ROMAN/DAC
- tarzy
- Membru legendar

Re: ROMAN de acum
cred ca o mega antena
-
dragospetres
- Membru legendar

-cunoaste cineva aceasta firma,chiar produce camioane si altele?,sau numai le remotorizeaza cu DEUTZ:
http://www.geda.ro/ro/am668t.php
- ydaniel
- Membru legendar

nu am auzit de ei.
dar MAT craiova colaborau cu deutz.
dar MAT craiova colaborau cu deutz.
- flo
- Membru legendar

Din cate am inteles produce doar tractoare. Se pare ca este continuatoare fostei (sau desprinsa din) IRA Campina.dragospetres wrote:-cunoaste cineva aceasta firma,chiar produce camioane si altele?,sau numai le remotorizeaza cu DEUTZ:
-
dragospetres
- Membru legendar

-din pagina de prezentare ,rezulta ca anumite produse-vehicule militare- sunt facute in colaborare,de pilda cu ROMARM--camioane militare stiam ca se fac numai la BRASOV !
- flo
- Membru legendar

Modernizarea se face in colaborare.
-
dragospetres
- Membru legendar

-o frumoasa pagina de istorie a uzinei.Mai stie cineva ce se mai intampla la Brasov?
http://1989.jurnalul.ro/stire-special/i ... 10604.html
http://1989.jurnalul.ro/stire-special/i ... 10604.html
- sefumic
- Membru

Asta e situatia ROMAN 2010
In uzina cam nasoala treaba . Banii pe noiembrie s-au dat in 22 decembrie (numai 40% din salar ), banii pe decembrie s-au dat in 16 feb (60 % din salar ) iar banii de pe ian s-au dat joi (60 % din salar ). Faceti si voi o socoteala ce inseamna sa te duci acasa cu 400 - 500 lei dupa o luna de munca. Unde am mai spus chestia asta mi sa zis ca am ceva cu Nicolae si nimeni nu ma crezut . Ei bine asta e adevarul !!! Comenzile (caci exista si acestea si nu sunt putine ) nu se pot onora pentru ca nu exista bani pentru piese . In acelasi timp o noua vila marca Nicolae rasare in Timisul de Jos si un nou Bmw seria 7 a aparut in garaj . Se stie ca nu vrea decat sa mulga doar banii din uzina dar nu se face nimic pentru a-l opri (in uzina isi mutasera sediile si : Lemexim, Pres Con, Prefa ca se le poata supraveghea mai bine "pastorul lor" ; ei bine NU produc nimic iar muncitorii sunt dati afara pe capete sau mai bine zis au fost ca nu mai e nimeni in afara de directori. Salariile lor, deloc mici, sunt platite din incasarile de la Roman iar cand muncitorii de aici il intreaba de salariile lor ce se aude , nu pot scrie aici ce raspunsuri galante se primesc de la Ciobanul ala ... DU-te' n p..a mea de c...t ce esti mars la munca nu la cersit. Ce voi imi da-ti bani EU VA DAU CAND VREA P..A MEA )
Ma credeti sau nu dar asta e situatia la ROMAN acum si v-o spune cineva care lucreaza acolo si are nefericita placere de a-l vedea aproape zilnic pe acel mare mincinos a carui nume nu il voi mai scrie !
Ma credeti sau nu dar asta e situatia la ROMAN acum si v-o spune cineva care lucreaza acolo si are nefericita placere de a-l vedea aproape zilnic pe acel mare mincinos a carui nume nu il voi mai scrie !
-
dragospetres
- Membru legendar

-ne pare bine ca avem printre noi un 'stegar' si imi pare sincer rau de problemele sociale pe care le intampina
tinerii.Daca poti sa ne ajuti cu niste poze din muzeul uzinei cu DAC 8.130 HAE-supranumit si Unimogul romanesc.
tinerii.Daca poti sa ne ajuti cu niste poze din muzeul uzinei cu DAC 8.130 HAE-supranumit si Unimogul romanesc.
- axxel4you
- Membru legendar

Poate nenea NIcolae si-a primit bani si ordinele sa falimenteze fabrica ca alta explicatie nu exista pentru ce se intampla la Roman.
-
dragospetres
- Membru legendar

-dupa datele APIA,anul tecut ROMAN a produs 188 autocamioane,deci ar veni cam unul la 2 zile.Deci Roman nu deranjeaza pe nimeni...
- Cotizo
- Membru Devotat

