un alt razboi in alta parte ?dragospetres wrote:-si daca americanii incheie razboiul in Afganistan,ce va urma dupa?
ROMAN/DAC
-
costy84
- Moderator

Re: ROMAN de acum
-
dragospetres
- Membru legendar

-lasand gluma de o parte,ptr. ROMAN cel mai bun contract ar fi cu armata romana ptr. reinnoirea parcului auto.Pun o problema tot de design:35 de ani armata a defilat cu binecunoscuta cabina militara. Urmatorii 35 tot cu?Parca ar merita sa mai schimbam look.
-despre noile camioane ale armatei bulgare am mai postat,dar am gasit unele format mult mai mare:
http://pan.bg/view_article-4-5054-Novi- ... armiq.html
-despre noile camioane ale armatei bulgare am mai postat,dar am gasit unele format mult mai mare:
- sefumic
- Membru

Magnum bine ai revenit !MagnuM wrote:sefumic wrote:Ce anume din cabina asta iti spune F8 ?
Toată! "Faţa" cabinei e modificată doar prin aplicarea unor panouri din fibră, pe eterna structură a cabinei MAN F8 - SAVIEM SM! Aceiaşi Mărie, cu altă pălărie!
O cabină nouă, înseamnă o trecere similara cu cea de la IVECO TurboStar, la IVECO EuroStar; Mercedes-Benz SK, la Mercedes*Benz Actros; MAN F2000, la MAN TG; Scania serie 3, la Scania serie 4, Renault R, la Renault Magnum; Renault G, la Renault Premium şi exemplele pot continua!
Dar atat timp cât toate modificarile se fac pe aceiaşi structură de bază, nu putem vorbi de o cabină nouă!
Nu vreau sa ma cert cu tine (pentru ca tu ai fost sursa mea de inspiratie pentru a participa activ si aici pe forum si pe un alt forum unde mai postam cu ceva vreme in urma )
Cu o chestie sunt de acord : parbrizul si rama de la usi (probabil ca cel ce a proiectat cabina nu a gasit o solutie tehnologica pentru a le modifica). Oricum la nivel de productie ele se potrivesc (ma refer la parbriz aici) si la cabinele cu fata noua si la cele clasice deci sa mers pe ceva sigur.
Acum am aprins fitilul ... astept explozia :d
Flo ai dreptate cu cabina dubla, am spus si noi...da sunt minti luminate care decid nu noi astia micii.
-
costy84
- Moderator

Ca tot ati deschis discutia despre armata romana si mercedesurile bulgare, in 2008 daca imi aduc bine aminte scria in Observatorul Militar ca armata se pregateste sa faca licitatie pentru schimbarea parcului auto in special autocamioanele si autobuzele . Toti de la parcurile auto stiau atunci de la unii si altii de mai sus ca armata va achizitiona mercedesuri in locul DAC-urilor si ROCAR-urilor , intre timp din cate am auzit s-a inscris si roman la licitatie si pentru ca acestia se incadrau in caietul de sarcini si aveau oferta cea mai ieftina ar fi castigat asa ca licitatia nu sa mai tinut si a venit criza. Pe la inceputul anului citeam tot in Observatorul Militar ca actualul ministru al apararii ar fi semnat cu o firma germana caruia nu i-se specifica numele un contract de modernizare al camioanelor din dotarea armatei. In concluzie cred ca ROMAN ar trebui sa isi ia gandul de la o comanda mare din partea armatei romane .( sau poate se inscrie PATRONUL in UNPR si da lovituradragospetres wrote:-lasand gluma de o parte,ptr. ROMAN cel mai bun contract ar fi cu armata romana ptr. reinnoirea parcului auto.Pun o problema tot de design:35 de ani armata a defilat cu binecunoscuta cabina militara. Urmatorii 35 tot cu?Parca ar merita sa mai schimbam look.
- sefumic
- Membru

Licitatiile s-au tinut : la autobuze a castigat Roman, Dyperty, Mercedes iar la camioane am inteles ca au fost contestatii peste contestatii. Saptamana asta a fost o delegatie mare de la ei (i-am vazut ca au iesit in curte sa vad doua modele ...).Firma respectiva este MAN ...costy84 wrote:Ca tot ati deschis discutia despre armata romana si mercedesurile bulgare, in 2008 daca imi aduc bine aminte scria in Observatorul Militar ca armata se pregateste sa faca licitatie pentru schimbarea parcului auto in special autocamioanele si autobuzele . Toti de la parcurile auto stiau atunci de la unii si altii de mai sus ca armata va achizitiona mercedesuri in locul DAC-urilor si ROCAR-urilor , intre timp din cate am auzit s-a inscris si roman la licitatie si pentru ca acestia se incadrau in caietul de sarcini si aveau oferta cea mai ieftina ar fi castigat asa ca licitatia nu sa mai tinut si a venit criza. Pe la inceputul anului citeam tot in Observatorul Militar ca actualul ministru al apararii ar fi semnat cu o firma germana caruia nu i-se specifica numele un contract de modernizare al camioanelor din dotarea armatei. In concluzie cred ca ROMAN ar trebui sa isi ia gandul de la o comanda mare din partea armatei romane .( sau poate se inscrie PATRONUL in UNPR si da lovituradragospetres wrote:-lasand gluma de o parte,ptr. ROMAN cel mai bun contract ar fi cu armata romana ptr. reinnoirea parcului auto.Pun o problema tot de design:35 de ani armata a defilat cu binecunoscuta cabina militara. Urmatorii 35 tot cu?Parca ar merita sa mai schimbam look.
http://pan.bg/view_article-4-5054-Novi- ... armiq.html![]()
![]()
)
De patron... no comment (nu stiu daca il vrea cineva pe langa el
-
dragospetres
- Membru legendar

