ROMAN/DAC

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
flo
Membru legendar
Membru legendar

Re: ROMAN de acum

Post by flo »

(sefii de la pompieri au considerat ca Bucurestiu are mai multa experienta in asa ceva si nu se pot comanda autospeciale fabricate integral in Brasov) .
Exclus. Pompierii nu au si-au exprimat o astfel de preferinta. Ingineri de la Inspectoratul General au lucrat atat cu Roman cat si cu AVERSA la realizarea masinii. Toti se asteptau ca productia sa continue la Brasov. Decizia inexplicabila, de a ceda rezultatul muncii tale altcuiva, a apartinut altora.

sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

Comisia de la masa negocierilor a fost formata din foarte multi reprezentanti bine intentionati. Doar ca la final NIMIC nu sa mai concretizat in comenzi. Pozele cu unimogul romanesc ;D le am promise si nu , nu am uitat de ele.
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

DAC 8.130 HAE cu plug de zapada in Poiana Brasov (cel ALB), cel Portocaliu era special pregatit pentru prezentare catre clienti straini (accesorile erau facute in cadrul uzinei, posibiltatea de configurare fiind practic nelimitata). Cel portocaliu am inteles ca a si fost vandut in strainatate(cu tot cu accesorile din poze).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

Si eu am fost dezamagit de calitatea slaba a pozelor dar am promise si altele la rezolutie si calitate mai ridicata.Deocamdata sunt bune si astea. Vopseaua de pe cel Rosu este fluorescenta si fusese comandat de catre un aeroport din Romania deci el trebuie sa existe pe undeva (teoretic). Din nou: pluguri, furci ,etc. realizate in uzina
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-iti multumim tare mult;poti sa le trimiti si pe adresa de mail in formatul original?
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

desigur. Lasa-mi un msj cu adresa ta si ti le voi trimite (dar nu astazi pt ca tre sa plec acum ). Inca una primita tot cu astea de la o prezentare de mai de multtttt (sa nu zica nimeni ca femeile nu erau o forta in uzina Roman sau in industria grea din romania acelor vremuri :-j )
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Oare de ce nu a intrat DAC 8.130 HAE în fabricatia de serie? Ar fi fost o alternativa interesanta pentru cine nu îsi permite un Unimog!
badlion
Membru de elita
Membru de elita

Post by badlion »

???
MagnuM
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by MagnuM »

badlion wrote: ???

Dupa cunostintele mele, este un DAC 23250 DHAE. La baza, este un sasiu 6x6, DAC DFA, cu cabina retrasa, similara cu a modelului DAC HAE (difera capotajul), cabina derivata din modelul FIL; cabina ingusta, folosita la DAC-urile F/FA/FAE, cunoscute sub denumitea "Frumoasa Americana".
Chevrolet Suburban V2500 Silverado
Image
"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

Am vazut asa ceva in realitate.Hidoase ! Urate foc.
MagnuM
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by MagnuM »

autom wrote:Am vazut asa ceva in realitate.Hidoase ! Urate foc.

Intr-adevar; capotajul e disproportionat si nu are chiar cea mai reusita forma...
Chevrolet Suburban V2500 Silverado
Image
"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea
badlion
Membru de elita
Membru de elita

Post by badlion »

autom wrote:Am vazut asa ceva in realitate.Hidoase ! Urate foc.
Tot in realitate am vazut si eu ca poza este facuta de mine. Se pare ca cei "pacaliti" sa cumpere masinile astea au fost cei de la Petrom, motivul este probabil un motor mai puternic, probabil Caterpillar daca nu gresesc.
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

8.130 HAE era destul de scump datorita faptului ca se facea doar pe comanda (manual). Pentru a se putea cobor pretul trebuiau comenzi ferme ori 15 -20 masini livrate pe an ...
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

23.250 HAE este unul din exemplele de vitejie ale unor oameni care nu prea au nimic in comun cu postul pe care sunt angajati . La inceput capotajul sa potrivit si avea si un design cat de cat in conformitate cu restul masinii dar la un moment dat sa schimbat furnizorul capotajului si acesta sa modificat asa ca a iesit ce se vede. Petromul le-a luat asa pentru ca el nu cauta masini aratoase ci capabile sa lucreze in conditiile impuse de ei.
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

Acest vehicul nu este singurul exemplu de "asa nu" mai exista si altele care ori nu au avut timp destul de dezvoltare ori au fost livrate desi mai trebuiau puse la punct anumite detalii

Post Reply