ROMAN/DAC

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
eurocopter
Incepator
Incepator

Re: ROMAN de acum

Post by eurocopter »

Autospeciala pompieri ROMAN model nou in Cluj-Napoca. Poate sefumic are ceva detalii legate de ea. Se pare ca s-a produs un numar considerabil de asemenea masini. Le-am vazut prin MM, CJ si B.

Image

sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

AB 24.430 DF .Motor EURO 5, 430 CP, transmisie manuala iar ca si dotari mai ...interesante calculator de bord (si afisaj digital al vitezometrului). Despre suprastructura nu stiu multe, decat ...ca nu prea are cu ce se lauda. O sa revin cu informatii. Pun si o poza primita :)
Adevarat ca sau produs mai multe dar numarul lor nu a fost extraordinar de mare (cred ca vre-o 12 -16 ceva de genu asta' )
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
eurocopter
Incepator
Incepator

Post by eurocopter »

Toate s-au produs in 2010-2011?

Despre basculante si betoniere ce stii? S-au livrat ceva anul asta?
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

eurocopter wrote:Toate s-au produs in 2010-2011?

Despre basculante si betoniere ce stii? S-au livrat ceva anul asta?
Da .Toate produse anul acesta. Special de astea doua categorii nu stiu pentru ca de la Brasov au plecat mai mult autosasiuri. Betoniere...nu am auzit . Poate, decat de pe stoc. Basculantele am inteles ca de pe luna viitoare... :)
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

Si trei poze proaspete(pentru mine si sper ca si pentru voi) ;D . Poate si astea isi vor lua zborul pentru ca ,la o cautare scurta pe google, am gasit 95 % din pozele pe care le-am postat aici...si pe alte site-uri (si nu sunt putine :o )
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

sefumic wrote:Si trei poze proaspete(pentru mine si sper ca si pentru voi) ;D . Poate si astea isi vor lua zborul pentru ca ,la o cautare scurta pe google, am gasit 95 % din pozele pe care le-am postat aici...si pe alte site-uri (si nu sunt putine :o )
in concluzie esti o COMOARA pentru site-urile romanesti.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

:)
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

costy84 wrote:
sefumic wrote:Si trei poze proaspete(pentru mine si sper ca si pentru voi) ;D . Poate si astea isi vor lua zborul pentru ca ,la o cautare scurta pe google, am gasit 95 % din pozele pe care le-am postat aici...si pe alte site-uri (si nu sunt putine :o )
in concluzie esti o COMOARA pentru site-urile romanesti.
da da :D .... pacat ca unii si le insusesc ca fiind ale lor :(
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Stai linistit. Patesc la fel cu poze de autospeciale de pompieri. Nu sunt adeptul tinerii la sertar. Imaginea, ca si orice bun cultural trebuie sa circule ca sa-si indeplineasca menirea. Da' spune frate de unde ai luat-o.
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

flo wrote:Stai linistit. Patesc la fel cu poze de autospeciale de pompieri. Nu sunt adeptul tinerii la sertar. Imaginea, ca si orice bun cultural trebuie sa circule ca sa-si indeplineasca menirea. Da' spune frate de unde ai luat-o.
CORECT ! ;)
BRobert
Junior
Junior

Post by BRobert »

De ce s-a renuntat numai dupa aproximativ un an la designul cabinei din 2005, cum e si betoniera 8x4 postata de Sefumic ? Stiu ca seamana foarte mult cu designul cabinelor Scania la partea frontala mai ales masca/grila radiatorului. Am vazut foarte putine camioane cu astfel de cabine, cateva la Petrom, Prescon si am vazut o basculanta in judetul Covasna.
Cabina care e produsa acum a aparut daca nu ma insel prin 2006 si seamana un pic la partea frontala cu designul cabinelor Renault Premium.
O alta schimbare s-a produs prin 2008 cand s-a schimbat bara de protectie cu un alt design mai simplu si mai drept, aripile din plastic de sub cabina au primit o alta forma si ele, s-a schimbat intre timp furnizorul de componente s-au nu era buna calitatea materialelor?
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

Cabina aceea intradevar ca semana foarte mult cu cea de la Scania. Am inteles ca tocmai acesta este si motivul principal pentru care s-a renuntat la ea si la colaborarea cu designerul care o facuse (pentru ca atunci a fost un designer). Asta care este acum am inteles ca este tot de un designer, proiectata. Bara de protectie si scarile s-au modificat din cosiderente tehnice.Asa stiu eu. :D
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-nu mi se pare ca designul cabinei,sa zicem 2006,este un mare pas inainte.,din contra.Iar ambele,nu reusesc sa se desparta de amprenta batranei F8.
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

Ce anume din cabina asta iti spune F8 ?

Post Reply