-dupa mine si cabina militara MAN este cam "ofilita'' cu toate modernizarile :are si ea vreo 32 anisori de cand a intrat in dotarea Bundeswehrului.
-
costy84
- Moderator

Nu este vorba despre aceeasi licitatie, cele care s-au tinut ulterior au fost pentru loturi foarte mici 10-20 de bucati care sa asigure nevoile urgente cum sunt camioanele pentru alimentarea elicopterelor autobasculante si autobuze pentru protocol, aceea licitatie din 2008 trebuia sa inlocuiasca tot parcul auto astea care s-au tinut dupa fiind frimituri.
-
NNnicusor
- Membru de elita

Eu unul sunt de parere ca actualele cabine - cea militara si cea civila civila derivata din F8 - sunt adecvate pentru domeniul de activitate actual al produselor noi ( armata , costructii , industrie extractiva ) , unde aspectul (moda mai bine-zis ) conteaza mai putin - si asta in toata lumea.Doar sa le faca de calitate . Vizibilitate buna au , la fel ca si celelalte realizate in alte parti. In plus , la tara saraca ( saracita ) in care sunt exploatate , mai mult valoreaza sa poti folosi componente de la o cabina veche pentru reparatii in caz de accident ( macar parbrizul sa ramana ).
-
costy84
- Moderator

flo wrote:Sefumic, cabina portocalie pe care ai supus-o atentiei pastreaza ceva din structura vechii F8?
Cum este montat parbrizul?
Multumesc.
Oricum nu inteleg cum s-a ajuns la monstruozitatea aia de cabina pentru autospecialele pompierilor. Se vede din avion ca este o carpeala. Cabina este prea cocotata si pasajul rotii a devenit o cavitate groteasca. Imi pare rau, dar nu arata deloc bine. Plus ca este infernal de grea. Dennis le aface din aluminiu, oferind astfel si protectie la coroziune.
Daca aia vi se pare carpeala ce parere aveti despre primele doua camioane de mai jos la nivelul pasajului rotilor ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
costy84
- Moderator

Imi poate spune si mie cineva de ce aproape totii fostii soferi de " basculanta" in loc de roman spun ca au condus raba
( chiar in multe anunturi de vanzare sunt numite tot raba.)
P.S Scuze de dezinformarea de mai devreme ,doar site-ul dilerului din bulgaria a disparut nu si cel din africa
P.S Scuze de dezinformarea de mai devreme ,doar site-ul dilerului din bulgaria a disparut nu si cel din africa
- flo
- Membru legendar

Vad aceeasi cabina doar ca-i cocotata.costy84 wrote:flo wrote:Sefumic, cabina portocalie pe care ai supus-o atentiei pastreaza ceva din structura vechii F8?
Cum este montat parbrizul?
Multumesc.
Oricum nu inteleg cum s-a ajuns la monstruozitatea aia de cabina pentru autospecialele pompierilor. Se vede din avion ca este o carpeala. Cabina este prea cocotata si pasajul rotii a devenit o cavitate groteasca. Imi pare rau, dar nu arata deloc bine. Plus ca este infernal de grea. Dennis le aface din aluminiu, oferind astfel si protectie la coroziune.
Daca aia vi se pare carpeala ce parere aveti despre primele doua camioane de mai jos la nivelul pasajului rotilor ?
- flo
- Membru legendar

Se refera la motorizare evident.costy84 wrote:Imi poate spune si mie cineva de ce aproape totii fostii soferi de " basculanta" in loc de roman spun ca au condus raba( chiar in multe anunturi de vanzare sunt numite tot raba.)
-
costy84
- Moderator

Eu aici vad o improvizatie, au folosit cabina veche model anii 90 caruia i-au pus masca ,bara si aripile de la ultimul model de cabina care nu mai are acel decupaj pentru pasajul rotilor asa ca decupajul l-au umplut cu plastic. Dupa parerea mea decat sa fi facut astfel de improvizatii mai bine echipau cabina asa cum era gandita inainte si gata ,dar de pare ca si ROMAN foloseste strategia DACIA cand au trecut la "zambetul lui iliescu" prima data cu farurile ,masca si capota iar dupa vreo 6 luni au inceput sa monteze si noua bara rotunjita.
Si asa reuseste ROMAN sa evidentieze ca se bazeaza tot pe cabina F8.
Motorul de 215 cp de la ROMAN era luat de la M.A.N sau de la RABA ?
Si asa reuseste ROMAN sa evidentieze ca se bazeaza tot pe cabina F8.
Motorul de 215 cp de la ROMAN era luat de la M.A.N sau de la RABA ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- flo
- Membru legendar

De la MAN. A scris istoria achiziiei licentei f. frumos Magnum. Ungurii tot de acolo au cumparat.
- sefumic
- Membru

Nu e disparut. Cica ar fi intrat in renovare .Si dupa ce il termina pe ala il aduc la zi si pe asta din Romania.costy84 wrote: