Modelle/machete/jucarii ARO sau TV

Despre modelele construite,variante,motorizari,locuri in care s-au construit

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
paul
Membru legendar
Membru legendar

Re: Modelle/machete/jucarii ARO sau TV

Post by paul »

dsc9472copy %28Large%29 (1).jpg
Macheta Aro 240 de la DeAGOSTINI.....si totusi de ce au preferat modelul 240 celui 244,care e totusi cel mai complet si reusit ca design,din seria Aro 24........parerea mea e ca pt. fabricatia machetei au apelat la planurile de la......Portaro,pt.ca planuri cu proportii corecte de provenientza romaneasca de la Aro 244 nu prea mai sunt de gasit.....si asa am ratat sa avem o macheta cu o masina de legenda si in acelasi timp reusita ca design....

P.S. Totusi modelul 244,a fost mai numeros decat 240......si mai "de legenda" pt. ca in perioada comunista,deci pana in 1990,daca puteai intra in posesia unui Aro 24 ,destul de greu,ca persoana particulara,nu aveai de ales.....decat modelul Aro 244!....iar aceasta colectie de masini "de legenda" se axeaza tocmai pe modelele din tarile foste comuniste,pe care le puteau detzine in special cetatzenii,nu autoritatzile... %%- good luck
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by paul on 02 Oct 2011, 16:14, edited 2 times in total.
UBI BENE IBI PATRIA

Piniuli
Incepator
Incepator

Post by Piniuli »

ai putintica rabdare stimabile, ca abia a inceput colectia :) > Iar machetele in ziua de azi se pot face si dupa alte surse decat planuri. Chiar dupa un model real.
paul
Membru legendar
Membru legendar

Post by paul »

Am rabdare......insa am vazut zic eu cam toata colectia de la prezentarea DeAGOSTINI.......iar Aro 240 era sinurul model din gama....nici un alt model de Aro nu mai urma a fi fabricat,pt.colectia de machete "de lagenda"....

p.s. Din pacate am observat ca machetele facute dupa masuratorile facute la propriu, ale modelelor reale......au usoare disproportii,fata de modelul real.......cel mai bine se lucreaza dupa planurile originale.....chiar si la machete!
Portaro Prototypes.JPG
Planuri Portaro....din gama 24,portughezii,au fabricat doar modelul 240........comparati corectitudinea desenelor portugheze,cu cele de pe la noi sau de pe la diverse reviste straine,acestea din urma par a fi caricaturale........culmea e ca cei de la Portaro tot de la Uzinele Aro le-au obtzinut.....insa ei le-au pastrat,pe cand la noi,din pacate nu se stie pe unde mai sunt.....
aro240.jpg
aro244.jpg
Cam ce desene de modele Aro 24,sunt de gasit pe la noi....disproportiile sunt evidente.... :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
UBI BENE IBI PATRIA
YoKoMy
Membru legendar
Membru legendar

Post by YoKoMy »

costy84 wrote::) masini de legenda
De unde ai ARO-ul 240 cu paintjob-ul ACR ?
Image

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Da, e super treaba! Numai ca masina albastra nu este Dacia 1300, este Renault 12. Ar trebui revopsita o Dacie adevarata din colectia care apare acuma.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

YoKoMy wrote:
De unde ai ARO-ul 240 cu paintjob-ul ACR ?
scuze, greseala mea ca am uitat sa precizez sursa.
http://miniauto.ro/forum/index.php?topic=15228.0
paul
Membru legendar
Membru legendar

Post by paul »

aro244(1).jpg
Cu acest mdel "de legenda" ar fi trebuit sa ne incante DeAgostini,un 244,din primele serii,la fel cum a facut cu Dacia 1300....poate vor mai fi oferte si de la alti producatori... %%- good luck
UBI BENE IBI PATRIA
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

:)
paul
Membru legendar
Membru legendar

Post by paul »

Destul de reusit aceasta macheta de "243" de politie....nu zic ca nu s-a straduit.....dar totusi se vad usoarele disproportii,fata de masina reala....cum am mai spus,depinde de corectitudinea planurilor dupa care se lucreaza..... %%- good luck
ARO 243 POLITIA.jpg
Masina reala......
aro1.JPG
aro.JPG
Pacat ca nu a avut planuri de calitate....pare usor caricatura de Aro 243....
UBI BENE IBI PATRIA
George
Administrator
Administrator

Post by George »

domnu' paul, da' te grabesti ca fata mare... ai rabdare, cum ti-a zis colegu', ca poate stie el ceva. mergi la chiosc si mai intreaba cand apar numere noi. ;D
cat despre alegerea lui 240...poate si pentru ca este primul model aparut in seria 24?! :-??
ARO CLUB ROMANIA
YoKoMy
Membru legendar
Membru legendar

Post by YoKoMy »

Aro 240 - azi a aparut revista la noi in Resita
Al patrulea numar o sa fie cu Volga iar al cincelea cu Dacia 1100 ;D
Image
paul
Membru legendar
Membru legendar

Post by paul »

Piniuli wrote:ai putintica rabdare stimabile, ca abia a inceput colectia :) > Iar machetele in ziua de azi se pot face si dupa alte surse decat planuri. Chiar dupa un model real.
George wrote:domnu' paul, da' te grabesti ca fata mare... ai rabdare, cum ti-a zis colegu', ca poate stie el ceva. mergi la chiosc si mai intreaba cand apar numere noi. ;D
cat despre alegerea lui 240...poate si pentru ca este primul model aparut in seria 24?! :-??

