camioane
-
- Membru legendar
Re: camioane
in preajma razboiului ,cercurile conducatoare au facut tatonari pe langa uzinele SKODA,respectiv PRAGA,pentru a participa la constructia unei uzine de autovehicule.Acestea fiind foarte aglomerate cu comenzi militare, au declinat oferta.Uzinele TATRA au acceptat sa ia parte la constructia unei uzine, dar ocuparea CEHOSLOVACIEI de armata
germana a anulat .proiectul. O fi fost bine sa fi avut o fabrica TATRA?
- flo
- Membru legendar
Poti sa ne spui unde mai poate fi gasita aceasta informatie (carti, reviste, etc.)?dragospetres wrote:in preajma razboiului ,cercurile conducatoare au facut tatonari pe langa uzinele SKODA,respectiv PRAGA,pentru a participa la constructia unei uzine de autovehicule.Acestea fiind foarte aglomerate cu comenzi militare, au declinat oferta.Uzinele TATRA au acceptat sa ia parte la constructia unei uzine, dar ocuparea CEHOSLOVACIEI de armata
-
- Membru legendar
carti:
-AUTOVEHICULELE IN ARMATA ROMANA-editura militara,an 1991,colectiv de autori,
-Motorizarea si modernizarea armatei romane-editura transport rutier,an 2000,autor CHIRIAC VASILIU.
La noi ,din pacate,despre fenomenul auto se scrie foarte putin,desi ar fi atatea:despre ARO,ROMAN,TV,prototipuri,arhive,etc
-AUTOVEHICULELE IN ARMATA ROMANA-editura militara,an 1991,colectiv de autori,
-Motorizarea si modernizarea armatei romane-editura transport rutier,an 2000,autor CHIRIAC VASILIU.
La noi ,din pacate,despre fenomenul auto se scrie foarte putin,desi ar fi atatea:despre ARO,ROMAN,TV,prototipuri,arhive,etc
- flo
- Membru legendar
Multumesc. N-am contestat veridicitatea informatiei, dar mi s-a parut f. interesanta si am vrut sa vad in ce context a aparut.