 6927
Joined: 11 Dec 2006, 21:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Ce aduce nou anul 2010

Post by George » 02 Jan 2010, 22:56

tudop wrote: Probabil multi se vor gandi la aceste hotarari ca la niste abuzuri, ..
nu sunt abuzuri, ci sunt niste chestiuni absolut normale. concursurile legale, organizate de cluburi din componenta unei federatii, impun anumite standarde, mai ales de securitate. da, evident ca asta implica cheltuieli, si nu mici...insa normele de securitate sunt pentru protectia concurentilor, cat si a spectatorilor.
momentul in care se introduc aceste norme, nu este unul dintre cel mai fericit ales...avand in vedere criza financiara, si lipsa sponsorilor. cu siguranta, se va injumatati numarul de participanti la aceste curse, insa concursuri gen "impotmoliada" se vor organiza in continuare. da...nu ai sanse sa iesi campion national, decat daca participi in campionatul national...insa poti merge "just for fun" si la alte competitii, care nu sunt sub egida FRAS.
chestia cu clubul si licenta, sunt cele mai mici probleme pe care le-am putea avea, eu si Adi (pt ca banuiesc eu ca mai mult pt noi ai postat ;D )...astea le putem considera rezolvate. insa, daca vor cere masini cu pasaport FIA, echipamente omologate, etc...aici e durerea. e vorba de cateva mii de euro numai pentru echipamentele de securitate.
in fine...vom vedea.

ceea ce nu-s foarte lamurit: . Pilotii si copilotii nu vor fi primiti in concurs fara o licenta de pilot. Aceasta licenta pot o obtina numai daca sunt inscrisi intr-unul din cluburile afiliate la FRAS.
cluburile afiliate, tre sa fie de offroad? sau la orice club de motorsport, afiliat FRAS?
care are detalii...e rugat sa posteze.
ARO CLUB ROMANIA

User avatar
Ines
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 275
Joined: 12 Dec 2009, 08:28
Location: Onesti
Contact:

Re: Ce aduce nou anul 2010

Post by Ines » 03 Jan 2010, 00:40

Buna seara!

poate ajuta...am gasit cateva link-uri...
Din ce-am citit pe forumuri, modul de obtinere a licentei de pilot e acelasi la off road ca la raliu.

http://autoturism.rdslink.ro/frak.htm
http://rotunda.ro/offroad/new/offroad-r ... o-club.htm
http://www.romanianextremeadventure.ro/ ... ament.html
The old lady hasn't spoke it all!

User avatar
George
Administrator
Administrator
Posts: 6927
Joined: 11 Dec 2006, 21:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Ce aduce nou anul 2010

Post by George » 03 Jan 2010, 09:48

multumim. atat ca astea sunt din anii trecuti, de cand se concura la FRAK. acum, cu mutarea... tre sa vedem si modificarile.
ARO CLUB ROMANIA


Post Reply