modificare capeti bara ?

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
cit_a
Junior
Junior

modificare capeti bara ?

Post by cit_a »

stie cineva ce modificari se fac pt. a pune capeti de bara de aro 24 ? la aro 10 (af. 93) sunt cu filet interior si la 24 am cazut ca sunt cu filetul exterior .

georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Re: modificare capeti bara ?

Post by georgenis »

Pai iti trebuie bara cu filet interior dintre capetele de bara. Lungimea trebuie calculata. La cele de ARO 10 capetele de bara au bratul mai lung cu filet interior si vine un surub intre ele. La cele de 24 sunt invers.
cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

Merci georgenis ! deci e vorba de un strungar bun si de atentie la lungimi . o zi buna .
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Poti sa ne arati si noua ce modificari faci, sa vada oricine?
Si eu m-am gandit la modificarea acestora dar am inlocuit la aroul de casa bila si tot inauntrul ala din capetele de bara de dacie. Merg bine. Dar de pe Renaul 12 nu merg? Daca da, ar trebui sa te tina o viata.

Oricum, pune niste poze daca modifici pe acolo ca ma intereseaza si pe mine si sigur si pe altii.
Multam  ;)
Stand or die.

myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Se ia teava de legatura dintre capetii de bara de la 24x.Se taie la lungimea de 240mm, se refileteaza pe interior, se insurubeaza capetii de bara de 24x si se monteaza pe fuzeta/levier caseta aro10
Simplu ca buna ziua :>-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Disparu editu` :-L :-L
Era sa uit...vezi ca filetii interiori sunt de 2 tipuri...normal si pe invers.Pentru a gasi tarod mai usor taie-l dispre partea cu cel normal(doh :)>-)
Image
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

O, dar asta pentru aro cu directie de tip nou? La ala dinainte de '93 nu se poate tot asa?
Stand or die.
cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

pai cum sa-ti zic eu  mai ionut , eu am caseta in fata , adica modelul nou  \:/
cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

merci myke ! buna solutia cu taiatul din partea cu filetul normal , dupa concediu ma bag iara-si sub ea  :>-
vlad_pop
Incepator
Incepator

Post by vlad_pop »

zic eu sa-i lasi aceiasi numai sa schimbi pivotii aia din capat...  modelul dupa 93' eu am pus capete de bara de aro... nu 10 in orice caz ci de aro 24.... cam asa arata

am taiat usor teava in care capatul de bara e bagat si sudat, apoi am bagat pivotul ala in teava si l-am sudat... umpic de vopsea si nici la verificare nu se vede....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Decat sa ne fie rau, mai bine sa ne fie bine ;)
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

? ai verificat toate articulatiile..daca tot ..teai tarat dedesubt?.........vezi pivotii..daca is inca prinsi in niturii.... si nu au fost schimbati..de ani de zile... ar cam trebui alti... .. o sa pun o poza..sa vedeti despre ce vorbesc.. ::)
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

la mine...capetele de bara....cu..bara filetata de legatura...de unde se regleaza,..unghiu la roata, au filet..pe..ele.../si cred..ca sunt de aro..mare,..din moment ce ..2 au costat cam 1 milion..acum ceva vreme...nu au fost cumparate de mine,..eu leam montat,...

si .bucatile de teava,..sunt facute in strung..cu filet...pe stanga.....intro parte...si pe drepta bucata aiallalta,.......si .cand leam schimbat, am berberit..punctele de sudura...care au fost facute..inainte,..tot..de astia ai mei,..si am desfiletat capatu de bara,..si am pus nou....nu mai stai..ca alea..vechi..sa le sudezi,..si ? in caz..ca nu sudezi calumea..?...ramai fara directie.pe o roata..si .......sa dus..bas..treaba..

fieratanii vechi..schimbate anu trecut..

pivotu are...12 ani de functionare,..si are joc..de te crucesti.....si ..sa mers..asa.fratilor..pana..am preluat eu initiaitva.. b-(
T de dacie..berlina..aveam.
si alalat.mispare..ca e tot..capat de aro....mare..asta vechiu..

la mine ...capetele..de langa roata.....  cad primele../defapt nu tin mult..
.cred ca sunt supuse...la solicitari si socuri..mai mari..decat celalalte....
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Baieti, ce vreti s-a montat pe A10, cel cu motor Renault 1.9D, am luat eu in toamna de la C-lung, vanzatorul zicea ca ar fi frantuzesti, oricum pareau mai de calitate decat cele romanesti. Se pot monta pe ele capetele de bara de 24. Nu vreti totusi sa stiti cat au costat, daca 100 RON vi se pare mult.
Cineva de la mare a scapat de grija capetelor de bara!  \:D/
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

da uite cine intra in miezul problemei ajunge la liman bravo constanta.
nu e o problema chiar de nerezolvat CAPETII astia CAPULETI,MONTAGULETI adica CAPATANI de bara,pardon CAPETE de bara  :-j  :)>-
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Cu astia de pe aro dupa '93 se pare ca exista solutii.

Dar cu astia de dinainte?  ::) Exista solutii? Am auzit ceva mai demult zicea cred ca nea Pantelimon pe aici ca se poate scoate miezul din capatul de dacie si pune in cel de aro.
Capetele de bara de Remault 12 sunt ca cele de dacie? Daca da, ar trebui sa se potriveasca in cel de aro si asa presupun ca s-ar rezolva problemele. Nu?
Sau exista si alte solutii pentru capetele astea mai pacatoase? ::)
Multumesc
Stand or die.

Post Reply