Grup aro 10

Cutii de viteze si transfer, planetare, ambreiaje, diferentiale. Tipuri, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
lebadau
Nou venit
Nou venit

Grup aro 10

Post by lebadau »

Salut. Sunt nou aici, sper sa postez unde trebuie. De ceva vreme adun piese pentru constructia unui utilaj pe senile. Pentru propulsia acestuia am un motor Dacia 1310 TLX de 1400 cc cred, o cutie de viteze de Aro 10 in 4 trepte si o punte spate de Dacia 1307. Toate bune pana am descoperit faptul ca cutia se invarte invers fata de cea de pe Dacia. Sunt interesat daca este posibil sa montez si cu ce modificari un grup conic de aro 10 in puntea de papuc, sau alt grup cu sens corespunzator. Grup conic de aro se mai gaseste? E ventual o punte completa. Utilajul va avea directia prin frane independente stanga dreapta, deci pentru puntea care o voi folosi trebuie sa gasesc usor piese noi din sistem. Are cineva un grup demontat pentru fotografii, cote, eventual de vanzare? Ce alte punti ar mai fi cu acelasi sens?

razvy
Membru legendar
Membru legendar

Re: Grup aro 10

Post by razvy »

Sincer ceea ce vrei tu sa faci nu se preteaza puntea de daro 10 , adica nu vor rezista planetarele , pt proiect poti monta cu succes o punte de aro 24 pe cutia de aro 10 , si cel mai bun raport ar fi 7/36
lebadau
Nou venit
Nou venit

Post by lebadau »

Multumesc razvy pentru raspunsul promt. Ar fi trebuit sa precizez ca pinioanele care vor antrena senilele vor fi mai mici in diametru decat janta fara cauciuc. Astfel cred ca se reduce solicitarea planetarelor la torsiune si obtin raport de transmisie mai potrivit. Cred ca e buna ideea cu puntea de Aro 24, sa vad pe unde o gasesc.
23cvl
Membru de elita
Membru de elita

Post by 23cvl »

Satelitii la 24 sunt slabi iar pentru senile toata aderenta e doar in punte mai exact in grup, cand franezi o parte pentru a vira,satelitii vor fi solicitati, ma indoiesc sa reziste satelitii fiind foarte slabi mai ales astia mai noi. O punte imi ramane mie dar dupa ce o demontez de pe masina, acum depinde de transport, bine ar fi sa o gasesti pe aproape.
Forum Aro Club Romania !

lebadau
Nou venit
Nou venit

Post by lebadau »

Recunoaste cineva fierul? Cred ca sensul de rotatie e potrivit, am desfacut capacul grupului si am descoperit ca axul care tine satelitii are joc in carcasa, gaura este ovalizata. Dantura este buna. Pinionul de atac are joc radial mare, semeringul praf. Lipsesc fiarele pe care calca tamburii de frana, nu stiu cum se numesc :). Oare pot folosi piese din puntea Dacia pentru frane? Are cineva piesa pe care se monteaza satelitii si coroana? Se potrivesc de Dacia?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
lebadau
Nou venit
Nou venit

Post by lebadau »

Am rezolvat-o. Am gasit la fier vechi o punte de Mercedes T1 cred, cu sensul de rotatie cautat de mine. Am demontat capacul grupului si am ramas surprins de calitatea pieselor de acolo. Multumesc pentru raspunsuri.
23cvl
Membru de elita
Membru de elita

Post by 23cvl »

O sa te tina mult mai mult decat una de aro cu piese noi crede-ma, ai facut o alegere buna!
Forum Aro Club Romania !

Post Reply