Unimogul romanesc:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- sefumic
- Membru

foarte mistho' poza . De unde o ai ? cat despre 8.130 HAE au existat mai mult exemplare dintr-e care unul a fost catre aeroportul Henri Coanda (vopsit rosu reflectorizant ) foarte reusit. Voi incerca sa obtin ceva poze cu acest exemplar. A mai ramas unu in uzina dar este stricat si pitit intr-o hala (sa scape de curtea de fiare vechi)
Cat despre Nicolae, el s-a suparat pe toti si pe portocalii si pe trandafiri pentru ca desi toti l-au ajutat sa ajunga acolo el a uitat ca mai trenuie sa si cotizeze la altii si uite asa de cand a ajuns aici tot baga bani in desaga lui personala. De cand a venit el am uitat ce inseamna salarii intregi (care oricum erau mici) si la timp. Si nu zic nimic de faptul ca se face rabat la calitate desi se pot scoate (si ocazional se scot) camioane de calitate SUPERIOARA .
Cele 188 de camioane au fost in mare parte pentru americani si astia chiar sunt multumiti de ele. Am mai citit si pe alte forumuri ca ei le cumpara si daca se strica le dau foc. Ei bine am discutat cu cineva care le urmareste pana la destinatie iar el mi-a zis ca DA este adevarat , daca se strica in misiune in desert pentru a nu fi capturate le dau foc dar asa ceva se intampla cu TOATE CAMIOANELE in aceasta situatie .Nu conteaza ca este ROMAN, DAF, MAN, IVECO, FREIGHTLINGHER s.a.m.d. Osa caut si ceva poze cu ceva camioane care au plecat in acele zone.
Cat despre Nicolae, el s-a suparat pe toti si pe portocalii si pe trandafiri pentru ca desi toti l-au ajutat sa ajunga acolo el a uitat ca mai trenuie sa si cotizeze la altii si uite asa de cand a ajuns aici tot baga bani in desaga lui personala. De cand a venit el am uitat ce inseamna salarii intregi (care oricum erau mici) si la timp. Si nu zic nimic de faptul ca se face rabat la calitate desi se pot scoate (si ocazional se scot) camioane de calitate SUPERIOARA .
Cele 188 de camioane au fost in mare parte pentru americani si astia chiar sunt multumiti de ele. Am mai citit si pe alte forumuri ca ei le cumpara si daca se strica le dau foc. Ei bine am discutat cu cineva care le urmareste pana la destinatie iar el mi-a zis ca DA este adevarat , daca se strica in misiune in desert pentru a nu fi capturate le dau foc dar asa ceva se intampla cu TOATE CAMIOANELE in aceasta situatie .Nu conteaza ca este ROMAN, DAF, MAN, IVECO, FREIGHTLINGHER s.a.m.d. Osa caut si ceva poze cu ceva camioane care au plecat in acele zone.
- gortu
- Membru de elita

Un filmulet cu ROMAN...........http://www.youtube.com/watch?v=jsGSv-1R ... re=related
- George
- Administrator

Ioan Niculaie pierde Roman Brasov
Lovitură dură pentru miliardarul braşovean Ioan Neculaie: printr-o decizie pronunţată miercuri de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, acesta a rămas fără parcul industrial Roman Braşov, înfiinţat de Guvernul Năstase la finele lui 2003 şi pe care afaceristul îl avea din primăvara lui 2004. Mai exact, la fel ca şi colegii lor de la Curtea de Apel Alba, judecătorii instanţei supreme au respins recursul declarat de Neculaie împotriva sentinţei din 2007 a Tribunalului Alba, Secţia comercială şi contencios administrativ, prin care miliardarul îşi pierdea calitatea de acţionar majoritar, cu 80% din capitalul social, al SC Pro Roman SA, firma de administrare a parcului industrial Roman Braşov.
Remember: dedesubturile unei privatizări "de succes"
Conform normativelor legale emise de fostul Executiv pesedist pentru privatizarea SC Roman SA Braşov ca parc industrial - OUG 115/2003 şi HG 24/2004 - acţionarul majoritar, cu 80% din acţiuni, al firmei SC Pro Roman SA, care urma să se ocupe de administrarea parcului, trebuia să fie o asociaţie a oamenilor de afaceri de sub Tâmpa, în majoritate pesedişti, înfiinţată de şeful PSD Braşov, deputatul Constantin Niţă, sub numele de Asociaţia "Pro Braşov" şi cu Neculaie ca preşedinte. Numai că, la începutul lunii mai 2004, sub pretextul nerestituirii celor 1,6 miliarde de lei vechi împrumutaţi asociaţiei pentru depunerea primei tranşe din participaţia acesteia la capitalul social de 5 miliarde al SC Pro Roman SA - bani înapoiaţi la termen de asociaţie, dar refuzaţi de miliardar - Neculaie a reuşit să o convingă pe judecătoarea delegată pe atunci la Oficiul Registrului Comerţului Braşov să treacă imediat pe numele său pachetul de 80% din acţiuni al Asociaţiei "Pro Braşov". A urmat o avalanşă de procese - peste 100 la număr, majoritatea aflate şi acum pe rolul instanţelor - intentate de asociaţie miliardarului, pentru recuperarea pachetului de acţiuni şi anularea tranzacţiilor făcute ulterior de acesta, din postura de acţionar majoritar la SC Pro Roman SA (transformarea acţiunilor de la societatea de administrare a parcului industrial în acţiuni la purtător, înscrierea ca acţionar majoritar, cu peste 97% din capitalul social, la Roman SA şi la cei zece "pui" ai acesteia, majorări succesive de capital social şi, mai ales, vânzarea întregului patrimoniu de pe platforma uzinei de camioane către firma SC Autocamioane şi Autobuze AB SA, anume înfiinţată în acest scop în 2008 şi ai cărei asociaţi sunt Ioan Neculaie şi fiul său). În plus, pentru toate aceste fapte, miliardarul este şi subiectul mai multor plângeri penale, inclusiv la DNA, cărora, luna trecută, li s-a adăugat - trimisă de Administraţia Prezidenţială "în vederea analizării" - încă una: o petiţie adresată de conducerea Asociaţiei "Pro Braşov" preşedintelui Traian Băsescu.
"La nevoie, executare silită"
"Aşteptăm să primim comunicarea oficială a deciziei Curţii Supreme, după care vom investi cu titlu executoriu sentinţa Tribunalului Alba, care e definitivă şi irevocabilă, şi o vom pune în aplicare, atât la Registrul Comerţului, cât şi la SC Pro Roman SA şi în parcul industrial de pe platforma Roman Braşov, la nevoie prin executare silită, făcând apel la toate instituţiile statului care trebuie să impună respectarea legii", ne-a declarat Ioan Olaru, preşedintele Asociaţiei "Pro Braşov". Din păcate, încercările de a consemna şi punctul de vedere al lui Ioan Neculaie au rămas fără rezultat, acesta nerăspunzând apelurilor noastre telefonice.
sursa: soim press http://soim.ro/story.php?title=miliarda ... -neculaie-
Remember: dedesubturile unei privatizări "de succes"
Conform normativelor legale emise de fostul Executiv pesedist pentru privatizarea SC Roman SA Braşov ca parc industrial - OUG 115/2003 şi HG 24/2004 - acţionarul majoritar, cu 80% din acţiuni, al firmei SC Pro Roman SA, care urma să se ocupe de administrarea parcului, trebuia să fie o asociaţie a oamenilor de afaceri de sub Tâmpa, în majoritate pesedişti, înfiinţată de şeful PSD Braşov, deputatul Constantin Niţă, sub numele de Asociaţia "Pro Braşov" şi cu Neculaie ca preşedinte. Numai că, la începutul lunii mai 2004, sub pretextul nerestituirii celor 1,6 miliarde de lei vechi împrumutaţi asociaţiei pentru depunerea primei tranşe din participaţia acesteia la capitalul social de 5 miliarde al SC Pro Roman SA - bani înapoiaţi la termen de asociaţie, dar refuzaţi de miliardar - Neculaie a reuşit să o convingă pe judecătoarea delegată pe atunci la Oficiul Registrului Comerţului Braşov să treacă imediat pe numele său pachetul de 80% din acţiuni al Asociaţiei "Pro Braşov". A urmat o avalanşă de procese - peste 100 la număr, majoritatea aflate şi acum pe rolul instanţelor - intentate de asociaţie miliardarului, pentru recuperarea pachetului de acţiuni şi anularea tranzacţiilor făcute ulterior de acesta, din postura de acţionar majoritar la SC Pro Roman SA (transformarea acţiunilor de la societatea de administrare a parcului industrial în acţiuni la purtător, înscrierea ca acţionar majoritar, cu peste 97% din capitalul social, la Roman SA şi la cei zece "pui" ai acesteia, majorări succesive de capital social şi, mai ales, vânzarea întregului patrimoniu de pe platforma uzinei de camioane către firma SC Autocamioane şi Autobuze AB SA, anume înfiinţată în acest scop în 2008 şi ai cărei asociaţi sunt Ioan Neculaie şi fiul său). În plus, pentru toate aceste fapte, miliardarul este şi subiectul mai multor plângeri penale, inclusiv la DNA, cărora, luna trecută, li s-a adăugat - trimisă de Administraţia Prezidenţială "în vederea analizării" - încă una: o petiţie adresată de conducerea Asociaţiei "Pro Braşov" preşedintelui Traian Băsescu.
"La nevoie, executare silită"
"Aşteptăm să primim comunicarea oficială a deciziei Curţii Supreme, după care vom investi cu titlu executoriu sentinţa Tribunalului Alba, care e definitivă şi irevocabilă, şi o vom pune în aplicare, atât la Registrul Comerţului, cât şi la SC Pro Roman SA şi în parcul industrial de pe platforma Roman Braşov, la nevoie prin executare silită, făcând apel la toate instituţiile statului care trebuie să impună respectarea legii", ne-a declarat Ioan Olaru, preşedintele Asociaţiei "Pro Braşov". Din păcate, încercările de a consemna şi punctul de vedere al lui Ioan Neculaie au rămas fără rezultat, acesta nerăspunzând apelurilor noastre telefonice.
sursa: soim press http://soim.ro/story.php?title=miliarda ... -neculaie-
ARO CLUB ROMANIA