IMAGINI ARO

Dedicat Automobilului ROmanesc

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
timirom
Incepator
Incepator

Re: IMAGINI ARO

Post by timirom »

George wrote:jantele sunt de renault. si cam asa cred ca e toata masina, chiar daca scrie "aro" pe ea.
Am auzit povestindu-se de masina aia, Dacia Papuc pe sasiu de ARO. Un prieten de-al meu a facut o aplicatie la Cimpulung Muscel in '88 si a vazut asa ceva. Mi-a mai spus ca aveau fel de fel de prototipuri ciudate care se invirteau prin curtea fabricii. Din pacate, nu s-au produs niciodata in serie. Despre Dacia cea neagra cu un geam ciudat in spate si roti mici pe puntea din spate, imi amintesc ca au aparut dupa '89. Erau speciale pentru pompe funebre. Si ca sa nu alerge lumea dupa masina (cum se mergea pe-atunci dupa mort, pe strazi) i-au pus roti mai mici.
Somnul ratiunii naste monstri. Goya

George
Administrator
Administrator

Post by George »

timirom, n-are roti mai mici...pur si simplu este aripa mancata de rugina si e distanta mai mare pana la roata.
iar prima nu e papuc, ci e tot un break din ala ca cel kaki (negru cum ii zici tu), insa e taiata din spatele scaunelor fata. si nu e pe niciun sasiu de aro. sunt roti de renault 12, originale, frantuzesti, pe 13".
ARO CLUB ROMANIA
timirom
Incepator
Incepator

Post by timirom »

George wrote:timirom, n-are roti mai mici...pur si simplu este aripa mancata de rugina si e distanta mai mare pana la roata.
iar prima nu e papuc, ci e tot un break din ala ca cel kaki (negru cum ii zici tu), insa e taiata din spatele scaunelor fata. si nu e pe niciun sasiu de aro. sunt roti de renault 12, originale, frantuzesti, pe 13".
Ai dreptate, desigur. Merci ca m-ai atentionat! Abia acum mi-am dat seama ca sint masini break cu doar doua portiere. Asa ceva n-am vazut nici in Romania, nici in Turcia (unde s-a mai facut R12 in licenta). Dar Dacia papuc pe sasiu de ARO a existat, prietenul mi-a relatat de el in '89. A vazut masina aia des, aplicatia la care a participat s-a facut direct in curtea ARO Cimpulung si a durat cam doua luni, cu pregatiri cu tot.
timirom
Incepator
Incepator

Post by timirom »

Iata ce am gasit pe pagina "http://www.automobileromanesti.ro/Aro/Aro_Prototipuri/". Deci totusi s-au produs in Romania Aro-uri cu caroserie de Dacia Break.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Dacia "Papuc" din Franta, cu embleme ARO nu are nimic în comun cu ARO. Pe masina scrie clar "Garage du 4x4 ARO". Nenea fiind un Dealer ARO din Franta. Am stiut si numele lui cândva. Masina este derivata din Renault 12 Fourgon, sau Renault 12 Societé, care s-a fabricat în Franta cu 2 usi, ca furgoneta, cum zice si numele. Au fost si versiuni fara geamuri.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
timirom
Incepator
Incepator

Post by timirom »

Werner, cind iti aduci aminte numele domnului cu Garage du 4x4 Aro, il putem intreba daca masinuta aia avea sau n-avea ceva de Aro in ea. Oricum, parerea mea e ca arata bine, pacat ca nu s-a produs in serie. Papuc 4x4 s-a produs totusi mai tirziu in Ro, dar arata mult mai ...cuminte decit cel de la "Garage du...". Mai pun o poza cu Aro 12, de pe pagina "automobileromanesti.ro"
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

timirom wrote:Werner, cind iti aduci aminte numele domnului cu Garage du 4x4 Aro, il putem intreba daca masinuta aia avea sau n-avea ceva de Aro in ea. Oricum, parerea mea e ca arata bine, pacat ca nu s-a produs in serie. Papuc 4x4 s-a produs totusi mai tirziu in Ro, dar arata mult mai ...cuminte decit cel de la "Garage du...". Mai pun o poza cu Aro 12, de pe pagina "automobileromanesti.ro"
da, dar "papucul" 4x4 care s-au produs mai tarziu nu au nici o legatura cu ARO acestea fiind concepute si construite de DACIA pe cand la break-ul de mai sus doar caroseria provine de la DACIA conceptia si productia fiind realizata de ARO cu mecanica ARO.

p.s. toate imaginile cu ARO 12 (break-ul 4x4)sunt si aici pe forum.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

:)

aro cu numar de primarie. (parca nu era legal)
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

CROSS LANDER

din cate stiam modelul de bara de pe cel rosu nu se folosea la tipul ala de masca (sau nu au mai gasit alta prin curte pe la campulung ;D )
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

246 ceh
mihai aro
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mihai aro »

Ala rosu apartine de pompieri din Cisnadie (Sibiu) si este folosit pe raza localitatii, ma rog se mai catara cu el si pe dealuri sa ajute la diferite competitii off sau mai putin off da acolo nu-l cauta nimeni de acte, si daca este al primariei pot sa le mai si faca cum vor ei
Cristian1
Membru de elita
Membru de elita

Post by Cristian1 »

Un zecar de rally
Image
Image
Image
Image
NO LIMITS, NO RULES, NO ROADS
Cristian1
Membru de elita
Membru de elita

Post by Cristian1 »

costy84 wrote:de asta stie cineva ceva? caroseria pare derivata din cea de break (aro 12) dar pe forum nu specifica nimic.
Cam asta ar fi raspunsul...doar ca e pe franceza...
Pendant que j'y pense, je fais un petit aparté pour parler d'une version, je devrais dire d'une interprétation, de la R12 pick-up. Il s'agissait à l'époque de représenter le modèle de l'usine Aro Dacia qui devait être importé en France. Là, c'est un break Sinpar qui a fait un tonneau et qui a été transformé en pick-up.
Image
Cristian1
Membru de elita
Membru de elita

Post by Cristian1 »

Un 243 francez
Image
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Auto Test Nr.39 Noiembrie 1998

Post Reply