Tractorul romanesc..

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
NNnicusor
Membru de elita
Membru de elita

Re: Tractorul romanesc..

Post by NNnicusor »

@Dragospetres
Regret, am cautat in calculator dar nu am gasit acea autobasculanta .

costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

NNicusor jos palaria in fata dumneavoastra ,credeam ca tot ce tinea de "A"-urile de la utb este pierdut.
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-poza basculantei aparuse intr-un ziar"Flacara"si cred ca UM Marsa le facea,nu Mija cum din eroare am scris.
NNnicusor
Membru de elita
Membru de elita

Post by NNnicusor »

@Costi84
1. In comparatie cu altii eu personal fac destul de putin .
Uita-te te rog pe site-urile http://www.automobileromanesti.ro/ sau http://facutinromania.wordpress.com/ sau , de ce nu , aici pe forum si vei vedea ca altii fac infinit mai mult . Problema e ca tot mai putini iau luare-aminte la stradaniile acestora .Nu mai suntem decat o mana de oameni pasionati de acest lucru .
2. Intr-adevar seria A 1800 a inceput sa fie produsa la Brasov , dar dupa scurt timp fabricatia a fost mutata la Craiova .Nu cred ca a fost o pierdere de calitate , intrucat pe forumuri ( inclusiv pe acesta ) am vazut ca inca se mai folosesc tractoare TIH 445 produse la Craiova in fosta Germanie democrata , pe post de utilaje comunale .

costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

celor de la http://www.automobileromanesti.ro/ le trimit imagini pe prin 2009 cand au deschis site-ul si credema ca nu ma laud dar peste 1/3 din imaginii sunt trimise de mine, ceea ce mi s-a parut foarte inteligent la ei a fost ca au acceptat ajutor de la toata lumea dand ocazia fiecaruia sa trimita imaginile care le au prin pc .

cel de al 2 lea site a ales varianta mai usoara copiindu-l pe primul

rugamintea pe care o am la dumneavoastra este sa le trimiteti si lor imaginile si informatiile despre "A" daca doriti pentru ca eu pana acum nu am gasit nimic despre acest tractor decat stiam de existenta lui din copilarie de la s.m.a-ul de la tara unde aveau un exemplar. ^:)^
George
Administrator
Administrator

Post by George »

lasa lasa, ca si primul site "s-a inspirat" la greu de pe aici...si nu numai. si chiar si pe aici au aparut info de prin alte parti, probabil, din 2006 de cand suntem in picioare. din pacate, cam asa functioneaza treaba cu internetul asta, insa, pana la urma, e bine ca circula informatia si nu se pierde.
ARO CLUB ROMANIA
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

stiu ca au preluat informatii de aici pana la urma specificand si sursele dar laudabil este ca au facut o enciclopedie a autovehiculului romanesc accesibila tuturor si faptul ca toata treaba este non profit cred eu ca scuza pe jumatate faptul ca nu au precizat sursele de la inceput :)

totusi sa nu uitam de primul site care a avut ca tema automobilul romanesc http://www.romanicars.com un site mult mai complex in informatii decat cel de acum dupa parerea mea. (daca va intereseaza ce sa intamplat cu el uitati aici o varianta http://miniauto.ro/forum/index.php?topic=9449.0 )

imi cer scuze cred ca am sarit calul cam mult pe langa subiectul topicului. sa-mi fie cu iertare ^:)^
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

Tractorul cu 185 cp nu este Zimbru?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

ba da dar dupa ce a fost conceput la utb ca si TIH 445 productia a fost mutata la craiova. zimbrul este de fapt un urmas al "A"-ului acesta fiind modernizat la craiova.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

utilizatorul "valibrad" este cumva Valentin Bradateanu? este ziarist auto, foarte pasionat si colectionar de diverse chestii rare, inclusiv colectia revistei "autoturism", integrala! de pe la el am mai luat si eu cateva poze cu ARO de prin raliuri. pacat ca s-a scarbit si a abandonat ideea...
ARO CLUB ROMANIA
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

da.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

costy84 wrote:ba da dar dupa ce a fost conceput la utb ca si TIH 445 productia a fost mutata la craiova. zimbrul este de fapt un urmas al "A"-ului acesta fiind modernizat la craiova.
TIH-ul nu a fost conceput la UTB. A fost conceput în RDG la VEB Landmaschinenbau "Rotes Banner" în Döbeln, sub denumirea T159. Ulterior productia a fost mutata la Uzinele "7 Noiembrie" din Craiova. Acolo a fost montat cu motorul D-115, în 3 cilindri, 45 CP, la 2400 rpm.
Asa arata Fortschritt T 159.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
NNnicusor
Membru de elita
Membru de elita

Post by NNnicusor »

Dupa 1990 MAT Craiova a imbunatatit seria A 1800 prin marirea puterii motorului la 195 cp , modificari de design , culoarea gamei fiind galben-verde .Tractorul s-a fabricat in doua variante :agricola, MAT T 195 Zimbru , cu motorul in fata , si pentru constructii ,denumit cand MAT A 1803 IF Hercules cand
MAT T 3200 IF Hercules .
incarcator frontal hercules 195 cp.jpg
zimbru.jpg
Si uite asa , dupa o saptamana cam plictisitoare pe sectiunea Autovehicule postbelice , intr-o zi am umplut 2 pagini ale topicului.Cei ce vor sa vada de unde am plecat , se pot uita la pagina 10.
Vad ca daca pe langa un punct de sprijin in Univers primim si o scanteie de initiativa putem rasturna Pamantul. ;D
Oricum , noi sa fim sanatosi . O saptamana buna tuturor . %%- good luck
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Werner wrote:
costy84 wrote:ba da dar dupa ce a fost conceput la utb ca si TIH 445 productia a fost mutata la craiova. zimbrul este de fapt un urmas al "A"-ului acesta fiind modernizat la craiova.
TIH-ul nu a fost conceput la UTB. A fost conceput în RDG la VEB Landmaschinenbau "Rotes Banner" în Döbeln, sub denumirea T159. Ulterior productia a fost mutata la Uzinele "7 Noiembrie" din Craiova. Acolo a fost montat cu motorul D-115, în 3 cilindri, 45 CP, la 2400 rpm.
Asa arata Fortschritt T 159.
pai daca din germania a fost adus la craiova cum se explica existenta lui si in oferta UTB? :-??
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Nu stiu cum si de ce a fost mutata fabricatia din RDG în România. Habar n-am! Cu oferta UTB...., asta e asa o treaba! Pe vremea aceea toate masinile românesti exportate în RDG, erau de "Auto Dacia" din Brasov. Indiferent ca era Dacia, ARO, sau TV.

Post Reply