Planuri de calatorie
Moderator: costy84
-
gusteru
- Membru

Re: Planuri de calatorie
daca te chibzuiesti nu iti trebuie prea multe fonduri si nici nu cred ca e de nefacut cu un aro. eu am fost cu un lr109 din 1971si 3pers. pe o luna ne-a dus precis 3050€, si asta fara sa ne zgircim. nu cred ca aro e asa de 2 lei sa nu reziste la o tura din asta, asa ca domnilor, nu ramine decit sa indrazniti.
- ama27
- Membru

- alex
- Membru legendar

orasele par mai civilizate decat mai la est sau mai la sud
ia sa mergeti in etiopia...
sau tanzania...o sa para lux marocul cred.
desertul arata super....aro experience days in maroc?
ia sa mergeti in etiopia...
desertul arata super....aro experience days in maroc?
happily mending an Aro 320 D127
- ama27
- Membru

Tot ne bate gandul sa ducem Aroaiele in Africa, dar sa vedem cum ne organizam financiar
- alex
- Membru legendar

aaaa
sa spuneti mai din timp...poate am cum sa vin si eu. cu aro
sa spuneti mai din timp...poate am cum sa vin si eu. cu aro
- ama27
- Membru

Ar fi interesant un convoi de Aroaie. Am vrea sa mergem Maroc si Mauritaia, dar oricum in cel mia fericit caz la anu pe la sfarsitul verii.
- tudop
- Membru de elita

Aia 3000€ pt deplasare sunt usor de planificat, dar ramine problema pregatirii Aroaielor, ca nu sunt chiar noi din fabrica sa pleci cu ele direct la drum
necesita diverse "investitii" pt un drum asa lung, deci se tot aduna...
- axxel4you
- Membru legendar

Adica . ce investitii? Ca poate uni le au deja pregatite
.
-
gusteru
- Membru

cum spuneam, tractorul meu are 38 de ani si nu cred ca-i cu mult superior calitativ decit aro.
care ati mai fost pe acolo cam stiti unde e durerea, drumurile de tabla ondulata. deci eu as verifica bineinteles racirea si apoi suspensia. fara bucsi de brate si rotule n-as pleca de acasa. in rest as lua toate suruburile la mina, seibi grover si locknuts ( sau cum le-o zice-n româna) sau si mai bine contrapiulite unde se poate. oricum dupa un timp totul va trancani, va bate si seva rupe/dessuruba dupa vreo doua saptamini indiferent de marca sau calitatea masinii daca nu sint verificate macar o data la 2 zile. eu am luat-o vara asta in islanda, totul a trancanit, portbagajul a plesnit in citeva locuri, amicul meu a rupt arcul pe spate ( nou , si nu cel mai ieftin de pe piata) conductele de frina au vibrat pina s-au rupt, si nu o data, etc.
dar totul e sa nu disperi, totul se repara/improvizeaza
cit despre perioada as zice mai-iunie cel tirziu sau cel mai devreme octombrie
care ati mai fost pe acolo cam stiti unde e durerea, drumurile de tabla ondulata. deci eu as verifica bineinteles racirea si apoi suspensia. fara bucsi de brate si rotule n-as pleca de acasa. in rest as lua toate suruburile la mina, seibi grover si locknuts ( sau cum le-o zice-n româna) sau si mai bine contrapiulite unde se poate. oricum dupa un timp totul va trancani, va bate si seva rupe/dessuruba dupa vreo doua saptamini indiferent de marca sau calitatea masinii daca nu sint verificate macar o data la 2 zile. eu am luat-o vara asta in islanda, totul a trancanit, portbagajul a plesnit in citeva locuri, amicul meu a rupt arcul pe spate ( nou , si nu cel mai ieftin de pe piata) conductele de frina au vibrat pina s-au rupt, si nu o data, etc.
dar totul e sa nu disperi, totul se repara/improvizeaza
cit despre perioada as zice mai-iunie cel tirziu sau cel mai devreme octombrie
- tudop
- Membru de elita

Hmm, incetu' cu incetu' realizez ca avem noi prea multe pretentii de la ciuvee
Evident ca am inceput o lista impresionanta de piese de carat cu noi, tre' sa avem grija sa nu exageram totusi
Cit despre perioada, prefer sa-mi fie cald decit sa ma ploua, as fi vrut septembrie chiar... dar vedem... Acum am fost la sf. lui sept. si deja la intrarea in provincia Ouarzazate ne-au intimpinat gramezi de gheata de la o furtuna cu grindina, si cum mergeam spre est, tot ajungeam in urma unor furtuni. Bine, probabil daca mergem in Mauritania si Sahara occidentala, o sa ne iasa caldura pe nas, dar noi acum nu am fost mai la sud de Merzouga, ca pina acolo e asfaltul bun (de fapt mai este, pina la Taouz) Au lucrat marocanii la reteaua de drumuri, deja putem spune ca Romania e sub Africa la autostrazi
Cit despre perioada, prefer sa-mi fie cald decit sa ma ploua, as fi vrut septembrie chiar... dar vedem... Acum am fost la sf. lui sept. si deja la intrarea in provincia Ouarzazate ne-au intimpinat gramezi de gheata de la o furtuna cu grindina, si cum mergeam spre est, tot ajungeam in urma unor furtuni. Bine, probabil daca mergem in Mauritania si Sahara occidentala, o sa ne iasa caldura pe nas, dar noi acum nu am fost mai la sud de Merzouga, ca pina acolo e asfaltul bun (de fapt mai este, pina la Taouz) Au lucrat marocanii la reteaua de drumuri, deja putem spune ca Romania e sub Africa la autostrazi
- Werner
- Aro Club Romania