O.K..poate m-am grabit........deja am vazut si Dacia 1100,care initial in pozele de prezentare,nu figura
in colectia "de legenda" ....DeAgostini......poate daca mai apare inca un model de Dacia.......ar mai putea apare si inca un model de Aro 24x,desi ma cam indoiesc.....poate un model de Aro 10,cel mai probabil.....

Intradevar,modelul 240,a fost primul.....insa legenda a facuto totusi 244........am mai spus de ce..... si ca sa fiu "rautacios" ;D ,pana la capat,sunt usor dezamagit si de revista de prezentare........nici o poza de arhiva cu un 240,din primele exemplare,cu masca veche si cu farurile dreptunghiulare,asa cum e macheta,iar la prezentarea tehnica,culmea, apare acel plan-caricatura de Aro 240.......si nici textul nu face o prezentare prea stralucita,nu mai vorbim,de designul cu liniile lui stilistice,e prezentat ca o realizare pur romaneasca,unde iar nu sunt de acord......am mai aratat asta pe alt topic....."Designu' eterna poveste"... %%- good luck

p.s. Chiar si denumirea de Aro 24,in revista,se explica ca fiind de la de capacitatea cilindrica a motorului L25,2495 cm3....si nu de la dimensiunea ampatamentului....2350mm,rotunjit,2400mm.......inclin sa cred ca totusi cifrele au fost alese de la ampatament la Aro,un argument ar fi ca in acea epoca,un mare producator auto cum era Land R.,punea denumirile in cifre tot dupa dimensiunile ampatamentului .....ex: L.R.88 sau L.R.109..... :)

img8501pz.jpg
La astfel de poze ma asteptam in revista sa apara....
kfz aro 240.jpg
%24%28KGrHqZ%2C%21g4E45V%292wBEBOUVYob-2%21~~48_1.jpg
UBI BENE IBI PATRIA
George
Administrator
Administrator

Post by George »

ca sa apara astfel de poze, ma gandesc eu ca trebuie sa existe si o masina precum cea din pozele matale, intr-o stare in care se poate poza. pentru ca e nevoie de poze cu drepturi de autor...ma gandesc. asta ar fi una.
a doua, eu cred ca e bine ca apare oricum, chiar daca mai sunt mici scapari. nu cred ca era mai bine sa nu apara deloc. ceea ce se incearca este o initiativa laudabila, pentru ca readuce in atentia publicului masini care au facut istorie si care au fost date uitarii pentru ca nu exista o cultura automobilistica la noi in tara. publicatiile de genul "masini de legenda" nu fac altceva decat sa culturalizeze putin publicul, mai ales cel tanar.
cat despre "planul caricatura", e o rautate gratuita. nu e nicio caricatura in acea schita; este o schita tehnica ce apare in orice prospect de prezentare al oricarei masini, chiar si in zilele noastre. de ce e tot cu 240? poate pentru ca intregul numar este destinat modelului 240?! in caz ca ti-a scapat, se vorbeste doar de ARO 240, si nu de ARO in general. sunt numere dedicate fiecarui model, nu fiecarei marci. vezi Dacia 1300 si 1100.
despre prezentarea modelului ca o realizare pur romaneasca, asta chiar asa si este, fie ca iti place sau nu. ca cei ce au realizat desenul masinii s-or mai fi uitat si ei peste gard sa vada ce se mai produce in lume, tocmai pentru ca de la partid "s-a luat decizia sa fie proiectat si construit unul nou, de conceptie romaneasca" (citat din revista, cu referire la autoturismele ce se produceau la acea data in tara), asta nu e niciun secret pentru nimeni. nu cred ca trebuia sa se inventeze din nou apa calda, sau roata, in cazul de fata, ca sa scoata o masina noua, de conceptie romaneasca.
hai sa admitem ca masina a fost un succes, a fost revolutionara la vremea ei, aducand inovatii si imbunatatind cu mult fata de competitori si tinuta de drum, confortul si performantele on/off road, si s-a impus pe multe piete unde concura direct cu cei de la care zici matale ca s-a inspirat. si sa ne bucuram ca mai da cineva doi bani pe imaginea masinii asteia. ca asa, carcoteala de dragul carcotelii...nu aduce nimic constructiv.
ARO CLUB ROMANIA
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Mai oameni buni haideti sa lasam carcotelile, marea realizare a acestei colectii este ca dupa 20 de ani au reaparut miniaturi dupa masini autohtone, ca mai sunt scapari in revista gen denumirea 24 vine de la motor nu de la ampatament cum ar fi corect, in revista apare imagini cu CJ 86 SEC care este o autospeciala nu un 240 de serie sau cu ARO 240 produs sub numele ACM in italia unde s-a produs numai aro 10 astea sunt mici scapari care probabil vor exista si in viitoarele reviste care se vor baza pe alte surse in afara de producator dar cel mai important asa cum spuneam mai sus este ca imaginea masinilor romanesti supravietuieste si prin aceste machete.

P.S - domn' George daca stiti ceva despre ce mai apare din gama Aro in colectie soptiti-ne si noua nu ne lasati cu sufletul la gura ca oricum Piniuli care stie mult mai multe despre aceasta colectie se face ca ploua.( nu cred sa nu apara macar ARO M 461)

Post Reply