Hmmm, îmi faceti pofta, baieti!
Nu am fost niciodata în Africa de Nord, nu stiu cum sunt drumurile, dar am fost de zeci de ori pe traseul Pforzheim-Câmpulung Muscel, sau Sighisoara, fara sa pregatesc ARO. Niciodata nu m-a lasat în drum cu vreo problema. Înafara de rabla care am dus-o la Pomârla, unde se înfunda conducta de motorina cu rugina din rezervor.
ARO din poza de jos, a fost de 2 ori în Africa, dupa povestirile vechiului proprietar. Odata a facut un tur la tarmul Africii si odata a trecut prin continent. Masina a fost coapta partial din cauza tablei de aluminiu. Când am desfacut masina, nu am gasit absolut nimica "preparat" special. Este un ARO simplu, cu motor Brasov, cu cutia si reductorul vechi, cu 2 manete.
ARO din poza de jos, a fost de 2 ori în Africa, dupa povestirile vechiului proprietar. Odata a facut un tur la tarmul Africii si odata a trecut prin continent. Masina a fost coapta partial din cauza tablei de aluminiu. Când am desfacut masina, nu am gasit absolut nimica "preparat" special. Este un ARO simplu, cu motor Brasov, cu cutia si reductorul vechi, cu 2 manete.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
gusteru
- Membru

in prima saptamina a lui iunie in 2004 intre zagora si foum zguid am avut 42 grade celsius la singura umbra care am gasit-o sub niste palmieri la bivuacul permanent de linga postul militar.
cit despre lista de piese, cred ca o revizie inainte de tura e de preferat unei tone de piese la care se adauga si timpul si banii pierduti cu reparatiile, sa nu mai spun ca statiul in masina e necesar pentru alte bagaje
cit despre lista de piese, cred ca o revizie inainte de tura e de preferat unei tone de piese la care se adauga si timpul si banii pierduti cu reparatiile, sa nu mai spun ca statiul in masina e necesar pentru alte bagaje
- alex
- Membru legendar

tudop, aia 3000 euro ce reprezinta?
bani pentru cate persoane cat timp si cate masini?
aveti o estimare pe costuri separate?
gen zile, kilometraj, mancare , miscellaneous?
bani pentru cate persoane cat timp si cate masini?
aveti o estimare pe costuri separate?
gen zile, kilometraj, mancare , miscellaneous?
- tudop
- Membru de elita

Aia 3000€ e o suma orientativa dedusa din experienta noastra si dupa cum se vede mai sus si a lui Guster. Noi am cheltuit putin peste 3000 in 3 sapt, dar am frecat multa menta prin Europa, mai multi Km, etc.. Ma refer la 3 oameni intr-o masina... a, si in plus am mai dat si vreo 130€ in Spania ca ne-au ridicat masina, lol.
Acum depinde, probabil daca stam mai mult, si sunt 2 oameni intro masina, tot pe la 3000 de echipaj iese, etc.. si oricum e bine sa mai ai si rezerve. De ex. cind am fost acum nu am gasit ferry mai ieftin de 150€ din tanger in tarifa, desi in anii trecuti lumea a trecut balta si cu 80€, asa ca banii se duc mai usor decit ai crede.
Calcule mai exacte a facut CraiovaDakar de pe Club4x4, detalii aici: http://www.race-to-bamako.com/excursiemaroc.html
Acum depinde, probabil daca stam mai mult, si sunt 2 oameni intro masina, tot pe la 3000 de echipaj iese, etc.. si oricum e bine sa mai ai si rezerve. De ex. cind am fost acum nu am gasit ferry mai ieftin de 150€ din tanger in tarifa, desi in anii trecuti lumea a trecut balta si cu 80€, asa ca banii se duc mai usor decit ai crede.
Calcule mai exacte a facut CraiovaDakar de pe Club4x4, detalii aici: http://www.race-to-bamako.com/excursiemaroc.html
- alex
- Membru legendar

vad la combustibil 900 euro.
sunt 8000km pe bucla?
3-4000 ar fi europa, apoi creste consumul?
21 zile 8000 km=380 km pe zi medie, adica un bucuresti deva/zi, doar ca banuiesc ca drumuile sunt mai proaste.
380 km la o medie de 50-60/h=6-7 ore zilnic in masina.
se aduna ceva oboseala, nu?
sunt 8000km pe bucla?
3-4000 ar fi europa, apoi creste consumul?
21 zile 8000 km=380 km pe zi medie, adica un bucuresti deva/zi, doar ca banuiesc ca drumuile sunt mai proaste.
380 km la o medie de 50-60/h=6-7 ore zilnic in masina.
se aduna ceva oboseala, nu?